Τρίτη, Μαρτίου 31, 2009

G20

Είναι λίγες μέρες τώρα που στο Λονδίνο επικρατεί ένας αναβρασμός για την επικείμενη σύνοδο των G20 με θεμα την κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία. Έχει ακουστεί ένα τεράστιο ποσό πάνω από 10εκ. λίρες για το κόστος της όλης διοργάνωσης ενώ έχει λεχθεί ότι ανακλήθηκαν οι άδειες στην αστυνομία για τον έλεγχο των όσων αναμένονται.

Θα συζητήσουν λοιπόν οι ηγέτες των ισχυρών χωρών, εν μέσω αστακών και σαμπάνιας, για τις κρίσιμες ώρες που περνά ο πλάνήτης λόγω της κρίσης και θα προσπαθήσουν τσιμπώντας καναπεδάκια με χαβιάρι να δουν αν υπάρχει κάποιος τρόπος να βγεί ο κόσμος από την κρίση. Παρόλο που οι δικές τους καρέκλες ακόμα δεν φαίνεται να κινδυνεύουν, εντούτοις οι καρέκλες των "συμμάχων" τους σε μικρότερες χώρες, πρώην σοβιετικές δημοκρατίες για παράδειγμα ή Βαλκάνια, είναι ετοιμόρροπες.

Στο Λονδίνο, ήδη έχει μπει σε εφαρμογή ένας μηχανισμός τρομοκράτησης για τους αναρχοτέτοιους από όλη την Ευρώπη που θα κατεβούν στο Λονδίνο και θα διαδηλώσουν και υπάρχει ένας φόβος για πρόκληση καταστροφών σε τράπεζες και εταιρίες στο "Σίτυ". Διάφορες δε εταιρίες έχουν συμβουλέυσει το προσωπικό τους να αλλάξει την ενδυματολογία για λίγο και αντί κουστουμιού και χαρτοφύλακα να προτιμήσουν τζιν, μπλουζάκια και σακίδια ώμου, ώστε να μην προδίδουν ότι μπορεί να έχουν σχέση με golden boys και τέτοια.

Στο πλαίσιο αυτό φθάνουν σταδιακά οι 20 ηγέτες στο Λονδίνο με ξεχωριστή την άφιξη του προέδρου των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο stansted σήμερα, κάτι που ο δαιμόνιος κύριος Ο' Λίρι της Ryanair, δεν άφησε ανεκμετάλλευτο...

Παρασκευή, Μαρτίου 27, 2009

Ολυμπιακός Λαμπαδηδό-γυρος-του-σταδίου

Με βάση απόφαση της ΔΟΕ από τους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες καταργείται το διεθνές σκέλος της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τα επεισόδια που προκαλούσε αμά τη εμφανίση της η ολυμπιακή φλόγα τπυ Πεκίνου στις πόλεις του κόσμου. Όλοι θα θυμάστε σκηνές της φλόγας με τον διαδηλωτή και τον αστυνιμικό στην Ολυμπία, την φυγάδευση της φλόγας μέσα από αποθήκες στις ΗΠΑ, τα επεισόδια στο Λονδίνο με την φλόγα να βρίσκεται μέσα σε ένα κινούμενο κλοιό 150 αστυνομικών για να μην την "πειράξουν".

Με βάση αυτά και μάλλον μετρώντας την παγκόσμια συμπάθεια που σκορπά στις χώρες του πλανήτη το όνομα "Αγγλία" η ΔΟΕ εισηγείται πλέον η λαμπαδηδρομία να διεξάγεται μόνο εντός της χώρας που διοργανώνει τους αγώνες για να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος. Με αυτό τον τρόπο και δεν θα γίνεται λαμπαδηδρομία και θα μπορεί να εκδίδει η διοργανώτρια αρχή και τα σουβενιρ με τις δαδες κλπ (εικασία). Αν πάλι γίνει κάτι και με αυτούς τους όρους διεξαγωγής της, στην μεθεπόμενη διοργάνωση θα περιοριστεί η λαμπαδηδρομία μέσα στο στάδιο ή γύρω από τον πυρσό ή σε κανένα φρουρούμενο δωμάτιο μεταξύ των "αθανάτων".

