Σάββατο, Απριλίου 18, 2009

Πάσχα Ελλήνων εις τα ξένα

Στην Κύπρο άκουσα θα θυσιαστεί ένας πληθυσμός 35000 αμνοεριφίων για το γιορτινό τραπέζι. Από ότι αντελήφθην μιλόυμε για κυπριακά αμνοερίφια. Συν τα εξωτερικά. Μια... Πάφος ζωντανά! Φέτος πάλι για μένα θα είναι το πρώτο Πάσχα μακριά από το σπίτι και μακριά από την Κύπρο. Λόγω εξετάσεων το Πάσχα θα είναι Κυριακή για διάβασμα!

Κλείνοντας, σας προτρέπω αν έχετε τον χρόνο να ακούσετε μια ανάλυση με θέμα "Γιατί "Μεγάλη" η Μεγάλη Εβδομάδα" που έκανε ο Χρήστος Γιανναράς στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ πριν δυο χρόνια. Είναι αν μη τί άλλο τροφή για σκέψη και ίσως βοηθά να δούμε πράγματα που σιγά σιγά ξεχνάμε...

Καλή Ανάσταση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γενικά αυτό με το πόσα ζώα θα "θυσιαστούν" για το γιορτινό τραπέζι το άκουσα και στο σκάι στην εκπομπή eco news. Προέτρεπε τον κόσμο να είναι φυτοφάγοι ακόμη και την ημέρα του Πάσχα γιατί λέει είναι εκατομμύρια τα ζώο που σφαγιάζονται. Και αν δεν τρώγανε κρέας για μία ημέρα θα κερδίζαμε σε νερό, πετρέλαιο και άλλα πολλά.

Βέβαια στην εξίσωση δεν έβαλε πουθενά τον μεγάλο αριθμό ανθρώπων που νηστεύουν για αρκετές ημέρες πριν το Πάσχα. Εγώ για παράδειγμα, που δεν είμαι και fan της νηστείας, έχω να φάω κρέας μία εβδομάδα. Δηλαδή όλα τα ζωάκια που σώθηκαν λόγο της πολυήμερης νηστείας γιατί δεν τα υπολογίζουμε?

Αυτές τις υπερβολές δεν τις μπορώ... Δηλαδή μετά θα μας λένε και για τα πόσα μαρούλια ξεριζώθηκαν βίαια για να μπουν στο πιάτο μας.

Ε, τι να κάνουμε, έτσι είναι η φύση. Αυτά υπάρχουν κι εμείς τα τρώμε.

Μάλλον ξέφυγα λίγο από το πνεύμα του άρθρου... Τον Γιανναρά δεν τον άκουσα, οπότε δεν θα σχολιάσω κάτι γι' αυτό...

Related Posts with Thumbnails