Δευτέρα, Απριλίου 16, 2007

Nollywood

Όλοι έχουμε φυσικά ακουστά το «Hollywood» τον ιερό χώρο της αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας και εν μέρει ιδεολογίας. Λιγότεροι μάλλον έχουν ακουστά την ινδική κινηματογραφική απάντηση και τους ινδούς αστέρες του «Bollywood».

Σήμερα έμαθα την ύπαρξη του Nollywood. Του Νιγηριανού Hollywood. Με τάξεις μεγέθους μικρότερα budget στις παραγωγές, και ταινίες που θυμίζουν λίγο φοιτητικές – ίσως και παλαιότερες ελληνικές – παραγωγές το Nollywood, κυκλοφορεί κάθε χρόνο γύρω στις 2000 ταινίες. Το συνολικό ποσό που δαπανάται δεν ξεπερνά τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια. Δεν αγγίζει δηλαδή καν το κόστος παραγωγής ενός (!) μόλις επεισοδίου της σειράς Friends – του οποίου το κόστος ανερχόταν στα 6,5 εκατομμύρια!

Κατά μέσο όρο οι ταινίες πωλούν γύρω στα 50000 αντίγραφα, στην τιμή του ενός με δύο δολαρίων ενώ οι μεγάλες επιτυχίες μπορεί να πωλήσουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δίσκους.


2 σχόλια:

par...alogos είπε...

Τι να σου κάνουν οι άνθρωποι με τόση πείνα?

Ανήρ Πάφιος είπε...

Πάντως είχε πλάκα το ντοκυμαντέρ, έδειχνε και πλάνα από τα γυρίσματα, την ηχογράφηση των "εφφέ" κλπ... Κάτι σαν GIAGKONAN!!

Related Posts with Thumbnails