Τρίτη, Ιουνίου 02, 2009

Metrosexual

Ο τίτλος του άρθρου προκαλεί έκπληξη. Οι άνδρες ξοδεύουν € 280 εκατ. το χρόνο στα καλλυντικά τους. Και μιλούμε για την Ελλαδική και μόνο αγορά. Εχουμε γίνει "μετροσέξουαλ", μάλλον είναι το ερώτημα. Αναλύοντας παρακάτω τα στοιχεία η συντάκτης του Ελεύθερου Τύπου, αναλύει λίγο τα προϊόντα που ζητούνται και ακόμα, ευτυχώς, πρώτα είναι τα aftershave, κολόνιες και αποσμητικά. Πιό κάτω είναι οι νέες εμφανίσεις στον κατάλογο. Βαφές μαλλιών, ενυδατικές κρέμες και προς το τέλος τα τελείως πρόσφατα, αποτριχωτικά προϊόντα.

Ο αρσενικός πληθυσμός φαίνεται να γίνεται η νέα χρυσοφόρος κότα για τις βιομηχανίες καλλυντικών. Καλά πάμε. Να δω στο μέλλον τις κοπέλες να κάνουν παράπονα ότι περιμένουν τον φίλο τους μια ώρα μέχρι να ετοιμαστεί για να βγουν και τί άλλο...

Α, να σημειώσω ότι με βάση τα στοιχεία του άρθρου αν σας φαίνεται μεγάλο το 280 εκ., το συνολικό κόστος το 2007 για καλλυντικά στην Ελλάδα έφτασε τα 1,4δισ. Ευρώ.

Δείτε και ένα βίντεο του Russia Today για το θέμα, με στοιχεία από Ρωσία.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βασικά όλα είναι θέμα διαφήμισης... Με αυτή προωθούνται διαφορετικά πρότυπα, τέτοια ώστε συμφαίρουν περισσότερο τις πολυεθνικές.

Πρώτες στο στόχαστρο των πολυεθνικών μπήκαν οι γυναίκες, οι οποίες πλέον δε νοείται να μην έχουν ένα τεράστιο σετ καλληντικών με τα οποία να πασαλειφονται καθημερινά για να μοιάζουν περισσότερο στο "πρότυπο".

Με τον ίδιο τρόπο σε καμμια 20αριά χρονια δε θα νοείται άνδρας να έχει τρίχα στο σώμα του και μην κάνει μανικιούρ πεντικιουρ μία φορά την εβδομάδα. Γιατί αν πετάει και καμμιά παρανυχίδα τι θα πει ο κόσμος...

Και γενικά δεν με ενοχλεί τόσο το γεγονός ότι οι άνδρες θα αρχίσουν να κάνουν πιο "γυναικία" πράγματα. Το θέμα είναι ότι δημιουργούνται ανάγκες στον κόσμο απο εκεί που δεν υπάρχει τίποτα. Τα κατάφεραν πολύ καλά με τις γυναίκες, σειρά έχουν οι άνδρες.

Ανήρ Πάφιος είπε...

Είναι όντως βασικό θέμα η διαφήμιση και ο μιμητισμός. Πολλοί θα το κάνουν γιατί είναι η μόδα, έτσι κάνουν και οι φίλοι τους κλπ. Και βέβαια η μόδα είναι η διαφημιστική επιβολή των τάσεων.

Arxwn είπε...

Δε βρίσκω τπτ κατακριτέο αρκεί να μη γίνεται αυτοσκοπός.

Madame Bovary είπε...

"Να δω στο μέλλον τις κοπέλες να κάνουν παράπονα ότι περιμένουν τον φίλο τους μια ώρα μέχρι να ετοιμαστεί..." Ποιο μέλλον καλέ?!? Πού ζεις? χαχα

Related Posts with Thumbnails