Τελικά η Ελλάδα θα μείνει στην ιστορία και ως η μόνη διοργανώτρια που πέτυχε πραγματικά διεθνή λαμπαδηδρομία χωρίς να γίνει το παραμικρό. Το καλό του να περνάς απαρατήρητη ως χώρα. Τουλάχιστον δεν γεννάς αντιπάθειες.

Όπως είναι η κατάσταση εγώ είμαι της άποψης η Ελλάδα να διεκδικήσει το ιστορικό της copyright και να πάρει το δικαίωμα χρήσης του ονόματος "Ολυμπιακοί Αγώνες" από τα ανθρωπάκια της ΔΟΕ, αφού κανένα σεβασμό δεν εμπνέουν ούτε τρέφουν προς αυτό που υποτίθεται οι αγώνες αντιπροσωπεύουν. Να μου πείτε στην Ελλάδα υπάρχει κάνένα υπόλειμμα από οποιοδήποτε αρχαίο πνέυμα; Αλαβάνοι, Βατοπέδια και αναψυκτήρια...

Τετάρτη, Μαρτίου 25, 2009

Λογικές μη νομικιστικές απορίες επί της διαδικασίας

Στην Κύπρο φαίνεται ότι ακόμα δεν μπόρεσε ο κόσμος να δεχθεί την αθωωτική απόφαση του κακουργοδικίου για την υπόθεση ξυλοδαρμού των δυο φοιτητών από μέλη της αστυνομίας. Αναφέρω ότι, παρότι δικαστικά αθωώθηκαν, εντούτοις ο τύπος σημειώνει ότι ακόμα εντός του αστυνομικού σώματος διεξάγεται έρευνα και οι αστυνομικοί είναι σε διαθεσιμότητα.

Διάβαζα λοιπόν σήμερα στον Φιλελεύθερο το πρωτοσέλιδο άρθρο που αναφέρεται στους τραυματισμους που έφεραν οι αστυνομικοί και κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι προκλήθηκαν από τα θύματα τους. Εδώ έχω δυο απορίες. Πρώτα από ολα το ότι οι αστυνομικοί αποδέχθηκαν ότι κατά την σύλληψη των θυμάτων τραυματίστηκαν, και μάλιστα παραδέχθηκαν ότι τα θύματα τους προκάλεσαν τις εκδορές, δεν είναι σαν να δέχονταν ότι ήταν παρόντες στο περιστατικό; Με απλή λογική βέβαια χωρίς γνώσεις νομικών σκηνοθετηματων του τύπου τί είναι και τί δεν είναι. Άρα έχοντας τουλάχιστον μερικούς από τους 10, τους τραυματίες, να παραδέχονται δια των καταγγελειών τους την παρουσία τους στην σκηνή δεν μπορούν να τους απαγγελθούν κατηγορίες ότι δεν επενέβησαν για να σταματήσουν τον ξυλοδαρμό; Βασικά η ερώτηση είναι. Το δικαστήριο δέχεται ότι υπήρξε ξυλοδαρμός δύο νεαρών από κάποιους άγνωστους τουλάχιστον; Δεν αποδέχεται καν το περιστατικό ότι συνέβη; Δεν μπορώ να καταλάβω.

Επίσης στην συνέχεια του άρθρου γίνεται αναφορά στο ότι υπάρχουν υποψίες ότι οι αστυνομικοί αυτοτραυματίστηκαν ή αλληλοτραυματίστηκαν για να ενοχοποιήσουν τους συλληφθέντες για αυτό και να δικαιολογήσουν ανάλογη βία. Είμαστε σε καλό δρόμο άντε να ανακαλύψουμε και τον τροχό σιγά σιγά.

Αφού λέμε ιστορίες αστυνομικής τρέλας να υπενθυμίσω και μια τέτοια από την Πάφο, που είχα δημοσιεύσει πριν κάτι μήνες με τίτλο "Αστυνομία Πάφου, χρήζει αστυνόμευσης"

Παρασκευή, Μαρτίου 20, 2009

Μπανανία ή/και ζούγκλα

"Κυπριακή υπόθεση Ζαρτινιέρας" χαρακτήρισαν τα ΜΜΕ της Ελλάδας το περιστατικό του βίαιου ξυλοδαρμού δυο νεαρών από ομάδα μελών της Αστυνομίας το 2006, όταν η αστυνομία καταζητούσε τον "δράκο της Λευκωσίας". Κάτοικος της περιοχής όπου συνέβη το περιστατικό κατέγραψε τις σκηνές και παρέδωσε το υλικό στον Γενικό Εισαγγελέα και την εφημερίδα "ΠΟΛΙΤΗΣ".

Για το βίντεο ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο.

Οι δυο υποθέσεις έχουν αρκετά κοινά. Τα θύματα είναι και στις δυο περιπτώσει με χειροπέδες. Οι αστυνομικοί πολύ περισσότεροι από τα θύματα και συμπεριφέρονται σαν κοινοί κακοποιοί, κτυπώντας αλύπητα τα θύματα. Βίντεο με το περιστατικό από αυτόπτη μάρτυρα. Αθωωτική απόφαση από το δικαστήριο για τους βασανιστές "εκπροσώπους" του νόμου.

Για την κυπριακή υπόθεση είχαν παραπεμφθεί σε δίκη 10 μέλη της Αστυνομίας και σήμερα, αρκετούς μήνες μετά, το δικαστήριο αποφάσισε ότι με βάση τα στοιχεία που είχε όλοι κρίνονται αθώοι. Τους δυο νεαρούς δεν είχε κτυπήσει κανείς. Στο βίντεο δεν φαίνεται κανείς. Ο λόγος για το μπέρδεμα πουπροκάλεσε τελικά και την αθώωση φαίνεται να είναι η μη παρουσία του κινηματογραφιστή στο δικαστήριο, αφού ο ίδιος δήλωσε ότι φοβόταν για τη ζωή του. Στη θέση του παρουσιάστηκε βέβαια στο δικαστήριο ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, στον οποίο είχε παραδοθεί το υλικό, κάτι για το οποίο είχε γίνει "δίκη" μέσα στο δικαστήριο. Ο Εισαγγελέας μάλιστα ήταν και στο δικαστήριο κατά την ανάγνωση της απόφασης εξοργισμένος με την έκβασή της.

Εν πάση περιπτώση, επειδή πολλή σημασία δεν έχει μόνο το διαδικαστικό αλλά το αποτέλεσμα, η δικαιοσύνη σήμερα στην Κύπρο απονεμήθηκε. Για τυπικούς λόγους 10 βασανιστές, στο όνομα του νόμου, παρέμειναν ατιμώρητοι για τις βίαιαες και παράνομες πράξεις τους. Παρέμειναν ατιμώρητοι μετά που καταχραζόμενοι την εξουσία που τους παρέχει η πολιτεία για να διαφυλάσσουν τον νόμο και την τάξη, προέβησαν στον βασανισμό δυο υπόπτων, οι οποίοι ήταν δεμένοι με χειροπέδες και περιορισμένοι στο πεζοδρόμιο.

Άλλοι συνάδελφοί τους χτες μόλις κατηγορούνταν από αλλοδαπό νεαρό ότι καταχραζόμενοι την εξουσία τους και δρώντας σαν φασιστοειδείς συμμορίτες, σάπισαν στο ξύλο τον αλλοδαπό μέσα σε αστυνομικό σταθμό, τον οποίο όπως προέκυψε μάλιστα είχαν συλλάβει κατά λάθος ως ύποπτο μόνο και μόνο λόγω του χρώματος του δέρματός του. Μάλιστα όταν κατάλαβαν ότι άλλον έψαχναν προσπαθούσαν με απειλές να τον υποχρεώσουν να παραδεχθεί ότι τα τραύματά του ήταν από ατύχημα που είχε με μοτοσυκλέτα.

Η μια δράση φέρνει την άλλη, η ατιμωρησία γεννά την συμπεριφορά. Και γιατί τελικά μένουν ατιμώρητοι οι δράστες; Διότι ο μάρτυρας φοβήθηκε να καταθέσει. Τί φοβήθηκε; Ότι καταθέτοντας εναντίων αστυνομικών-βασανιστών, θα έστρεφε εναντίων του την άρρωστα συνδικαλιστική αλληλεγγύη των συναδέλφων τους. Δεν πάει άλλωστε και πολύς καιρός από την άλλη μεγάλη ιστορία με την ΙΚΑΝ, την εμπλοκή της στην υπόθεση Κίτα και την λευκή απεργία των στελεχών της κατόπιν σύλληψης μελών της υπηρεσίας. Τότε που οι αστυνομικοί λόγω αυτής της παρεξηγημένης "συναδελφικής αλληλεγγύης" ουσιαστικά αρνούνταν να συνεργαστούν με την δικαιοσύνη στην παραπομπή εμπόρων ναρκωτικών στα δικαστήρια. Και τελικά γεννάται το ερώτημα ποιός θα προστατέυσει τον πολίτη από τους έκπτωτους προστάτες του;

Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2009

Διαφήμιση που ενόχλησε;

Έχει κυκλοφορήσει με mail μια απόπειρα διαφήμισης - αφύπνησης του Mtv η οποία φαίνεται ότι κόπηκε αμά τη εμφανίση της. Πρόκειται για μια τριπλέτα με σχόλια και εικόνες που παραλληλίζουν το περιστατικό της 11ης Σεπτεμβρίου και την κατάσταση στον κόσμο, ζητώντας με ένα αυτονόητο τρόπο την ίδια ευαισθησία, αν όχι ανάλογη, για να αντμετωπιστούν προβλήματα όπως η φτώχεια, το AIDS και η πείνα. Η σειρά εικόνων και κειμένων ακολουθεί.
“2.863 άνθρωποι πέθαναν” (κείμενο δίπλα στους πύργους)
“40 εκατομμύρια άνθρωποι μολυσμένοι με τον ιό HIV στον κόσμο” (δίπλα στον άνθρωπο)
“Ο κόσμος ενωμένος εναντίον της τρομοκρατίας. Θα έπρεπε να είναι και ενωμένος εναντίον του AIDS”

“2.863 άνθρωποι πέθαναν” (δίπλα στους πύργους)
“824 εκατομμύρια άνθρωποι λιμοκτονούν στον κόσμο”. (δίπλα στο παιδί)
“Ο κόσμος ενωμένος εναντίον της τρομοκρατίας. Θα έπρεπε να είναι και ενωμένος εναντίον της ΠΕΙΝΑΣ.”

“2.863 άνθρωποι πέθαναν” (δίπλα στους πύργους)
“630 εκατομμύρια είναι άστεγοι σε όλο τον κόσμο”. (δίπλα στον άστεγο)
“Ο κόσμος ενωμένος εναντίον της τρομοκρατίας. Θα έπρεπε να είναι και ενωμένος εναντίον της ΦΤΩΧΕΙΑΣ”.

Τί ακριβώς έγινε και γιατί η διαφήμιση σύμφωνα με τα mails κόπηκε δεν ξέρω, το μήνυμα της όπως και να έχει είναι ξεκάθαρο, και σίγουρα αυτό μόνο του δεν λύνει το πρόβλημα. Στην περίοδο δε της οικονομικής κρίσης, η κατάσταση στον πληθυσμό των ανεπτυγμένων χωρών έχει γίνει ακόμη πιο ομφαλοσκοπηκή, φυσιολογικά, πράγμα που απομακρύνει περισσότερο την ενασχόληση με αυτά τα προβλήματα...

Σάββατο, Μαρτίου 14, 2009

Παράνοια

Αυτό που μέσα στο κέντρο της Αθήνας και των Ελλαδικών μεγαλουπόλεων όποιου του κατεβεί πιάνει ένα σφυρί και αρχίζει να γκρεμίζει τα πάντα γύρω του από αντίδραση δεν μπορώ να το δεχθώ. Ρεμαλοειδή δηλώνουν εκνευρισμένα, εκστασιασμένα κατατρεγμένα και αυτόνομα και εκτονώνονται πάνω στις περιουσίες των άλλων. Σπάζοντας και καίγοντας τράπεζες και καταστήματα, ή δημόσια καταστήματα. Α, και ακριβά αυτοκίνητα, γιατί θέλουν μοναχά ο μπαμπάς τους να έχει τετοια. Παιδάκια, με μυαλά ντοπαρισμένα από Λαζόπουλους και λοιπούς παρόμοιους που μπορεί να έχουν και την ψευδαίσθηση ότι σπάζοντας αυτοκίνητα και ψηφίζοντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλάζει ο κόσμος...

Δευτέρα, Μαρτίου 09, 2009

Στην πυρά

Αν αυτό δεν είναι αποτέλεσμα κλιμακτηρίου εγώ πάω πάσο.

Από μια ηλικία και μετά μάλλον όλα ξαναεπιτρέπονται, "τα πράγματα θα μπορούσε νά ΄ναι και χειρότερα"! Δεν ξέρω ποτε κυκλοφόρησε, εγώ σήμερα το άκουσα και έχω "κατενθουσιαστεί".

--ΑΝΑΝΕΩΣΗ--
5η Ψηφοφορία
Επειδή είχε καιρό να ψηφίσει ο λαός, και είχα λάβει αντικρουόμενες (λέμε τώρα...) κριτικές θέτω "την πυρά" σε ψηφοφορία!
"Είναι η πυρά αποτέλεσμα κλιμακτηρίου; Ναι; Όχι; Είναι απλά μέγιστο τραγούδι." Vote!

Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2009

Black humour

Μιλάμε για πρωτοποριακή ιδέα. Ψυχολογικός πόλεμος εν ώρα πτήσης.

Το βρίσκω εξαιρετική ιδέα να πετάς και να βλέπετε μέσα στο αεροπλάνο επεισόδια από το air crash investigation, με συναρπαστικές ιστορίες αεροσκαφών, σαν το δικό σας καλή ώρα, να πέφτουν, να εκρήγνυνται και να κάνουν γενικά διάφορα αυτοκαταστροφικά πράγματα. Η jetBlue έχει χιόυμορ (από εκεί το βίντεο). Και οι επιβάτες της είναι όμως λίγο τέρατα ψυχραιμίας!

Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2009

Ασχολία: Ποδόσφαιρο

Τελικά εγω τον Βγενόπουλο πολύ τον πάω! Είναι επιχειρηματίας, απόλυτα πετυχημένος αναμφίβολα, αλλά παράλληλα όποτε τύχει να ακούσω απόψεις του επί άλλων θεμάτων διαπιστώνω ότιπλην του ορθολογισμού διατηρεί ένα γενικότερο "ορθώς σκέπτεσθαι" για διάφορα θέματα. Τον άκουσα σήμερα να κουβεντιάζει με τον Χατζηνικολάου και μιλούσαν για τα χτεσινά κατορθώματα των ομάδων τους, του Ολυμπιακού που "προκρίθηκε" λίγο συνεπικουρούμενος από τον μαυρό κυριούλη επί του ΠΑΟΚ και του ΠΑΟ που κόπηκε πανηγυρικά από τον Πανσεραϊκό.

Με αφορμή αυτά, ακούστηκαν θέσεις ανθρώπων που πραγματικά είναι φίλαθλοι και ποδοσφαιρόφιλοι. Αυτό νομίζω είναι και το όλο "πλαίσιο" του ασχολούμαι και υποστηρίζω μια ομάδα. Ναι, χαίρομαι άμα κερδίζω, κάνω πειράγματα στους χαμένους, δέχομαι παράλληλα πειράγματα άμα χάνω και κυρίως αποδέχομαι ότι το αποτέλεσμα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα δεν θα αλλάξει ποσώς και τίποτα στην ζωή μου (εκτός και αν κερδίζω καμένα στοίχημα!). Και αυτό το λέει ένας άνθρωπος που υποστηρίζει την Α.Ε. Πάφος! Δεν μπορεί να ανάγεται ένα χόμπι όπως το ποδόσφαιρο σε υπαρξιακό ζήτημα από τον κάθε ένα που κάθεται στην κερκίδα και εκτονώνεται σε ότι τον περιβάλλει βρίζοντας, κτυπώντας και καταστρέφοντας επειδή δεν έκατσε το πέναλτι και η πρόκριση. Ούτε είναι επιτρεπτό αυτή η κατάσταση που πυροδοτείται από τις δράσεις και τις δηλώσεις των παραγόντων των ομάδων, μια δράση η οποία είναι και με βάση την νομοθεσία ποινικά κολάσιμη. Στην Ελλάδα βέβαια σε σχέση με την Κύπρο το όλο θέμα είναι αρκετά πιο σουρεαλιστικό λόγω και της ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας μιας ντουζίνας "αθλητικών φυλλάδων" που προσπαθούν να πουλήσουν περισσότερα φύλλα χτυπώντας όλο και πιο χαμηλά και επαίσχυντα επίπεδα αρθρογραφίας.

