Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2012

Δια πάσαν νόσον...

Οργανωμένο ρουσφέτι και με βούλα. Για πολλοστή φορά πλέον γινόμαστε μάρτυρες του πόσο βρώμικο σύστημα έχουμε να μας διοικεί. Γινόμαστε μάρτυρες αλήθεια; Μήπως πέφτουμε και από τα σύννεφα; Μήπως δεν θέλουμε ακριβώς αυτό το σύστημα διοίκησης; Της βρωμιάς, της απάτης, της αδικίας; Αρκεί αυτά να λειτουργούν υπέρ μας.

Είδε το φως της δημοσιότητας το περασμένο Σάββατο μέσω της εφημερίδας "Φιλελεύθερος" ένα θέμα με εξυπηρετήσεις που γινόντουσαν από το γραφείο του προέδρου της Βουλής Μάριου Κάρογιαν. Η διαρροή αφορά ένα φαξ με εξυπηρετήσεις που είχαν θετική έκβαση και διεκπεραιώθηκαν από το γραφείο του τότε προέδρου της Βουλής. Το φαξ φαίνεται να είχε σταλεί προς υποψήφιους του κόμματος στη Λεμεσό (όπου και οι εν λόγω εξυπηρετήσεις) για να υπενθυμίσουν στους εξυπηρετηθέντες να εξαργυρώσουν το ρουσφέτι ψηφίζοντας το Δημοκρατικό Κόμμα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Α, παρεμπιπτόντως, το φάξ στάληκε από το γραφείο του ίδιου του προέδρου της βουλής, κάτι που βέβαια είναι τουλάχιστον ανήθικο αλλά παράλληλα και πταίσμα μπροστά στο υπόλοιπο θέμα...
«Ζητούν όπως εργοδοτήσουν 4 αλλοδαπούς για θέση εργάτη/καθαριστή. Το χειρίζεται ο Γ. Ν. οκ, έγινε».
«Υπέβαλε αίτηση για παραχώρηση κυβερνητικού οικοπέδου στον Ύψωνα. Τους απάντησαν ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα οικόπεδα στην περιοχή Ύψωνα. Υπέβαλαν ένσταση λόγω προβλημάτων υγείας.  Μίλησα με Π. Θα πάρει σπίτι μέσα στον Σεπτέμβρη».
«Την Πέμπτη πάει στα Δημόσια Έργα Λεμεσού. Θέση εργάτη. Εργάζεται ως έκτακτος εδώ και 4 χρόνια. Οκ, έγινε».
«Πάει σε συνέντευξη στις 16/07/07 για την πλήρωση θέσεων Λειτουργού Καταγραφής. Έδωσα στον Φ. Οκ, έγινε πήρε τη θέση».
«Λοχίας…. Προαγωγή σε υπαστυνόμος ΟΠΕ Λεμεσού. 17/09/07. Μιλήσαμε με γραφείο αρχηγού. Περιμένουμε νέα. Οκ. έγινε».
«Η κοπέλα ζητά μεταγραφή από το λύκειο Αγ. Νικολάου στο Λύκειο Λινόπετρας. Το θέμα μιλήθηκε με Γ. Ο. και διευθετήθηκε»
Απόσπασμα της λίστας από το δημοσίευμα του "Φιλελευθερου", 8/12/2012

Η λίστα αφορά ρουσφέτια πάσης φύσεως, αποδεικνύοντας την πολυδιάστατη ικανότητα προσφοράς της εξουσίας προς το κοινωνικό σύνολο. Διορισμοί, παραχώρηση κυβερνητικών οικοπέδων σε μη δικαιούχους, προαγωγές, μεταγραφές μαθητών σε σχολεία είναι μόνο μερικά θέματα με τα οποία ασχολήθηκε το γραφείο του προέδρου της βουλής. Στη λίστα αναφέρεται αναλυτικά ο αιτών, το τμήμα που αφορά η εξυπηρέτηση, σχόλια αναφορικά με το θέμα, τη διαδικασία εξυπηρέτησης αλλά και τον "σύνδεσμο" που βοηθά σε αυτή.

Η αξιοπρέπεια στο απόγειό της για μια ακόμα φορά, γιατί δεν πέρασε και πολύς καιρός από τότε που παρόμοιας φύσης email είχε διαρρεύσει από το γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και από κομματικά γραφεία. Δυστυχώς είναι τραγικό αλλά αυτή η σαπίλα είναι που μας αξίζει σαν λαός τελικά. Αυτήν επιζητούμε από τους άρχοντές μας και για αυτό τέτοιους επιδιώκουμε να εκλέγουμε στα διάφορα αξιώματα. Δεν ξέρω πραγματικά γιατί παρεξηγούμαστε όταν το διαπιστώνουν εξωτερικοί παράγοντες αλλά είναι τραγική η ευκολία με την οποία λείχοντας και έρποντας θέλουμε να ξεχωρίσουμε από τους άλλους, καταπατώντας βάναυσα και προσπερνώντας άλλους που είτε άξιζαν περισσότερο από εμάς κάποια θέση, είτε χρειάζονταν περισσότερο από εμάς κάποια παροχή.

Και στη συνέχεια συμμετέχουμε όλοι μαζί σε ένα θίασο όπου αφ'ενός μιλά ο κάθε κύριος Κάρογιαν για ανάγκη διαφάνειας και αλλαγής της νοοτροπίας και δικαιοσύνη, έτσι κι αλλιώς τα λόγια είναι δωρεάν, και αφ΄ετέρου όλοι εμείς προσποιούμαστε ότι τα λέει ωραία και συμφωνούμε με τα λεγόμενα του... Μέχρι την επόμενη φορά που θα πέσουμε (και πάλι) από τα σύννεφα διερωτώμενοι (στα πλαίσια του θιάσου) "αν είναι ποτέ δυνατόν!".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails