Παρασκευή, Αυγούστου 23, 2013

Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;

Η -για ακόμα μια φορά υπεροπτική- παρουσία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας στην διερευνητική επιτροπή για την οικονομία δεν επιφύλαξε για μας κάποια έκπληξη. Η περιφρονητική του στάση στα μέλη της επιτροπής, η αναίδής απαίτησή του να θέσει αυτός τους όρους της εξέτασής του, το θράσος του να φύγει από την επιτροπή αρνούμενος να καταθέσει και τελικά ο ισχυρισμός του ότι η επιτροπή επιχείρησε να τον φιμώσει είναι ακριβώς ότι κανείς περίμενε από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η φυσική συνέχεια της παρουσίας του επί 5 συναπτά έτη στο ύπατο αξίωμα της Δημοκρατίας. Η λογική προέκταση της αντίδρασής του μετά την έκρηξη στο Μαρί, όταν αποκαλούσε πραξικοπηματίες όσους διαδήλωναν στην Κύπρο για την καταστροφή που η αναποτελεσματικότητα και η αδιαφορία των χειρισμών της κυβέρνησής του επέφεραν. Η αναμενόμενη εποδός του μνημειώδους τρόπου με τον οποίο δήλωνε μπροστά στο κομματικό του ακροατήριο πως "ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απορρίπτει κατηγορηματικά το πρόσιμα της επιτροπής Πολυβίου".

Για αυτό τον λόγο και πάλι είχε μαζευτεί ολόκληρο το κομματικό του ακροατήριο στην αίθουσα. Αυτό περίμεναν και αυτό ήθελαν να γίνει. Αυτός είναι ο Δ. Χριστόφιας. Και δυστυχώς αυτό έπρεπε να το είχε προσέξει το 53% του λαού που ελαφρά τη καρδία το 2008 τον οδήγησε στο τιμόνι του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails