Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2006

Τζιχάντ!

Είκοσι νεαροί ελληνοκύπριοι, μαθητές γυμνασίων και λυκείων, εισέβαλαν με ημικαλυμμένα τα πρόσωπά τους στην αγγλική σχολή στην Λευκωσία και κτύπησαν τουρκοκύπριους μαθητές της σχολής, οι οποίοι επιλέχθηκαν από τους θύτες τους στη βάση των θρησκευτικών προτιμήσεών τους.

Στις 11:25, οι εισβολείς κατευθύνονται προς την τάξη, καλύπτουν τα πρόσωπά τους με τις σάρπες και τους σκούφους, και βγάζουν ξύλα μέσα από τις τσάντες τους. Μπαίνουν στην τάξη και χωρίς να απευθύνουν τον λόγο σε οποιονδήποτε, αρχίζουν να χτυπούν τους Τ/Κ μαθητές. Κάποιοι από τους κουκουλοφόρους χτυπούν και Τ/Κ μαθήτριες, ενώ άλλοι μένουν να φυλάσσουν την είσοδο της τάξης.

Αξίζει να αναφέρω ότι αιτία της "Χριστιανικής" αυτής πράξης φαίνεται να ήταν η φήμη που κυκλοφόρησε, ότι η διεύθυνση του σχολείου απαγόρεψε σε μαθητές να φορούν θρησκευτικά σύμβολα. (αν και η κάθε πηγή που αναφέρεται στο περιστατικό αναφέρει διάφορετικά σενάρια)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ανησυχητικό συμβάν... Αλλά ελλείψει παιδείας τί περιμένουμε. Καλό είναι όλοι οι πολιτικοί 'τους' να λένε τις γνωστές παπαριές για 'επαναπροσέγγιση' και 'συμβίωση' κλπ κλπ. Πώς θα γίνει αυτό όταν δεν μαθαίνεις στους νέους ΤΙΠΟΤΑ για την τραγωδία του δύσμοιρου τόπου μας; Και πώς όταν δεν υπάρχει κατανόηση του τί εστί να είσαι αληθινά Χριστιανός;

Όλα τα προβλήματα του Νέου Ελληνισμού θα λυθούν μόνο με ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. Τόσο απλό... στην εποχή μας όμως πρέπει να αναλώνεις πολύτιμο χρόνο και ενέργεια για να εξηγείς τα αυτονόητα, ενώ όλα τα α-νόητα κυριαρχούν...

Ανώνυμος είπε...

www.efenet.org

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟΤΑΤΟ.....

Ανήρ Πάφιος είπε...

Θετικό πάντως στο όλο συμβάν είναι η παρέμβαση των υπολοίπων Ε/Κ μαθητών του English School, που και έδιωξαν τους "εισβολείς", όπως και η άμεση κινητοποίηση του κράτους που συνέλαβε τους ενόχους.

Αναφορικά με την αιτία φαίνεται να είναι η ενέργεια ενός Τ/Κ μαθητή να φτύσει τον σταυρό που έφερε ένας Ε/Κ μαθητής.

Ανώνυμος είπε...

Η ιστοσελίδα που όλως τυχαίως παρέθεσα χθες, είναι τελικά η ιστοσελίδα των αυτουργών της επίθεσης!! Περισσότερα εδώ

http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=676350&-V=articles

Related Posts with Thumbnails