Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2006

Πόλεμος δακρύων

Δεν θα ασχοληθώ στην ουσία του με το περιστατικό του ξυλοδαρμού του κυπρίου φοιτητή στην Θεσσαλονίκη, παρά μόνο με τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε κόμματα και οργανώσεις στην Κύπρο για το ποιός θα εκδώσει την πιο δακρύβρεκτη ανακοίνωση καταδίκης του περιστατικού και συμπαράστασης. Διαβάζοντας τις ειδήσεις από την Κύπρο έχω βρεί δεκάδες τέτοιων ανακοινώσεων... από τους ίδιους ανθρώπους!

Όλα τα κόμματα κατά σειράν εκδίδουν ανακοινώσεις, ενώ τα στελέχη τους για 6η μέρα τοποθετούνταν εκφράζοντας την συμπαράστασή τους στα κανάλια. Όλες οι οργανώσεις νεολαίας, όλων των κομμάτων είναι στο πλευρό του φοιτητή και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για το ποιά θα καταδικάσει το συμβάν με μεγαλύτερη αυστηρότητα. Και βέβαια όλες οι φοιτητικές οργανώσεις, όλων των κομμάτων, τοποθετήθηκαν επίσης στο θέμα λέγοντας... τα ίδια.


Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

Το θέατρο του παραλόγου στην μέγιστη του πληρότητα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η γνωστή κυπριακή 'σοκολάτα' όπως θά' λεγε ο πατέρας μου... Βλέπε, τα παιδιά μας έχουν πάντα δίκιο (=ΕΜΕΙΣ είμαστε πάντα αλάνθαστοι) και οι όποιοι ΑΛΛΟΙ έχουν πάντα λάθος... Τα κόμματα και οι οργανώσεις προσφέρουν την ίδια ψυχολογική ανασφάλεια σε πιο ζεστό πιάτο.

Related Posts with Thumbnails