Το σχετικό ηχητικό, (τελευταία 5 λεπτά).

Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2009

Διεφθαρμένοι ή ανίκανοι;

Θα προσπαθήσω να ανεβάσω και φωτογραφίες για το πώς έχει καταλήξει, μερικούς μήνες μετά το άνοιγμά της, η αναπλασθείσα λεωφόρος Ποσειδώνος στην Πάφο. Για την ανάπλαση της παραλιακής οδού έχει καταβληθεί ένα ποσό της τάξης των μερικών εκατομμυρίων (τότε) λιρών, ώστε να ανακατασκευασθεί το πλακόστρωτο, να ενοποιηθεί και να ανανεωθεί ο χώρος και να δοθεί σε ντόπιους και ξένους ένα μέρος περιπάτου, αλλά και στην πόλη ένας πολυπόθητος πλατειακός χώρος.

Ούτε ένα χρόνο μετά, τα πράγματα άρχισαν να γίνονται κλασσικά. Το έργο άρχισε να κατακτάται από τα αυτοκίνητα και την πραμάτεια των καταστηματαχών της περιοχής, χάρη στην ανικανότητα ή πιο ειλικρινώς την διαπλοκή των δημοτικών "αρχόντων" και την αιώνια έλλειψη κουλτούρας και πολιτισμού του λαού - ο οποίος εκτός των άλλων εξέλεξε και τους άρχοντες.

Πραγματικοί άρχοντες της πόλης φάινεται να είναι η μερίδα των καταστηματαρχών της παραλιακής οδού, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την ανεκδιήγητη συμπεριφορά του δημοτικού συμβουλίου και του τοπικού πολιτικού συστήματος κατάφεραν να κερδίσουν κάθε τους διεκδίκηση από τον δήμο. Τελικά από την όλη διαδικασία το συμπέρασμα είναι ότι ολόκληρηη πόλη πλήρωσε 10 εκατομμύρια ευρώ για ένα έργο του οποίου μόνος στόχος ήταν να μεγαλώσουν τα καταστήματα των εμπόρων στην περιοχή.

Η πρώτη μεγάλη δράση του δημοτικού συμβουλίου ήταν η απόφαση ο δρόμος από ενιαίος πλατειακός χώρος να χωριστεί και από μέσα να περάσει και η τροχαία κίνηση με μονή κατεύθυνση. Αυτό έγινε με τον πλέον καλαίσθητο τρόπο, γεμίζοντας τον τόπο με "παλούκια", και καταστρέφοντας μια πρώτη ομορφιά του έργου. Μάλιστα το πιο τραγελαφικό της ιστορίας ήταν το ότι μέχρι να ικανοποιηθούν όλοι για δυο εβδομάδες συνεχώς άλλαζαν την κατεύθυνση κίνησης των οχημάτων, αφού σε όποιον δεν άρεσε η διαρύθμιση, τηλεφωνούσε σε κάποιο βουλευτή - δημοτικό σύμβουλο - κόμμα και με την απειλή της καταψήφησης στις εκλογές αυτός παρενέβενε για αλλαγή των σχεδιασμών.

Αφού έγινε η παρέμβαση και τακτοποιήθηκε το θέμα της τροχαίας κίνησης, με έναν ερασιτεχνικό τρόπο, ήδη ακούγονταν φωνές από πολλούς ότι το τμήμα του πεζοδρόμου που εφάπτεται στα καταστήματα θα γίνει βορρά των αδίστακτων καταπατητών καταστηματαρχών, και έτσι άλλο ένα τμήμα του έργου θα καταστραφεί. Σημειωνω εδώ ότι στους καταστηματάρχες με βάση τον αρχικό σχεδιασμό παραχωρήθηκε ΠΑΡΑΝΟΜΑ από τον δημό μια έκταση μπροστά από τα μαγαζιά τους η οποία στεγάστηκε, αποκλείστηκε και τελικά συνενώθηκε με τα καταστήματα τους, αυξάνοντας έτσι τον χώρο που εκμεταλλεύονταν. Παράλληλα ο δήμος διαβεβαίωνε όμως ότι εκτός αυτής της έκτασης δεν θα γινόταν ανεκτή οποιαδήποτε περεταίρω επέκταση των καταστημάτων "ούτε κατά ένα εκατοστό". Το είχε δηλώσει ο ίδιος (και) ο δήμαρχος ρητά. Η πραγματικότητα έρχεται δυστυχώς για άλλη μια φορά να γκρεμίσει την ειλικρίνεια θέσεων, λόγων και πράξεων του δημοτικού συμβουλίου. Όλα τα καταστήματα έχουν καταπατήσει λίγη ή περισσότερη έκταση, σε σημείο που οι πεζοί πια δεν μπορούν να περπατήσουν στον πεζόδρομο. Και τί γίνεται για να αρθεί αυτή η παρανομία; Απολύτως τίποτα. Ότι δηλαδή γενικώς κάνει ο δήμος για να άρει τα κακώς κείμενα στην πόλη. Το να έρθει σε κόντρα άλλωστε ο δήμος με κάποιον είναι ανέκδοτο, αφού υπογείως, και ενώ επίσημα ο δήμος είναι σε αντιδικία μαζί του, οι συνιστώσες πολιτικές ομάδες προσπαθούν να πλειοδοτήσουν ρουσφετολογικά κάτω από το τραπέζι με τον ιδιοκτήτη ώστε τελικά οι υπηρεσίες να κάνουν τα στραβά μάτια και να μην χαθεί η ψήφος. Με αυτό τον τρόπο δρα η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ, του ΔΗΣΥ και της ΕΔΕΚ στον δήμο. Έτσι συναλλάσσονται οι δημοτικοί σύμβουλοι. Αυτοί που όταν επιχειρούν εκλογή κομπιάζουν όταν αναφέρονται στην τιμή αλλά και την ευθύνη που αισθάνονται, εκπροσωπώντας τον λαό της πόλης.

Η διαφθορά είναι ένα σοβαρό πρόβλημα στην κυπριακή κοινωνία σήμερα. Δυστυχώς όμως, όπως συνηθίζουμε να κάνουμε στην Κύπρο, το σπρώχνουμε και αυτό κάτω από το χαλί, μαζί με τα άλλα προβλήματα. Μέχρι κάποια στιγμή που η ευμάρεια και ο πλούτος μας δεν θα επαρκούν για την ύπαρξη του "χαλιού". Και όλα τα τερατάκια που κρύβαμε τόσο καιρό από κάτω τότε θα μπορούν να μας κατατρώνε ελεύθερα.

Τρίτη, Μαρτίου 03, 2009

Άμα τον έχεις τον πολιτισμό

Αυτά είναι! Πλέον στο κυλικείο στο Imperial μας ενημερώνουν (φωτο) ότι διατίθεται και φραπέ(ς). Με μια εικόνα με ένα ποτήρι φραπέ να αγναντεύει τη θάλασσα... Σημειώνεται δε και ότι "Brought to you by the cypriot society". Να ξέρεις που θα απονέμεις τα εύσημα! Παρείχαμε την τεχνολογία / τεχνογνωσία μάλλον. Μπας και μάθουν και οι Ευρωπαίοι να πίνουν καφέ. Άμα τον έχεις τον πολιτισμό, τον μεταλαμπδεύεις. Η αλήθεια είναι ότι το φραπεδάκι μας έλειψε στο Λονδίνο.
Related Posts with Thumbnails