Τρίτη, Οκτωβρίου 12, 2010

Το νησί

Η πρώτη εντύπωση, βλέποντας "το νησι", τη νέα πολυσυζητημένη σειρά του Mega, είναι ότι περισσότερο το γύρισμα μου θυμίζει ταινία παρά σειρά. Παρόλο που δεν είμαι πολύ "φίλος" των δραματικών σειρών, εντούτοις, κάθε άλλο παρά μπορώ να πώ ότι μετάνοιωσα που είδα την πρεμιέρα της συγκεκριμένης.

Η ιστορία βασίζεται στο best seller της Victoria Hislop "the island" και περιστρέφεται γύρω από το λεπροκομείο της Σπιναλόγκας, στην Κρήτη. Η ιστορία του λεπροκομείου, του νησιού της Σπιναλόγκας μέσα από την ιστορία μιας οικογένειας που ζούσε στο χωριό απέναντι από το νησί, την Πλάκα.

Διαβάζοντας κείμενο για την παραγωγή εντυπωσιάστηκα από το κόστος των 4000000 Ευρώ για τα 26 επεισόδια της σειράς. Κόστος που μάλλον μπορούσε κανείς να το εισπράξει από το αποτέλεσμα. Πολύ ωράια σκηνοθεσία, ωραίο μοντάζ και εκπληκτικές ερμηνείες στους περσσότερους ρόλους. Πρωταγωνιστές ο Στέλιος Μάινας και η Κατερίνα Λέχου, που ενσαρκώνουν ένα ζευγάρι, τον Γιώργη, τον βαρκάρη που μεταφέρει στην Σπιναλόγκα προμήθειες για το λεπροκομείο και τη γυναίκα του, δασκάλα του χωριού Πλάκα που προσβάλλεται από την ασθένεια και μεταφέρεται στην Σπιναλόγκα. Η συγγραφέας μάλιστα του βιβλίου, θα συμμετάσχει στη σειρά ενσαρκώνοντας μια γκουβερνάντα.

Για την ιστορία δεν μπορώ να πώ και πολλά καθώς δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, αλλά σαν παραγωγή σίγουρα αξίζει και είναι αξιέπαινη μια τέτοια επένδυση από ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι σε καιρό κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails