Ειλικρινά, σε ποιά χώρα θα μπορούσε το κράτος να αποδέχεται, και μάλιστα εν μέσω κρίσης, την παράλυση της οικονομίας για μέρες ολόκληρες επειδή κάποιος διαμαρτύρεται; Επίσης δενκαταλαβαίνω γιατί όποιος διαμαρτύρεται φροντίζει να κάνει όλη τη χώρα να υποφέρει επειδή και μόνο αυτός διαμαρτύρεται.
Μόνο, πιθανότατα, στην Ελλάδα. Είναι θλιβερό αυτό το πράγμα, αλλά αν η κυβέρνηση της χώρας δεν μπορεί να ψελίσει με κάποια τόλμη ένα "διαμαρτυρηθείτε αλλά οι δρόμοι / τα λιμάνια / τα αεροδρόμια θα μείνουν ανοικτά", με ποιό τρόπο προσπαθεί να πείσει τον υπόλοιπο κόσμο ότι όντως σκέφτεται να εφαρμόσει τα αυστηρά μέτρα που της επιβάλλουν οι συνθήκες για την αλλαγή της οικονομικής της κατάστσασης. Όταν δεν τολμά να μιλήσει στους αγρότες, ή τους λιμενεργάτες, ή τους ταξιτζήδες και τους ιδιοκτήτες φορτηγών που όποτε το θυμηθούν και το αποφασίζουν παραλύουν πόλεις ή και ολόκληρη τη χώρα, πώς θα επιβάλει αυτά τα πιο σκληρά σχεδιάσματα για νοικοκύρεμα που παρουσίαζε τόσες μέρες στην ΕΕ (σε ένα λαό ο οποίος, χάρη στις επιλογές του, τα τελευταία 20 χρόνια ακούει μονίμως για ανάγκη λιτότητας); Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων δεν είχαν περιλάβει στα μέτρα; Αλλαγή σε συνταξιοδοτικά κλπ; Πώς θα τα κάνουν άμα δεν έχουν την πυγμή να επιβάλουν κάποιους κανόνες σε μια ομάδα επαγγελματιών που απεργούν (κάθε χρόνο την ίδια περίοδο!);
Δηλαδή μέχρι και η αριστερή (sic) κυβέρνηση στην Κύπρο σε παρόμοιες περιπτώσεις είπε ότι δεν μπορεί το δικαίωμα μιας ομάδας πολιτών στη διαμαρτυρία να καταστρατηγήσει το δικαίωμα των υπολοίπων στην ελεύθερη διακίνηση και φρόντισε (ορθά) κάτι τέτοιο να μην πραγματοπιηθεί.
Όταν ήδη έχεις δει (;) ότι όπου νά ναι κτυπάς το βράχια και ακόμα δεν έχεις την θέληση να δείξεις καν ότι σκέφτεσαι να στρίψεις το τιμόνι, το αποτέλεσμα μπορεί και να είναι πιθανοτικά βέβαιο.
3 σχόλια:
Βασικά δεν το έθεσες σωστά. Δεν παραλύει η χώρα επειδή κάποιος "διαμαρτύρεται". Οι χώρα παραλύει γιατί όσοι μπορούν εκβιάζουν.
Και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν χρησιμοποιεί ποτέ το κράτος τα μέσα που διαθέτει για να "εκβιάσει" τους εκβιαστές. Επιτρέπονται τα γεωργικά μηχανήματα παρκαρισμένα στις εθνικές οδούς? ΟΧΙ! Να βγουν οι αστυνομικοί και να μοιράζουν κλήσεις κάθε μία ώρα σε κάθε τρακτέρ. Και όποιος πάει να το παίξει τσαμπουκάς να τον συλλαμβάνουν για αντίσταση κατά της αρχής.
Γιατί αγώνας και πάλη, όταν το μόνο που χάνεις είναι το χρόνο σου, δεν υφίστανται.
Έλεος ποια με αυτό το δίκαιο του αγρότη. Όταν έπαιρναν επιδοτήσεις και αντί να τις επενδύσουν τις κάνανε σπίτια, αυτοκίνητα και δερμάτινα σαλόνια, δεν κατεβαίναν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν. Όταν ο καθένας έχει 10 στρέματα και παίρνει επιδοτήσεις για 100 οι υπόλοιποι κοιτάνε αλλού.
Το θέμα είναι ότι όλοι οι αγρότες πήραν επιδοτήσεις έτσι ώστε να σταματήσουν να είναι συγκρίσιμοι με τους παπούδες τους. Αλλά το θέμα είναι ότι αυτοί χρησιμοποίησαν τα χρήματα για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους και όχι για να τα επενδύσουν. Και πίστεψέ με, δεν έχει να κάνει με το αν είναι μεγάλοι ή μικροί. Όλοι, όταν έχουν τη δυνατότητα (που την έχουν), δηλώνουν ψεύτικα στοιχία στο κράτος και παίρνουν μεγαλύτερες επιδοτήσεις από αυτές που όντως δικαιούνται.
Και στο τέλος τέλος όταν κάποιος είναι τόσο μικρός έτσι ώστε να μην μπορεί να βγάλει τα προς τω ζην του από τη γεωργία πρέπει να κάνει (και) κάτι άλλο.
Σε λίγο θα καταλήξουμε να έχουμε αγρότες δημόσιους υπαλλήλους. Όποιος δηλώσει αγρότης το κράτος να του διασφαλίζεται κατώτερο εισόδημα (το άκουσα κι αυτό αυτές τις μέρες).
Γενικά η όλη αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα και μάλλον και στην ΕΕ έχει στηριχθεί στις επιδοτήσεις από το κράτος - ΕΕ. Πέφτουν κάθε χρόνο πολλά εκατομμύρια ευρώ σε επιδοτήσεις για φύτεμα, καλλιέργια, εκριζώσεις κλπ. Το θέμα είναι ότι όντως πολλά πράγματα δεν πάνε όπως έπρεπε και εξού και η Ένωση τερματίζει την κοιη αγροτική πολιτική της και τους πακτωλούς χρημάτων το 2013.
Πάντως στα τρακτέρ χτες το βράδυ που ήταν και στο μπλόκο του Τυρνάβου (νομίζω) άγνωστοι επέδραμαν και έκλεψαν στερεοφωνικά και άλλα αντικείμενα, και βέβαια κανείς δεν πήρε είδηση μέχρι το πρωί (οπότε μάλλον ξαναπήγαν οι αγρότες στο μπλόκο!)
Δημοσίευση σχολίου