Δευτέρα, Νοεμβρίου 12, 2007

Sex, drugs and mantinada

Ή αλλιώς Land of Zoniana. Μια περιοχή που μάθαμε ότι είναι πάνω στον χάρτη μόλις πριν καμμιά εβδομάδα. Αφορμή; Μια επιχείρηση (εφεξής τουρ) της Αστυνομίας για σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών (εφεξής «βαρόνων» - ΑΝΤ1 News).

Ένα πρωί του Νοέμβρη, γύρω στις 11, μια ομάδα 40 ειδικών αστυφυλάκων ξεκινά για ένα τουρ στα ορεινά της Κρήτης, Σκοπός τους, να πατήσουν την γη των Ζωνιανών, και μάλιστα να συλλάβουν τους βαρόνους των ναρκωτικών που έκαναν την λεβεντομάνα Κρήτη να τρικλίζει από τους «μπάφους». Οι βαρόνοι όμως είχαν μάθει τα πάντα για το τουρ και έστησαν «καρτέρι θανάτου» (ΑΝΤ1 news) στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα κακήν κακώς αυτοί να υποχωρήσουν.

Αμέσως ενας ολόκληρος μηχανισμός κινητοποιείται, βγαίνουν παράθυρα στα κανάλια. Καλούνται όλοι οι Κρητικοί να αναλύσουν στην Ελλάδα γιατί και πως. Στην Κρήτη κατεβαίνουν ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας από την Αθήνα. Οι ειδικοί κρίνουν και κατακρίνουν την επιχείρηση και φωτίζουν τα λανθασμένα σημεία της, όπως τουλάχιστον αυτή μεταδόθηκε ως γραφικό από τα κανάλια. Ομοφωνούν ότι οι επιτελείς που την σχεδίασαν είναι για κρεμάλα σε κεντρικό στούντιο. Ο Κακαουνάκης τα χάνει στο παράθυρο του Αλφα μιλώντας για βαποράκια στα Ζωνιανά και για τις δυσκολίες του να αναθρέψεις τόσα παιδιά με μόνο τα έσοδα από τα γίδια. Πράγμα που, κατά τον ίδιο, λογικά οδηγεί σε εμπόριο ναρκωτικών. Παρένθεση. Στα Ζωνιανά καταγράφεται ένας από τους πιο ψηλούς δείκτης γεννήσεων στην Ευρώπη. (MEGA Γεγονότα). Κλείνει η παρένθεση.

Ξαφνικά τα απάτητα και εν πολλοίς άγνωστα Ζωνιανά γίνονται το επίκεντρο των εξελίξεων. Τα κανάλια κουρασμένα και από την πολυήμερη ενασχόληση με τα του ΠΑΣΟΚ, χωρίς δεύτερη σκέψη στέλνουν αμέσως τα «πιάτα» τους στην περιοχή. 7 πανελλαδικά κανάλια κάμποσα τοπικά και 2 ειδησεογραφικά δίκτυα μεταδίδουν ζωντανά από το χωριό. Στα νυκτερινά πάνελ υπάρχει ομοφωνία. Γύρω στις 5.30 το πρωί η ΕΛΑΣ ετοιμάζει γιουρούσι. Έχει μαζέψει άλλωστε μεγάλες δυνάμεις στο νησί.

Πρωί πρωί, μόλις που βγήκαν στο αέρα τα πρωινάδικα, το πρώτο αλεξίσφαιρο όχημα περνά τα όρια του χωριού. Police intra portas. Εάλω η πόλις. Πρώτος έχει τα πλάνα ο Κουίκ. Την ίδια ώρα πρώτος έχει πλάνα και ο Παπαδάκης. Η μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση του δελτίου ειδήσεων είναι γεγονός. 400 αστυνομικοί, οι περισσότεροι των ειδικών δυνάμεω,ν κάνουν φύλλο και φτερό το χωριό των 1800 κατοίκων. Το βράδυ και πάλι στα παράθυρα αναλύονται τα ευρήματα και γίνεται κριτική από τους ειδικούς για το πώς έπρεπε να είχε κινηθεί η ΕΛΑΣ για καλύτερα αποτελέσματα. Συμφωνούν όμως ότι τα λάθη αυτή την φορά δεν είναι και για σκότωμα των επιτελών… Συγχωρούνται.

Η επιχείρηση συνεχίζεται για σχεδόν ολόκληρη την εβδομάδα. Μέχρι και σήμερα ψαχουλεύουν μάντρες. λαγκάδια, σκουπίδια κλπ για ναρκωτικά και καλασνικοφ. Στον άλλoτε περήφανο Ψηλορείτη πλέον δεν φαίνεται να βασιλεύει η τιμή και η λεβεντιά αλλά η τιμή της φούντας. Πιο προσοδοφόρα άλλωστε φαίνεται να είναι. Πρώτοι από όλους αντιδρούν οι ίδιοι οι Κρητικοί, λαός περήφανος, που βλέπουν τις ειδικές συνθήκες που επικρατούσαν στο νησί να εκμεταλλεύονται πια ο υπόκοσμος και η μαφία.

Πρώτοι από όλους όμως, φαίνεται πως οι ίδιοι είναι αυτοί που ήξεραν επίσης. Ήξεραν και δεν μιλούσαν ή συμμετείχαν στο οικονομικό κέρδος που απέφεραν οι φυτείες. Δικαιολογίες του τύπου, «εδώ υπάρχει λεβεντιά. Στο χωριό μας δεν καρφώσαμε ποτές, ούτε επι Γερμανών ούτε επί Τούρκων» μάλλον πρέπει κανείς να τις προσπεράσει ασχολίαστες και να υποδείξει στους περήφανους Κρήτες ότι δεν υπάρχει λεβεντιά όταν σκοτώνεις τα παιδιά σου.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά αυτό το τελευταίο ότι δεν καρφώνουν το άκουσα κι εγώ και έφριξα. Δεν μπορούν να καταλάβουν την διαφορά μεταξύ των αντιστασιακών κατά των Γερμανών και των μεγάλων, όπως φαίνεται, εμπόρων ναρκωτικών.Να πάνε όλοι φυλακή για υπόθαλψη εγκληματιών και άντε (οσοι δεν είναι οι ίδιοι βέβαια - γιατί τόσα παιδία πως τα τρέφανε όλοι αυτοί? - γιατί οι υπόλοιποι που έχουν γίδια και πρόβατα δεν τα καταφέρνουν ούτε με δυό παιδιά?). Άντε πια με τους λεβέντες τις Κρήτης. Στην υπόλοιπη Ελλάδα δηλαδή δεν βγαίνουν λεβέντες? Τι επειδή δεν φυτεύουν όλοι χασισόδεντρα δεν είναι λεβέντες αρκετά? Δεν ήμαστε με τα καλά μας λέω εγώ. Να έχει ο καθένας από ένα τουφέκι και να κάνει ότι γουστάρει αν είναι, και όπου βγει.

Ανώνυμος είπε...

re ti pathate oloi na katigorite tous xasisemporous ? i doulia den ine ntropi ! :)

pera apo ta astia opou itan xasisia kai tou xronou pali xasisia tha ne giati auto volevi tous pantes ! na to nomimopiisoun , na tous forologoun na an anevi kai o AEP kai pios xestike gia leventes kalasnikov kai istories me agrious

Ανήρ Πάφιος είπε...

Σήμερα διάβαζα στις ειδήσεις ότι στα Ζωνιανά κατεβαίνει η Αντιτρομοκρατική ψάχνοντας... μπαζούκας.

Για κανονικό πόλεμο ετοιμαζόταν η Λεβεντομάνα!

Ανώνυμος είπε...

kapou ixa di (pro dietias) oti stin kriti ektos apo ta cult pleon ak-47 (vlepe taliban) exoun kai PAO 90mm an 8imame kala !

ante kai me milan apo tou xronou !

Related Posts with Thumbnails