Δευτέρα, Νοεμβρίου 02, 2009

Το τείχος ζεί...

Μια σκιά θα πλανάται πάνω από την πύλη του Βραδεμβούργου κατά τους εορτασμούς για τα 20χρονα από την πτώση του τείχους του Βερολίνου. Μια σκιά και ένα τεράστιο "Γιατί;". Τελικά απέρριψε ο Χριστόφιας πρόσκληση της Αγκελα Μέρκελ να παραστεί στους εορτασμούς.

Τί κι αν η πρωτεύουσα της χώρας του είναι η τελευταία διαιρεμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης; Τί κι αν η πτώση του τείχους σήμαινε την επανένωση της Γερμανίας; Τί κι αν ο παραλληλισμός του τείχους της Λευκωσίας και του Βερολίνου θα ήταν μια θαυμάσια στιγμή προβολής και ανάδειξης του προβλήματος και των προσπαθειών, και του ιδίου, για επίλυση του κυπριακού.

Ο πρόεδρος απάντησε ότι δε θα μπορέσει να παραστεί λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας. Εργασίας εν' όψη Δεκεμβρίου, διευκρίνισε ο εκπρόσωπός του. Το δεκαήμερο πανηγύρι στην Κούβα, τα πολλά μαγειρέματα στο Κελλάκι και οι λοιπές εκδηλώσεις, γάμοι, βαπτίσεις στις οποίες παρευρίσκεται ο πρόεδρος απαιτούν μεγάλο ποσοστό από τον χρόνο του. Ως εκ τούτου ένα επιπλέον ταξίδι στη Γερμανία θα ήταν αδύνατο να στριμωχθεί κάπως στο πρόγραμμα.

Προφανώς στην επίσημη δικαιολογία δεν μπορούσε να χωρέσει το γεγονός ότι η κατάρρευση του τείχους και τα συνεπακόλουθά του, που αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της μεταπολεμικής Ευρώπης, βρίσκουν την ηγεσία του Ανορθωτικού Κόμματος του Εργαζόμενου Λαού της Κύπρου ιδεολογικά απέναντί τους. Το τείχος είναι εκεί και φωτίζει τις ελπίδες μας για το μέλλον.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mallon ehases .Allakse to post.

Ανήρ Πάφιος είπε...

Μάλλον έχασε ο Πρόεδρος...
Πραγματικά εντυπωσιακή τούμπα

Ανώνυμος είπε...

Ε καλα.Ο καθένας να δικαιολογήσει την μερκα του.Ενηξέρω ποιος πραματικά εξετέθη.Εσύ ή ο πρόεδρος??

Ανήρ Πάφιος είπε...

Ανώνυμε, στη διπλωματία νομίζω ότι όλοι ξέρουν ότι οι δικαιολογίες για κάποια ενέργεια συνήθως έρχονται μετά από την απόφαση για κάτι.

Πχ λές: δεν πάω στη Μέρκελ, (γιατί η κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού είναι για μένα το χειρότερο πράγμα που μπορούσε να συμβεί). Οπότε κανονίζεις μια "καθως πρέπει" απάντηση με μια πιο διπλωματική δικαιολογία για να πεις το όχι. Δες για παράδειγμα το πως η Κύπρος προσπαθεί να ισορροπήσει στο θέμα της ανεξαρτητοποίησης της Αμπχαζίας από τη Γεωργία.

Η ρωσία είναι πίσω από την απόσχιση, άρα δεν μπορούμε να πούμε "κακώς έγινε" όπως θα θέλαμε και όπως μας βολεύει. Από την άλλη δεν μπορούμε να πούμε ότι "καλώς έγινε" διότι έχουμε ένα παρόμοιο πρόβλημα με την λεγόμενη ΤΔΒΚ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά εν νομίζεται ότι ο Πρόεδρος εν τόσο κομπλεξικος δικαίωμα σας να το πιστεύεται.
Mε τέθκιο τρόπο που εκφράστηκες ήταν και δύσκολο να τα μαζέψεις.

@:S
Μεν ρίχνεις τα σφάλαματα που σου εκληροδοτήσαν οι γονιοί σου σε άλλους.Συν της άλλης εν σε εμάθαν και να συμπεριφέρεσαι.Υπομονη.Μια ζωή εν τούτη εν να περάσει...

Ανώνυμος είπε...

Και για την απόδειξη τούτου έπρεπε να αποκλέισει και χωρες όπως η Ρωσσια και Κίνα

Ανώνυμος είπε...

Να σου γυριζει.Εν είμαι ομονιάτης γι αυτό να δεις και το πόσο λάθος εν οι εκτιμήσεις σου.
Εκληροδοτήσαν σου τζι άλλα μειονεκ΄τηματα οι γονιοί σου?
Καταραμένα γονίδια.

Ανώνυμος είπε...

Στους γονιούς σου τα παράπονα.Ενι φταιο εν εκαμαν έτσι γιο.
Εν θα πλερώσω ε΄γω τα λάθη τους

Ανήρ Πάφιος είπε...

Ανώνυμος"Καλά εν νομίζεται ότι ο Πρόεδρος εν τόσο κομπλεξικος δικαίωμα σας να το πιστεύεται.
Mε τέθκιο τρόπο που εκφράστηκες ήταν και δύσκολο να τα μαζέψεις."

