Τετάρτη, Απριλίου 25, 2012

I like it when you 're angry

"Μέσα μου έχω θυμό", δήλωσε σε πολιτική τηλεοπτική εκπομπή η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφερόμενη στο πώς ο αντέδρασε ο κόσμος απέναντι στον σύζυγό της με΄τα τα γεγονότα στο Μαρί. Η Έλση Χριστόφια - που ΔΕΝ είναι πρώτη κυρία, καθ' ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ τέτοιος θεσμός στην Κύπρο - αισθάνεται ότι ήταν άδικες οι αντιδράσεις των πληβείων έξω από το Προεδρικό διότι -κατά την Κα. Χριστόφια- ο Πρόεδρος συναισθανόταν την ευθύνη που του αναλογούσε και την ανέλαβε -κατά την Κα. Χριστόφια- απολογούμενος. Σε παρατήρηση τηλεθεατή ότι ποτέ δεν απολογήθηκε, η απάντηση ήταν ότι απολογία ήταν το ότι ο Πρόεδρος δέχθηκε να πάει όπως οι απλοί άνθρωποι -σσ. δεν είναι δα και απλός άνθρωπος ο Πρόεδρος!- και να καταθέσει κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Εδώ είναι που αντιδρά η λογική, καθότι, όλοι θυμούνται την κατάθεση του Προέδρου ενοποιών του Πόλυ Πολυβίου. Ήταν τότε που έλεγε σε όλους τους τόνους "πώς θέλετε να έχει ευθύνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Αφού δε γνώριζε και δεν είχε ενημερωθεί.". Δε γνώριζε από εκρηκτικά, δε γνώριζε από γεωγραφία, δε γνώριζε από φυσική, δε γνώριζε από βέσπα. Αυτή ήταν η κατάθεση Χριστόφια. Και αυτό, Κα. Χριστόφια, όχι απλά δεν συνιστά απολογία αλλά είναι μνημείο θράσους. Μνημείο θράσους ισότιμο με τη δική σας απόφαση, Κα. Χριστόφια, επί των γεγονότων στο Μαρί, πώς για όλα φταίνε οι στρατιωτικοί. Και μάλιστα πολύ συγκεκριμένοι στρατιωτικοί. Οι νεκροί. Γιατί αυτούς μάλλον υπαινίσσεστε με τη φράση "Γιατί αυτή η ευθύνη για τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν ανήκει καθαρά σε αυτούς που φύλαγαν τα εκρηκτικά. Δεν ανήκει στον Πρόεδρο. Δηλαδή έπρεπε ο ίδιος ο Πρόεδρος να κάτσει εκεί και να προσέχει τα εκρηκτικά; Ήταν ευθύνη του στρατού." και σίγουρα αυτούς εννοούσατε με την επόμενη σας φράση "Τις ώρες τις τελευταίες, τις κρίσιμες, που ήταν οι δυνατές εκρήξεις, εκείνοι οι άνθρωποι που ήταν υπεύθυνοι δεν έπρεπε να τους διώξουν όλους να φύγουν και οι ίδιοι; Γιατί κάλεσαν κόσμο μέσα; Αν έδιωχναν τον κόσμο δεν θα υπήρχε κανένας νεκρός".

Μπορείτε λοιπόν Κα. Χριστόφια να είστε όσο θυμωμένη θέλετε, μπορείτε να το δηλώσετε να το φωνάξετε να διαδηλώσετε, εμείς πραξικοπηματία δε θα σας πούμε ούτε όμως δίκαιο θα σας δώσουμε, γιατί και εμείς είχαμε -και έχουμε ακόμα- θυμό μέσα μας. Ασίγαστο θυμό και με όσα έγιναν πριν την έκρηξη και με όσα κάνατε μετά, και κάθε φορά που σας βλέπουμε να συνεχίζετε, μετά από όλα όσα έχουν δεί το φως της δημοσιότητας, και να επιμένετε πως για όλα έφταιγαν οι άλλοι και επ' ουδενί ο σύζυγός σας μας ανεβαίνει ακόμα περισσότερο το αίμα στο κεφάλι.

ΥΓ.  Αλήθεια πώς μπορείτε να απευθύνεστε σε σώφρονες ανθρώπους και να υποστηρίζετε παράλληλα ότι και δεν έφταιγε ο άντρας σας και ζήτησε συγγνώμη; Για ποιό πράγμα απολογήθηκε; Αφού δεν έφταιγε;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

κακως δεν θα τους πεις πραξικοπηματιες.συμμετειχαν και το 74 και το 88 στα πραξικοπηματα

Related Posts with Thumbnails