Στην Κύπρο φαίνεται ότι ακόμα δεν μπόρεσε ο κόσμος να δεχθεί την αθωωτική απόφαση του κακουργοδικίου για την υπόθεση ξυλοδαρμού των δυο φοιτητών από μέλη της αστυνομίας. Αναφέρω ότι, παρότι δικαστικά αθωώθηκαν, εντούτοις ο τύπος σημειώνει ότι ακόμα εντός του αστυνομικού σώματος διεξάγεται έρευνα και οι αστυνομικοί είναι σε διαθεσιμότητα.
Διάβαζα λοιπόν σήμερα στον Φιλελεύθερο το πρωτοσέλιδο άρθρο που αναφέρεται στους τραυματισμους που έφεραν οι αστυνομικοί και κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι προκλήθηκαν από τα θύματα τους. Εδώ έχω δυο απορίες. Πρώτα από ολα το ότι οι αστυνομικοί αποδέχθηκαν ότι κατά την σύλληψη των θυμάτων τραυματίστηκαν, και μάλιστα παραδέχθηκαν ότι τα θύματα τους προκάλεσαν τις εκδορές, δεν είναι σαν να δέχονταν ότι ήταν παρόντες στο περιστατικό; Με απλή λογική βέβαια χωρίς γνώσεις νομικών σκηνοθετηματων του τύπου τί είναι και τί δεν είναι. Άρα έχοντας τουλάχιστον μερικούς από τους 10, τους τραυματίες, να παραδέχονται δια των καταγγελειών τους την παρουσία τους στην σκηνή δεν μπορούν να τους απαγγελθούν κατηγορίες ότι δεν επενέβησαν για να σταματήσουν τον ξυλοδαρμό; Βασικά η ερώτηση είναι. Το δικαστήριο δέχεται ότι υπήρξε ξυλοδαρμός δύο νεαρών από κάποιους άγνωστους τουλάχιστον; Δεν αποδέχεται καν το περιστατικό ότι συνέβη; Δεν μπορώ να καταλάβω.
Επίσης στην συνέχεια του άρθρου γίνεται αναφορά στο ότι υπάρχουν υποψίες ότι οι αστυνομικοί αυτοτραυματίστηκαν ή αλληλοτραυματίστηκαν για να ενοχοποιήσουν τους συλληφθέντες για αυτό και να δικαιολογήσουν ανάλογη βία. Είμαστε σε καλό δρόμο άντε να ανακαλύψουμε και τον τροχό σιγά σιγά.
Αφού λέμε ιστορίες αστυνομικής τρέλας να υπενθυμίσω και μια τέτοια από την Πάφο, που είχα δημοσιεύσει πριν κάτι μήνες με τίτλο "Αστυνομία Πάφου, χρήζει αστυνόμευσης"
2 σχόλια:
Είναι όντως περίεργες οι αντιφάσεις της απόφασης.
Το Δικαστήριο δέχεται πως έγινε ξυλοδαρμός, αλλά δε δέχεται πως η εικόνα που δείχνει ποιοι τον έκαναν είναι απόδειξη για τους ενόχους.
Επίσης δεν έδωσε καμία σημασία στις καταθέσεις των θυμάτων , αλλά και το τι είπαν οι ίδιοι οι αστυνομικοί στην υπόθεση που ξεκίνησαν οι ίδιοι εναντίον των θυμάτων...
Είναι μια παράνοια!
Dura lex ελεγαν στην Ρώμη... Πάντως θέλω να θίξω και το θέμα του ότι όλααυτά θα είχαν λυθεί αν ο μάρτυρας που κινηματογράφησε το περιστατικό δεχόταν να καταθέσει στο δικαστήριο. Και αυτό το θέμα έχει λίγο κρυφτεί στον όλο ντόρο. Πραγματικά το ότι δεν υπάρχει ο τρόπος ένας μάρτυρας να καταθέσει στο δικαστήριο χωρίς να είναι φυσικά παρών και με μόνο το δικαστήριο να είναι σε θέση να γνωρίζει ποιός είναι είναι ένα πλήγμα για το σύστημα μας. Και παρόλο τον ντόρο δεν είδα και καμμιά προσπάθεια άρσης του ζητήματος αυτού
Δημοσίευση σχολίου