Δυο παρατηρήσεις. 1. ΝΑΙ, πιστεύω ότι ο πρόεδρος έχει σοβαρές αγκυλώσεις και πολύ παράξενο πολιτικό κριτήριο ώρες ώρες και ιδίως για το συγκεκριμένο θένμα, πιστεύω ότι ο πρόεδρος το Όχι που είπε στην αρχή το είπε καθαρά για ιδεολογικούς λόγους. Το είπε γιατι ουσιαστικά θλίβεται που πάει να γιορτάσει τη πτώση του τείχους. Σκέφτηκε σαν κομματικός και όχι σαν κρατικός ηγέτης.

2. Δεν θέλω να μαζέψω τίποτε. Τούτη έίναι η άποψη μου. Η πολιτική και οι διεθνείς σχέσεις δεν αντιμετωπίζονται με τη λογική που αντιμετωπίζει η θεία μου την πρόσκληση για καφέ από τη γειτόνισσα.

Ανώνυμος είπε...

Οκ κι εγω έδωσα τις δικες μου αποδείξεις για το αδικο της κρισης σου.
Ελπιζω να μεν πηγαζει που εμπαθεια

Ανώνυμος είπε...

Πως εν δυνατόν ένα παραρι να το έσιης φίλο?
Εκφράστου ελεύθερα.Όπως βλέπεις ,αν και νέος ,θεωρω γυφτιά να συμπεριφέρουμε απολίτιστα ιδιαίτερα δε όταν οι συνθήκες εν ιδιαιτέρως πρόσφορες πίσω που την ταπέλλα του παρωνυμίου.

Ανήρ Πάφιος είπε...

Βασικά ανώνυμε, δεν έδωσες κάποια απόδειξη ή δικαιολογία. Είπες μόνο ότι δεν νομίζεις ότι ο πρόεδρος δεν είναι κομπλεξικός. Και ούτε εγώ είπα ότι είναι κομπλεξικός, αλλα είπα ότι δείχνει σε στιγμές απίστευτο κόλλημα σε "νεκρά"πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Eιπα αλλες 2 χωρες που αποδυκνύουν ακριβώς το αντίθετο.
Πως εν το απέδειξα.
@S:
Eίσαι και σπαρκας απ οτι βλεπω.
Νταξει καταλαβαίνω ότι η αγαμια σπρωχνει τον άλλο σε τεθκιες ασυναρτησίες.
Παλε καλα που εν σου εμίλησα απρεπώς γιατι είσιε να σου ζητώ συγνώμη.
Τεκικά αμαν είσαι πολιτισμένος εσιης ωφέλη και τζιαμέ που εν το περιμένεις.

Ανήρ Πάφιος είπε...

Ναι δυο χώρες που σαν μέγεθος και κατάσταση συγκρίνονται με την Κύπρο. Έχουν στρατό κατοχής, είναι ευρωπαϊκές, μικρές χώρες...

Ανώνυμος είπε...

Δεν εκαταλαβες.Με την Γερμανία εσύγκρινα το .Αν είσιε πρόβλημα με την Γερμανία είσιε να είσια πρόβλημα και με τουντες 2 χώρες.Και όμως δεν έχει πραγμα που καταδικνύει του άστοχες εκτιμήσεις σου ως προς τις προθέσεις του προέδρου.

@ S:
Ντάξει?Εξισπαρκωσες?

Ανήρ Πάφιος είπε...

Μπορείς να το εξηγήσει λίγο περισσότερο; Τί ακριβώς θέλεις να πεις γιατί δεν κατάλαβα.

Ανώνυμος είπε...

Δλδ μια χαρά ο πρόεδρος εδέχτηκε και επισκεφτηκε την καπιταλιστική Ρωσσία και την νυν καπιταλιστική Κίνα.
Αν ήταν ο καπιταλισμός το π΄ροβλημα του γιατι να παει?
(καλα στην κινα εν επιε αλλα εδέχτηκε με χαρα εκροσώπους των)

Ανήρ Πάφιος είπε...

Άρα λες ότι ο πρόεδρος αφού δέχθηκε να επισκευθεί την Κίνα και τη Ρωσία (και έκατσε και ένα 10ήμερο στην Κούβα) σημαίνει ότι πραγματικά ο λόγος που δεν ήθελε να πάει Γερμανία είναι το πιεσμένο του πρόγραμμα και όχι οι πεποιθήσεις του; Και τελικά πήγε, όχι επειδή μετά την φασαρία που έγινε στην Κύπρο διαπίστωσαν το, τουλάχιστον, επικοινωνιακό φάουλ, αλλά επειδή στρίμωξε το βαρύ πρόγραμμα.

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλά δεν ξέρω και δεν βάζω το χέρι μ στην φωτιά (όπως και κανένας κακεντρεχής τρίτος) ότι ο λόγος που δεν πήγε αρχικά ήταν αυτός.
Αποδικνύεται ότι σίγουρα δεν εχει κομπλέξ με το παρόν σύστημα σε αυτες τις χώρες

Ανώνυμος είπε...

Αχαχαχαχχα.
Γιατι διακυβέρνηση σημαίνει οικονομία?
Αχαχαχαχαχαχχα

Related Posts with Thumbnails