Κυριακή, Απριλίου 10, 2011

Μπούμεραγκ!

Είχε ξεσηκώσει "θύελλα" διαμαρτυριών και αντιδράσεων η δήλωση του προέδρου στην περιβόητη πλέον διάσκεψη τύπου του, για τον υπουργό "πρό-προηγούμενης" κυβέρνησης (κυβέρνησης Κληρίδη) ο οποίος είχε αιτηθεί και έλαβε ανεργιακό επίδομα μετά την απομάκρυνσή του από την υπουργική θέση. Ο πρόεδρος σημείωνε ότι ναί μεν ο υπουργός εδικαιούτο να πάρει αυτό το επίδομα, αλλά ηθικά από τη στιγμή που ως υπουργός λάμβανε μια ουδόλως ευκαταφρόνητη αντιμισθία, όφειλε να μην προβεί σε αίτηση λήψης του βοηθήματος. Κάτι που είναι όντως και ηθικά ορθό. Βέβαια δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό το απλό πράγμα δε διευθετείται με μια τροποποίηση του νόμου περί ανεργιακών επιδομάτων μια και καλή... Συμπλήρωσε μάλιστα ο Πρόεδρος τη φράση του λέγοντας ότι αν ήταν "δικός του" υπουργός θα τον είχε πάυσει χωρίς δεύτερη σκέψη. (Εδώ να υπενθυμίσω ότι δικός του υπουργός είχε εμπλακεί σε ένα σκάνδαλο με πολυτελείς διαμονές σε ξενοδοχεία με υπηρεσίες τζακούζι και ιδιωτικές VIP αίθουσες ευρωπαϊκών αεροδρομίων με έξοδα της Δημοκρατίας, αλλά παραμένει στη θέση του)

Η δήλωση όμως του προέδρου, για να επανέλθω στο θέμα, γύρισε πίσω σε αυτόν σαν μπούμεραγκ! Χτες ο Φιλελεύθερος πρωτοσέλιδα προέβαινε στην αποκάλυψη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αιτήθηκε επίδομα συντήρησης εξωτερικού από τη Δημοκρατία για τα ταξίδια του στο εξωτερικό. Το επίδομα αυτό δίνεται στους υπαλλήλους του κράτους για τυχών έξοδά τους στο εξωτερικό όταν βρίσκονται σε κρατική αποστολή και καταβάλλεται ανα ημέρα παρουσίας τους στο εξωτερικό, χωρίς να ζητούνται αποδείξεις για έξοδα. Είναι δηλαδή συγκεκριμένο σταθερό ποσό ανα μέτρα (πχ για την Αθήνα €230 ανά μέρα). Αυτό το επίδομα δικαιούται να λαμβάνει και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά ουδείς από τους προκατόχους του είχε αιτηθεί το συγκεκριμένο, με βάση το άρθρο του "Φ". Ο λόγος, προφανής, η αντιμισθία του προέδρου ανέρχεται στις €150000 το χρόνο (11,500 μηνιαίως, συν 13ο μισθό), ποσό που θεωρείται αρκετό, και επίσης στο εξωτερικό η επίσκεψη του προέδρου είναι ίσως μηδενικού κόστους για τον ίδιο.

Έτσι αυτή τη στιγμή ο Πρόεδρος παραμένει έκθετος, με βάση τα όσα δημοσιεύονται. Με βάση τη δική του ρητορία ο πρώην υπουργός θα έπρεπε -ορθώς- να απεμπολούσε το δικαίωμα του να λάβει το ανεργιακό επίδομα, και αυτός θα ήταν και λόγος αρκετός για τον Πρόεδρο ώστε να τον απομακρύνει από τα καθήκοντά του. Η δική του ενέργεια, αν ευσταθεί το δημοσίευμα, να λάβει επίδομα συντήρησης για έξοδα που πρακτικά δεν έχει, και με αντιμισθία αρκετά μεγαλύτερη από υπουργό πώς ηχεί στα αυτιά του;

info: το άρθρο του Φιλελευθέρου

3 σχόλια:

Ανήρ Πάφιος είπε...

Απαντώντας ο εκπρόσωπος Τύπου της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Σταύρος Ευαγόρου, ανέφερε πως «μετά και το δημοσίευμα του Φ το Σάββατο είναι ξεκάθαρο ότι γίνεται μια προσπάθεια πολιτικής εξόντωσης, φθοράς, υπόσκαψης και αποδόμησης του Προέδρου της Δημοκρατίας μέσα από πολιτικό κυνηγητό».

Ειλικρινά, πιο εκτός τόπου, χρόνου και πραγματικότητας τοποθέτηση δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολη η θέση του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αλλά δεν κ. Ευαγόρου, δεν απευθύνεστε σε άτομα μηδενικού δείκτη νοημοσύνης

Ανήρ Πάφιος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=BU_-YMoC6kA&feature=player_embedded#at=29

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Related Posts with Thumbnails