Παρασκευή, Μαρτίου 16, 2007

Μερες ΑτελείΟΤΕς

Η τραγική ιστορία που ακολουθεί δεν είναι φανταστική - θα έπρεπε να ήταν. Κάθε ομοιότητα με πράγματα και καταστάσεις είναι τραγική, αλλά είναι υπαρκτή.

Η Οδύσσεια ξεκινά ένα καλοκαιρινό πρωινό του Ιανουαρίου (!) περί τα τέλη του μήνα όταν αποφασίσαμε αφού θα έληγε η 6μηνη συνδρομή μας για το DSL στην Forthnet, να κάνουμε σύνδεση και πάλι με τον ίδιο πάροχο αλλά αυτή τη φορά μέσω του φοιτητικού προγράμματος "Δίοδος".. Εκεί ξεκινούν οι πρώτες φουρτούνες. Η σύνδεσή μας ήταν μεn στην F, αλλά με γραμμή απ' ευθείας από τον ΟΤΕ (πληρώναμε δηλ. και μηνιαίο πάγιο DSL στον ΟΤΕ).

Στις αρχές Φεβρουαρίου γίνεται η αίτηση, μετά που βρέθηκαν τα απαραίτητα πστοποιητικά στην "Δίοδο" και η αίτηση στην Forthnet. Μας ενημερώνουν ότι μέχρι να γίνει η σύνδεσή μας και επειδή θα έπρεπε να αλλάξει το username θα συνέχιζαν να μας παρέχουν DSL ακόμα και αν το νέο username αργούσε να έρθει (αν και είχαμε 10+ μέρες μέχρι την λήξη της συνδρομής). Αφού λήγει η συνδρομή επικοινωνούμε με την εταιρεία η οποία μας ενημερώνει ότι είναι χρονοβόρες οι διαδικασίες και συμβουλεύει να μην ανησυχούμε.

Δέκα μέρες μετά την λήξη της συνδρομής διακόπτεται η παροχή DSL. Μιλώντας με την εταιρεία και πάλι, για πρώτη φορά μας ενημερώνουν ότι εμείς θα έπρεπε να κάνουμε αίτηση για διακοπή παροχής γραμμής στον ΟΤΕ. Γίνεται η αίτηση και σε 9 μέρες (!) καταφέρνει ο ΟΤΕ και διακόπτει την παροχή. Την ίδια στιγμή ο πάροχος θα έκανε αίτηση για επανασύνδεση της γραμμής για το φοιτητικό DSL. Αφού από τις πληροφορίες του ΟΤΕ έχουμε επιβεβαιώσει ότι έχει διακοπή η παροχή, και δύο μέρες μετά ο πάροχος μας ενημερώνει τηλεφωνικά ότι δεν έχει γίνει ακόμα η διακοπή της παροχής από τον ΟΤΕ, οπότε δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία. Τους βεβαιώνουμε ότι έχει διακοπεί και ότι αυτό το διαπιστώνουμε καί εμείς καί ο ΟΤΕ. Απαντούν ότι θα επαναπροωθήσουν την αίτηση.

Ένα και κάτι μήνα μετά την πρώτη αίτηση ακόμα δεν έχει ενεργοποιηθεί η νέα σύνδεση. Υπάρχει όμως έντονη ελπίδα ότι πριν το Πάσχα (!) θα μπορέσουμε να είμαστε και πάλι on line!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Einai a3io aporeias apo pote 8a arxisei na metraei o enas xronos tis syndromis sas!
Apo tote pou kanate tin aitisi?... apo tote pou 8a sas kanoun tin syndesi?
Apo pote arage ?

Ανήρ Πάφιος είπε...

Λογικα από την ημερομηνία έκδοσης του username δεν ισχύει; Αλλά this is Greece!! You never know for sure!

Yiorgos είπε...

kalo foititiko ADSL grXter.

Related Posts with Thumbnails