Τρίτη, Οκτωβρίου 05, 2010

TV χαμένη στο χρόνο

Το αρχικό συμπέρασμα απλό. Βλέποντας κανείς φέτος τηλεόραση δεν ξέρει σε ποιό έτος βρίσκεται! Για διάφορους λόγους, με κύριο μάλλον την οικονομική κρίση που δεν αφήνει μάλλον πολλά περιθώρια καινών πειραματισμών με το πρόγραμμα.

Αρχικώς τα κανάλια παίζουν από τα δωρεάν και λίγο πολύ τα σίγουρα. Κυρίως τα δωρεάν. Επαναλήψεις. Απόγευμα και Σαββατουρίακο είναι ωραίες στιγμές για να θυμηθούμε (αν έχουμε ξεχάσει) τα παλιά. Όλο το καλοκαίρι είχαμε 6 δόσεις σειρών του Χάρη Ρώμα ημερησίως (ΑΝΤ1), γιατί να τις εξαφανίσουμε έτσι ξαφνικά; Από την άλλη 7 σεζόν πεθερές (MEGA), έτσι απλά θα τις αφήσουμε; Το ΡΙΚ από τη δική του πλευρά έχει αποθεματικό σειρών 40 ετών γιανα ξαναμεταδώσει. Να μην ξεχάσω και τα "Καράτε Κίτ", Police academy που χωρίς πολλή σκέψη σερβίρονται τακτικά εδώ και χρόνια.

Ιδιαιτερότητα όμως της φετινής ιδίως χρονιάς είναι οι νεκραναστάσεις. Και αυτά τα νέα προγράμματα που διαφημίζονται είναι "επαναλήψεις"! Για την ακρίβεια remakes, και αντιγραφές. Επανέρχεται ο Big Brother (χωρίς όμωςΜικρούτσικο!) από το 2001. Επανέρχεται το 50-50 από το 2005. Ξαναβιώνουμε τις ιστορίες του χωρκού από αμνημονεύτου. Βλέπουμε απόπειρες αναβιώσης των "Βουράτε Γειτόνοι" (μάλλον ανεπιτυχείς!). Μετρούμε παράλληλα ένα σωρό παραγωγές (θεο)σκοτεινών σειρών "εποχής" καθώς και ένα εγχώριο "πάμε πακέτο".

Σε όλα αυτά αυτά προσθέτουμε και όσα συνεχίζουν από πέρσι (και πιο πριν) talent shows (άφθονα: X-factor, Get on Stage, Next Top Model). Ενισχυτική προσθήκη οι διαγωνισμοί μαγειρικής που όμως δεν διώχνουν άλλες εκπομπές μαγειρικής. Αποτέλεσμα, ανά πάσα στιγμή, σε κάποιο κανάλι, κάποιος κρατά κουτάλες.

Λένε πως ό,τι δεν ανανεώνεται πεθαίνει. Ποιά όμως είναι άραγε η μοίρα αυτού που ανανεώνεται με το παρελθόν του;

ΥΓ. Εκ παραδρομής δεν ασχολήθηκα με την υπερπαραγωγή του κρατικού(!) καναλιού 3 και ο Κόκος. Αν και τώρα που το σκέφτομαι τί δουλειά θα είχε μια εκπομπή τέτοιας πολιτιστικής στάθμης με τα big brother;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails