Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2006

Σύγχρονη, άνετη, ασφαλής, φθηνή μετακίνηση.

Ο ύμνος των ανθρώπων του "ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΠΑΤΡΑΣ". Το σλόγκαν που κοσμεί αρκετές από τις ζωντανές ιστορίες, που κυκλοφορούν καθημερινά στην πόλη της Πάτρας. Αν δεν το αποδώσω στην χιουμοριστική - αυτοσαρκαστική τους διάθεση, νομίζω ότι οι άνθρωποι μας περνούν για ηλίθιους!
  • Σύγχρονη: Οι επιβάτες μεταφέρονται με προϊστορικές σκοτώστρες, οχήματα που μπορεί να ήταν state of the art κάποτε, αλλά τότε εμείς ήμασταν αγέννητοι!
  • Άνετη: Οι επιβάτες στοιβάζονται ως εκεί που δεν έχει, κάνοντας την έκφραση "στριμώχνονται σαν σαρδέλες" να ακούγεται ουτοπική.
  • Ασφαλής: Ναι με το σφήνωμα που πέφτει κάθε μέρα, όντως υπάρχει μια ασφάλεια. Δεν υπάρχει χώρος να πέσεις!
  • Φθηνή: Αφού έχεις πληρώσει περισσότερο από 1,5 Ευρώ για την μετακίνησή σου κάθε μέρα με αυτές τις συνθήκες όντως αισθάνεσαι ευγνώμων στο ΚΤΕΛ για το αντίτιμο... (Τόσο πληρώνει κανείς για να μετακινηθεί στην Αθήνα με το Μετρό!)
Α, και επειδή το κόστος είναι αρκετά μεγάλο για να συντηρήσεις τέτοιες σακαράκες, αν θα χρησιμοποιήσετε τα λεωφορεία στην Πάτρα να έχετε οπωσδήποτε εισιτήριο. Μπορεί να μην πέφτει βελόνι μέσα στο λεωφορείο, ελεγκτής πάντως θα μπεί...

3 σχόλια:

par...alogos είπε...

1)
Είδα ίδιο αστικό σε ταινία του `60 με τον Λ.Κωνσταντάρα.

2)
Πρόσφατα είχε ρεπορτάζ το Patra TV για τα ΚΤΕΛ και έδειξε την τραγική κατάσταση. [ο οδηγός ομολόγησε ότι τα λεωφορεία είναι 25 ετών]

Ανώνυμος είπε...

2)25 xronwn ??? Mipws 125 ?

Ανήρ Πάφιος είπε...

Επίσης είχα ακούσει στο PatraTv 'οτι ενώ είχε λήξει η άδεια εκμετάλλευσης (ή κάτι τέτοιο) για τα λεωφορεία, λόγω του οτι είναι μεγαλύτερα τα περισσότερα από 24 ετών, με υπουργική απόφαση, 3 υποργικές αποφάσεις, το ΚΤΕΛ Πάτρας παίρνει κάθε χρόνο παράταση της άδειας για ένα χρόνο!

Related Posts with Thumbnails