Δευτέρα, Φεβρουαρίου 05, 2007

Η ρόδος, ο λαγός, το αρνί και το πήδημα

Ηταν ένα τριήμερο που τα είχε όλα. Μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, κατά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, ακούστηκαν τα πάντα. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από ατάκες εντυπωσιασμού κατά κύριο λόγο. Ξεχωριστές στιγμές α) η ομιλία της Λιάνας Κανέλλη η οποία κατέληξε με το "Λάθος Σαββατοκύριακο διαλέξατε. Δεν έπρεπε να διαλέξετε του Ασώτου, έπρεπε να είχατε διαλέξει του Τελώνου και Φαρισαίου". β) ο υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος με το "Πρώτη φορά βλέπω αρνί να βιάζεται να έρθει το Πάσχα...", γ) η καταληκτική ομιλία του Καραμανλή και η διασταύρωση των πυρών Αλέκας Παπαρήγα και Γιωργάκη, με τον τελευταίο να ωρύεται ότι όπου και αν βρεθεί στον πλανήτη καταγγέλλει τον "άγριο, σκληρό καπιταλισμό" και στην Ελλάδα και στην Ινδία και στην Αμερική και στην Λατινική Αμερική, όπως δήλωσε ο ίδιος! Ναι το ακούσαμε και αυτό!

Μην ξεχάσω και το αλησμόνητο σημείο κατά το οποίο ο Καραμανλής έκανε ένα αστειάκι στον Γιωργάκη και αυτός στεκόμενος στο ύψος που πρέπει να έχει ένας αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σηκώθηκε ξαφνικά και σε ένα άνευ προηγουμένου ξέσπασμα έβαλε τις φωνές στον Καραμανλή λέγοντας μεταξύ του άλλων ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΟΜΜΕΝΑ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ! Άντε να τον δούμε και πρωθυπουργό, να γελάσει κάθε πικραμένος...

Οι δύο φράσεις πάντως που αναφέρθηκαν περισσότερες φορές στο τριήμερο ήταν το "Λαγός την φτέρη κούναγε, κακό της κεφαλής του" (παλιό αλλά επίκαιρο) και το "ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θραύση!! Άντε και εις ανώτερα!

Related Posts with Thumbnails