Παρασκευή, Οκτωβρίου 12, 2012

Το μαύρο χιούμορ του εκπροσώπου

Ελπίζω να μην βρεθεί κανείς να πει ότι για την πτώση του γερανού φταίει ο πρόεδρος Χριστόφιας διότι έπρεπε να ξέρει.
Στ. Στεφάνου, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, 11/10/2012
Η δήλωση που ξεχώρισε στη χθεσινή ειδησειογραφία. Προήλθε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο οποίος απρόκλητα -χωρίς να ερωτηθεί από τον δημοσιογράφο- τοποθετήθηκε στο θέμα που προηγήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και αφορούσε το δυστύχημα στη Λάρνακα, όπου γερανός κατέπεσε και συνετρίβη σε οχήματα με αποτέλεσμα μια αγγλίδα να χάσει τη ζωή της.

Το σχόλιο είναι αισχρό, και για έναν αξιωματούχο του κράτους απαράδεκτο. Αν είναι ποτέ δυνατόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να περιφέρει κατ' αυτό τον τρόπο το "χιόυμορ" του για ένα γεγονός που στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου. Αν δε αποδειχθεί ότι ολιγώρησαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους και δεν είχαν ελεγχθεί ως έπρεπε οι εργολάβοι τότε αντανακλάται ευθύνη προς τα πάνω για τη μη λειτουργία του κράτους (και όχι για το γεγονός). Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για την απερχόμενη διοίκηση του κράτους που κώφευσε προκλητικά σε εξαιρετικά σοβαρότερα θέματα τα οποία την αφορούσαν και αμεσότερα.

Επανέρχομαι όμως στην απαράδεκτη δήλωση του εκπροσώπου. Αν δεχθούμε ότι επρόκειτο για μια ατυχή στιγμή και μια δήλωση που εκφράστηκε λανθασμένα, θα ήταν πρέπουσα μια απολογία, ακόμα και στη μορφή γραπτής ανακοίνωσης. Τραγικά όμως, και εκ του αποτελέσματος, μάλλον δεν θεωρεί ότι έκανε κάποιο λάθος. Στην δική τους λογική άλλωστε όσο πιο πάνω βρίσκεσαι τόσο πιο αλάνθαστος είσαι. Όπως συμβαίνει φυσικά και με τον ανώτερό του ιεραρχικά, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails