Τετάρτη, Απριλίου 29, 2009

Γρίπη των χοίρων

Ναι. Σήμερα είδα ανθρώπους να κυκλοφορούν με μάσκες μέσα στο Λονδίνο. Από ότι έμαθα στο μετρό είναι ακόμα πιο σουρεαλιστκή η κατάσταση. Θυμίζει χειρουργείο. Προσπαθούν να προστατευθούν από την "νέα γρίπη". Η μέχρι χτες "γρίπη των χοίρων" μεταλλάχθηκε ονομαστικά και από χτες το απόγευμα την λέμε "νέα", για να μην πληγούν οι παγκόσμιες αγορές χοιρινού... Τί σκέφτεται ο άνθρωπος! Την επόμενη νόσο μάλλον θα την πούμε πιο νέα και πάει λέγοντας.

Εν τω μεταξύ και εγώ μεσα στ προτοφανές κύμα πανικού έτρεξα στο φαρμακείο για να αγοράσω μάσκα. Να προστατευθώ μαζί από τους συμπολίτες και από την εισαγώμενη νόσο. Αλλά δυστυχώς... Οι μάσκες είχαν τελειώσει. Και τώρα; Πώς θα προστατευθεί το κοινό; Εμβόλιο να πάω να κάνω; Μάσκα να αγοράσω και γυάλινο κλουβί; Να κυκλοφορώ σε καραντίνα. Για περισσότερη προστασία.

Ευτυχώς πιο ψύχραιμη προσέγγιση απλά απαιτεί μια αυξημένη εφαρμογή των τυπικών κανόνων υγιεινής. Και ψυχραιμία.

3 σχόλια:

arxwn είπε...

Μα τον Τουτατή πολύ φασαρία για το τίποτα

Madame Bovary είπε...

indeed. Περισσότεροι πεθαίνουν από κοινή γρίπη.

Ανήρ Πάφιος είπε...

Καλά εντάξει λίγο σοβαρότερο από αυτό είναι... Έτσι κι αλλιώς πλέον είνα και από τον ΠΟΥ λενα σκαλί κάτω από το επίπεδο πανδημίας (τουλάχιστον αυτό λένε τα ΜΜΕ εδώ). Αλλά εντάξει δεν γίνεται να προκαλείται πανικός λόγω υπερβολών. Απλά πολλή προσοχή.

Related Posts with Thumbnails