Σε αυτό το ερώτημα, ή στο παρεμφερές τί σχέση και πόσο επηρεάζουν τον WHO (Παγκόσμιος οργανισμός υγείας), καλείται πλέον να απαντήσει και συμβούλιο της Ευρώπης, μετά το Ευρωκοινοβούλιο. Ο λόγος βέβαια είναι ο πανικός που είχε δημιουργηθεί, λόγω και των ανακοινώσεων του ΠΟΥ αλλά και της απόφασης του οργανισμού να κυρήξει στον πλανήτη κατάσταση πανδημίας για το θέμα της νέας γρίπης, ή της γρίπης των χοίρων, ή της γρίπης Α΄. Ο οργανισμός υπερασπίζεται τις αποφάσεις του απαντώντας στις ερωτήσεις που τίθενται, προσπαθώντας να πείσει ότι αυτές δεν οδηγήθηκαν από επηρεασμό των μελών του οργανισμού από τις φαρμακοβιομηχανίες
Κατά την προηγούμενη περίοδο πάντως και λόγω της κατάστασης "συναγερμού" που δημιουργήθηκε σε πολίτες και κυβερνήσεις οι φαρμακοβιομηχανίες, και ιδιαίτερα όσες ασχολούνται με αντιγριπικά φαίνεται ότι πλούτισαν (ξανά μετά τη γρίπη των πουλερικών). Ο ίδιος ο παγκόσμιος οργανισμός απορρίπτει πάντως τις καταγγελείες εις βάρος του χαρακτηρίζοντας ανεύθυνα τα όσα λέγονται.
Ο Ευρωπαίος πάντως επίτροπος είχε μιλήσει ανοικτά και με ονόματα για μέλη προηγούμενων συμβουλίων του ΠΟΥ που μετά τη θητεία τους κατέληξαν σε πλούσια αμοιβόμενες θέσεις μεγάλων φάρμακοβιομηχανιων εξαργυρώνοντας (;) έτσι τις ωφέλιμες αποφάσεις τους. Για αυτο το θέμα δεν έκανε σχόλιο ο οργανισμός.
Για την ιστορια, στην Κυπρο χρησιμοποιήθηκαν μόλις λίγες δεκάδες χιλιάδες εμβολαια από τον περίπου δεκαπλασιο αριθμό παραγγελθεντων και διαπραγματευθήκαμε ακύρωση μέρους της παραγγελειας. Παρόμοια και σε Ελλάδα, Γερμανια, Ολλανδια και άλλες χώρες της ΕΕ που επεσαν αχορταγα στην παραγγελεια εμβολιων (ορθά προφανώς, με αυτα που έλεγε τότε και ο ΠΟΥ). Σήμερα όλες ζητούν τα ρέστα και τις αιτίες των όσων έγιναν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου