Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 28, 2009

Εμπρός της γης οι κολασμένοι...

... η αριστερά τώρα αντεπιτίθεται! Παρ' ότι συμφωνώ με την αστυνομική επιχείρηση και τη γενικότερη λογική ελέγχου των μεταναστών εντούτοις ήθελα πάρα πολυ να γράψω αυτό το "η αριστερά αντεπιτίθεται". Κομουνιστική (και καλά) κυβέρνηση στην Κύπρο, σε κυνήγι και επιχειρήσεις "σκούπα" με στόχο μετανάστες (ας μην ξεχνάμε ότι οι σύντροφοι τους εν Ελλάδι δεν αποδέχονται τον όρο παράνομοι μετανάστες).

Βέβαια τελικά φαίνεται ότι, ωραία να τα λές στο θεωρητικό και στη σφαίρα της φλυαρης λαϊκολογίας, οπότε και θέλεις να βοηθήσεις ολους τους κατατρεγμένους του πλανήτη, αλλά όταν είσαι κυβέρνηση βλέπεις την πράξη και παραβλέπεις την ιδέα. Τουλάχιστον έτσι διαβάζω εγώ την προχθεσινή επιχείρηση.

Υπήρχε όμως και άλλη μια παράμετρος ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η μια ήταν να κυνηγίσει τους ίδιους τους μετανάστες (το οποίο για την ώρα έκανε), αυτό όμως που θα περίμενα από την "κομουνιστική" κυβέρνηση Χριστόφια, και που θα έδιχνε και λίγο πιο "αριστερό" ήταν να κυνηγήσει τους εργοδότες των παράνομων αλλοδαπών. Να προσπαθούσαν να ελέγξουν την παράνομη εργασία κυνηγώντας το "αδηφάγο κεφάλαιο" που εκμεταλλεύεται αισχρά τη δουλειά του μετανάστη καταπιέζοντας τα δικαιώματα του. Γιατί αυτό ακριβώς συμβαίνει με τους παράνομα εργαζόμενους. Ακουγόταν ωραίο στα αυτιά τους και το λέγανε, όταν δεν ήταν κυβέρνηση. Κι όμως, και πάλι το πρακτικό αποτέλεσμα διαψεύδει την ειλικρίνεια των λεγομένων. Δεν κυνήγησαν τους εκμεταλλευτές. Προτίμησαν να μείνουν στους αλλοδαπους. Και πιο αδύναμοι είναι, και πιο ευκολος στόχος και, πάνω από όλα, ΔΕΝ ψηφίζουν στην Κύπρο...

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2009

Δημοκρατία;

Τί ωραία που λειτουργεί η δημοκρατία; Ένας άνθρωπος ο οποίος καταψηφίστηκε δις από τον λαό (και τρις ως κόμμα) τελικά θα κυβερνήσει. Και ο μόνος λόγος που θα το κάνει είναι επειδή η έτερη μετριότητα αποδείχθηκε τραγικά ανίκανη για να το πράξει. Και η απορία, στα 10 εκατομμύρια Έλληνες, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο πλην των μετρίων και των αδιξόδων με τα φανταζί ονόματα για να προχωρήσει η χώρα;


Σάββατο, Σεπτεμβρίου 12, 2009

Διαφήμιση

Είδα σήμερα στον Φιλελεύθερο τη διαφημιστική εικόνα του Debenhams για τις ημερήσιες προσφορές του.

Συγγνώμη, αν έχω καταλάβει ορθώς 9.50 Ευρώ είναι η τιμή για 2 Σάντουιτς τα οποία είναι σε προσφορά τόσο μόνο για σήμερα; Μήπως αυτός είναι ένας καλός λόγος να μην ήταν αυτό το προϊόν η διαφήμιση;

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2009

BSc/MSc in Carnival

Τελικά είναι τυχαίο; Όπου σπουδάζω εγώ έχει καρναβάλια! Πάτρα, για 5 χρόνια και τώρα για μια και μόνο χρονιά Notting Hill. Το τελευταίο διήμερο είχαμε το καρναβάλι των μεταναστών της Καραϊβικής και ένα από τα μεγαλύτερα καρναβάλια στον κόσμο. Κοντά στο ένα εκατομμύριο κόσμος μαζεμένος στις γειτονιές του Notting Hill, να μεθά, να μαστουρώνει και να χορεύει (όχι μέχρι πολύ πρωίας).

Οι εικόνες ήταν γνώριμες αρκετά από το φοιτητικό μου παρελθόν.
Προετοιμασία από τις επιχειρήσεις της περιοχής να υποδεχθούν τον κόσμο. Οχυρωματικά έργα και εφαρμογή ειδικής "καρναβαλικής τιμολογιακής πολιτικής", κοινώς "οι τιμές που είχα επί δυο".











Οι στιγμές του καρναβαλιού

























Και για να μην ξεχνάμε και το πού είμαστε, η αστυνομία πανταχού παρούσα, με ελικόπτερα, ποδήλατα, άλογα και περίπολα μέσα στον κόσμο. Σε βαθμό που για να σε αφήσουν να μπείς στο σπίτι σου ζητούσαν ταυτότητες.

Του χρόνου δεν ξέρω που θα είμαι πάντως δεν προβλέπω ούτε σπουδές, ούτε καρναβάλι!
Related Posts with Thumbnails