Τετάρτη, Νοεμβρίου 15, 2006

Απλή ενημερωση

Επειδή δυστυχώς το "δεν ξεχνώ" στην Κύπρο το θυμόμαστε, αλλά τείνουμε όλο και περισσότερο να μην θυμόμαστε τί "δεν ξεχνάμε".

Και επειδή στην Ελλάδα τα πράγματα σε σχέση με το Κυπριακό είναι τρίς χειρότερα μπερδεμένα, απλά υπενθυμίζω - και ενημερώνω - όσους διαβάσουν αυτό το αρθρο ότι σαν σήμερα πριν 23 (15/11/1983) χρόνια έγινε στις κατεχόμενες, από τον τουρκικό στρατό, περιοχές της Κύπρου, από τον Ντενκτάς η ανακύριξη της λεγόμενης "Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου". Ενός μορφώματος διοικητικού που μόνο η Τουρκία, η οποία και το δημιούργησε παράνομα, έχει σε αυτά τα 23 χρόνια αναγνωρίσει ως "κράτος".

Και επειδή καλά είναι και τα επιδόματα στους συμβασιούχους καί τα καθημερινά αλλά περισσότερο ουσιώδη είναι τα εθνικά καλό θα ήταν κάθε τόσο να ασχολούμαστε και με αυτά.

Τουρκική αφίσα που προπαγάνδιζε την επιχείρηση
"Αττίλας" το 1974 στην Κύπρο

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ποια ακριβως ειναι η διαφορα του να ασχολουμαστε 5 λεπτα στο δελτιο ειδησεων, και του να μην ασχολουμαστε καθολου? μονο τα 5 αυτα λεπτα ?
ουσιαστικοτερο ειναι να σκεφτομαστε καποια πραγματα ολο τον χρονο, κι οχι απλα τυπικα σε μια επετοιο. γιατι τοτε ειμαστε κι εμεις υποκριτες οπως ολοι ο ι αλλοι

Ανήρ Πάφιος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα

Βεβαίως δεν αναφερόμουν ειδικά σε δελτία ειδήσεων, απλά ανέφερα τα δυο πράγματα με τα οποία ασχολείται αυτή την εβδομάδα ο μέσος άνθρωπος στην Ελλάδα...

Αυτό που λές περι σκέψεως είναι ορθό και ίσως επαναπροσδιόριζε και τον τρόπο δράσης πολλών! Αν όμως δεν υπάρχει ούτε καν νύξη στο πρόβλημα που υφίσταται, ακόμα και σε μια τέτοια μέρα, νομίζω ότι πραγματικά δεν πάμε καλά...

ΚΑι η θλιβερή διαπίστωση είναι ότι ούτε για τα 5 αυτά "υποκριτικά" λεπτά δεν δόθηκε χρόνος.

Ανώνυμος είπε...

Giati na dw8ei xronos gia 5 ypokritika lepta? Giati na ypokrinomaste? Giati na eimaste proskollimenoi se typikotites, kai na min koita3oume tin ousia tou pragmatos? Oti diladi 3exasame akoma kai tin poly sygxroni istoria mas, kai den 3eroume pou vadizoume... Den 3eroume pou pane ta tessera mas!

Related Posts with Thumbnails