Τετάρτη, Οκτωβρίου 29, 2008

Αναβάλλεται, μέχρι νεοτέρας

Επειδή, λογικά, οι περισσότεροι που διαβάζετε το blog, (if any!) μάλλον είστε φοιτητές, ή τελειώσατε πρόσφατα, δείτε τον εαυτό σας σε μια ιστορία, υποθετική.

Μετά από κόπους και μόχθους τελειώνετε το πανεπιστήμιο και με ενθουσιασμό προσμένετε την ορκωμοσία σας. Όταν φθάνει η μεγάλη μέρα, σας ενημερώνει το πανεπιστήμιο ότι λόγω απεργείας συγκεκριμένη "πολιτική" ομάδα απείλησε ότι αν γίνει η ορκωμοσία την συγκεκριμένη μέρα θα υπάρξουν επεισόδια. Τελικά σας ενημερώνουν ότι προγραμματίστηκε η ορκωμοσία για την επομένη. Όταν εσείς διαμαρτύρεστε, καθώς δεν μπορείτε να παρατείνετε την παραμονή σας στην πόλη διότι έχετε ταξιδέψει από άλλη χώρα για την ορκωμοσία, οι υπεύθυνοι δεν έχουν κάτι να πουν επί του θέματος. Εσείς τελικά, με δικά σας έξοδα, αρκετά μάλιστα, αλλάζετε πτήσεις και ξενοδοχεία ώστε να παραστείτε στην ορκωμοσία σας, για να εκπλαγείτε τελειωτικά όταν σας ενημερώνουν τηλεφωνικά ότι για την περίπτωσή σας και μόνο μπορεί να γίνει μια εξαίρεση, με την προϋπόθεση ότι θα πάτε το απόγευμα, μόνος σας χωρίς φίλους, συγγενείς και χωρίς να το πείτε σε κανέναν, στο γραφείο του προέδρου του τμήματος σας όπου θα ορκιστείτε. Μόνο εσείς! Ακριβώς όπως στην περίοδο των κρυπτοχριστιανών και των διωγμών.

Η φανταστική ιστορία, δεν είναι τόσο φανταστική. Συνέβη, πρόσφατα μάλιστα, και δή στην Ελλάδα. Δεν το πιστεύετε; Μάλλον you still live your mythi n Greece!
Related Posts with Thumbnails