Τετάρτη, Ιουνίου 04, 2008

Russian history X

Η Ρωσία, μια χώρα βαθιά πληγωμένη και με καταρρακωμένη εθνική περηφάνεια, είναι κατ' εξοχήν τόπος για ανάπτυξη ρατσισμού, ξενοφοβίας και φασισμού. Ακόμα και στην Ρωσιά. Μια χώρα που μέτρησε 20 εκατομμύρια νεκρούς για να σταματήσει τις ναζιστικές ορδές του Χίτλερ. "Ή αγέλη των λευκών λύκων", το εξαιρετικό ντοκυμαντέρ του Εξάντα, σήμερα ασχολήθηκε με την προσπάθεια, μέρους της ρωσικής νεολαίας, να δει το χαμένο περήφανο πρόσωπο της μητέρας Ρωσίας, ανακατεύοντας και ψαχουλεύοντας στις πιο μαυρες σελίδες της συγχρονης ανθρώπινης ιστορίας.

Η Ρωσία προηγείται πλέον σε αριθμούς ενεργών νεοναζί παγκοσμίως, αλλά το φαινόμενο είναι είναι γενικότερο στις ευρωπαϊκές χώρες που βλέπουν τον αριθμό των μεταναστών στις μεγαλουπόλεις της ανεπτυγμένης Ευρώπης να αυξάνονται. Και είναι αλήθεια ότι σε υπερπληθυσμό οι μετανάστες δημιουργούν φοβίες στις κοινωνίες που αρχίζουν να αισθάνονται απειλή. Αυτό έχει και ως αποτέλεσμα 60% και πλέον της ρωσικής κοινωνίας να υποστηρίζει την δολοφονική δράση των ναζιστικων ομάδων.

Πραγματικά πολύ ωραία δουλειά από τον Αυγερόπουλο και την ομάδα του Εξάντα, μια από τις πολυβραυευμένες και αξιόλογες εκπομπές της τηλεόρασης.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ναι ναι ναι οι "κακοι" ναζι που εσκοτωσαν τους καιμενους κομμουνιστες. Μονο που η προπαγανδα εν σας λαλει και για την αλλη πλευρα.
Ποσους εσκοτωσε ο κοκκινος στρατος στη Γερμανια?? οξα επειδη εν "κομουνιστες" συγχωρουνται?

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω έχεις ξεφύγει!!!

Kotsios είπε...

@ελλας-κυπρος-ενωσις
Εισαι εκτός θέματος και άστοχος. Εδώ δεν προσπάθησε κανείς να αναλύσει ποιος σκότωσε τους περισσότερους, γιατί και αν ήταν δικαιολογημένο (!). Εξυπνάδες αλλού. Και κάτι άλλο: μάθε ορθογραφία, αφού επιμένεις αναχρονιστικά να το παίζεις Άριος και σούπερ εθνικιστής ελληνάρας.
Ωραία εκπομπή πάντως!

Ανώνυμος είπε...

τι να σου πω ρε κοτσιο σε ενα μικρο κειμενο ειδα τουλαχιστον δεκα φορες τη λεξη ναζι και Χιτλερ, τωρα ποιος ειναι εκτος θεματος ενειξερω...

μαθε μου εσυ ορθογραφια ω μεγα ορθογραφε! σαι παρακαλοοοο!!!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Unknown είπε...

@μέγας πατριώτης:
Στο κείμενο εμφανίζεται μια φορά η λέξη νεοναζί και μια φορά η λέξη ναζιστικών. Μάλλον βλέπεις φαντάσματα (βλ. Χίτλερ) ή εν ξέρεις αριθμητική. Θύμησμε του χρόνου 20 του Απρίλη (νομίζω ξέρεις καλά τούτη την ημερομηνία) να σου πάρω ένα άβακα.

Ανήρ Πάφιος είπε...

Χαίρεστε!
@Ε-Κ-Ε
Δεν αναφέρθηκα ούτε σε κακούς ναζί που σκοτώσαν ούτε σε καλούς σοβιετικούς που ήταν άγιοι και περνούσαν ρίχνοντας παντού ροδοπέταλα.
Αν αυτό κατάλαβες τότε θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους που σχολίασαν.



Η αφύπνηση και ενδυνάμωση, στην Ευρώπη, τέτοιων καταστάσεων δικαιολογημμένα προκαλεί τρόμο, αφού οι συνέπειες της προ 60ετίας ανάλογης κατάστασης ήταν ολέθριες. Καί για τους νικητές και για τους ηττημένους. Αν υπήρξαν και καθόλου νικητές τότε.

Ανήρ Πάφιος είπε...

Εν τω μεταξύ από μια πρόχειρη ανάγνωση (!) νομίζω η κάθε λέξη που η αναφορά της σε εξόργισε αναφέρθηκε μια φορά (!) στο κείμενο!

Kotsios είπε...

@ελλας-κυπρος-ενωσις
Πόσο χρονών είσαι τελοσπάντων; 15;
Άσε το trolling στα μπλογκ και μάθε να συζητάς πολιτισμένα και να σχολιάζεις ο,τιδήποτε πάντα σε κόσμια πλαίσια. Αλλιώς τράβα σε κάνα πολιτικό γκρουπ της δεκάρας στο facebook να γράφεις συνθήματα με κεφαλαία.

Ανώνυμος είπε...

O Ellas kipros enwsis, se ligo 8a mas prosvalei

Ανώνυμος είπε...

ARXIGE MIN AKOUIS KANENA

polemise ton kako kokkino GRXTER kai tin athlia simoria tou !

Related Posts with Thumbnails