Πέμπτη, Απριλίου 09, 2009

facebook facts

Κίνα, Ινδία, ΗΠΑ, Ινδονησία, facebook. Κατά σειρά πληθυσμού! Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η εταιρία, το δίκτυο του facebook αριθμεί πλέον 200 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, με τους μισούς εξ' αυτών να επισκέπτονται μια φορά την ημέρα τουλάχιστον την σελίδα.
Επίσης, 3,5 δισεκατομμύρια λεπτά, ή 6600 ανθρωποχρόνια δαπανούνται κάθε μέρα σε όλο τον πλανήτη μπροστά στο facebook! Αυτό κι αν είναι εντυπωσιακό!

Είναι σαφές από τα δεδομένα πλέον ότι ο πλυθησμός που ιδία βουλήση παραθέτει προσωπικά στοιχεία του στο διαδίκτυο είναι αρκετά μεγάλος και μάλιστα από αυτά τα στοιχεία μπορεί κανείς να βγάλει σημαντική πληροφορία. Λέγοντας πληροφορία δυο τρεις παράγοντες έρχονται στο μυαλό. Διαφημιστές. Μυστικές υπηρεσίες. Εργοδότες. Και οι τρείς έχουν εισχωρήσει στο facebook και τα άλλα "αδέρφια" του προσπαθώντας να αλιεύσουν από αυτά που εμείς δημοσιοποιούμε πράγματα τα οποία θα τους είναι χρήσιμα. Ήδη πριν μερικές εβδομάδες και το Home Office (ήτοι Υπ. Εσωτερικών της Αγγλίας) είχε αναφέρει ότι θα φακελλωθούν στοιχεία αρκετών χρηστών τέτοιων σελίδων. Intelligence and buisiness, as usual...

6 σχόλια:

Meropi είπε...

Γειά σου Πάφιε μου.
Μου είχες κάνει την τιμή να με επισκεφθείς και είπα να σου ανταποδώσω την επίσκεψη.
Η κόρη μου έκανε μεταπτυχιακό στη Μ. Βρετανία πάνω στο θέμα "Human Resources Management". Σ' ένα δε Σεμινάριο που τους κάνανε τους δώσαν την εξής συμβουλή: Όταν πρόκειται να προσλάβετε κάποιον στην Επιχείρηση που εργάζεστε, μπείτε πρώτα στο Facebook. Θα αντλήσετε ενδιαφέρουσες πληροφορίες γι' αυτόν. Από τότε η κόρη μου διαγράφτηκε από το Facebook και κάθε παρόμοια σελίδα.

Ανήρ Πάφιος είπε...

Γειά σου Μερόπη, καλώς όρισες!
Αυτό με το facebook ξέρω σίγουρα ότι γίνεται, ο έλεγχος δηλαδή στοιχείων για υπαλλήλους. Δεν το είχα γράψει τυχαία. Συγκεκριμένο παράδειγμα που ξέρω αφορά την τράπεζα RBS της Μ. Βρετανίας,η οποία πρόσφατα ημί-κρατικοποιήθηκε, αλλά έχω ακούσει ιστορίες και από άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.
Το να το χρησιμοποιείς σαν εργαλείο δεν είναι κακό. Το να το παρακάνεις με το να ανεβάζεις ό,τιδήποτε αφορά την απολύτως προσωπική σου ζωή σε ένα τέτοιο χώρο είναι τουλάχιστον ανόητο. Βέβαια σε αυτούς τους χώρους τίθεται και ένα θέμα του τί ανεβάζουν και άλλοι για σένα το οποίο λίγο είναι εκτός του απόλυτου ελέγχου σου!

Ανήρ Πάφιος είπε...

Μα δεν είπα ότι δεν χρησιμοποιώ το facebook, ούτε είπα ότι δεν θα το χρησιμοποιώ, απλά φροντίζω να μην ανεβάζω πολύ προσωπικά μου δεδομένα. Το μόνο που βρίσκεις είναι τις σκέψεις μου για διάφορα θέματα, τις οποίες βρίσκεις και στο blog μου άλλωστε! Για παράδειγμα, το τί κάνω τα βράδια, με ποιάν κοιμάμαι, πού θα πάω το ΣΚ, αν πίνω και μεθώ, ή αν κάνω χόρτο, κλπ φροντίζω να τα κρατώ μακριά από αδιάκριτα μάτια, ακόμα και των FBFriends μου.
Κατά τα άλλα τις απόψεις μου έτσι κι αλλιώς δεν έχω μάθει να τις πολυκρύβω! Προφανώς και αυτές είναι χρήσιμες ίσως για να σε ψυχολογήσουν και να ξέρουν πώς σκέφτεσαι αλλά, σου είπα το ν τρόπο σκέωης μου έτσι κι αλλιώς θα τον μάθεις.

arxwn είπε...

Κρύβεις επιμελώς δλδ ότι είσαι ένας έκφυλος μπεκρούλιακας σαβουρογάμης ?

Ανήρ Πάφιος είπε...

Αυτό ακριβώς!

Madame Bovary είπε...

Οι δημιουργοί του facebook βασίστηκαν σε πράγματα που χαρακτηρίζουν λίγο-πολύ τους πάντες: ψώνιο, ανάγκη για socializing, ψιλοάγνοια του πού μπορεί να καταλήξουν οι πληροφορίες που τόσο πρόθυμα προσφέρουμε.

Εγώ πάντως τρελαίνομαι να κράζω παλιούς συμμαθητές στο facebook.

Related Posts with Thumbnails