Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2007

Chypre

Είπαμε πλέον η Κύπρος το έχει πάρει για τα καλά απόφαση... Επίσημη γλώσσα της Δημοκρατίας ή καλύτερα της Republique, θα γίνουν στο τέλος τα γαλλικά. Αν μπορούσαν θα ήθελαν να αλλάξουν και το σύνταγμα...

Αρχικά ξεκινήσαμε με τις συμφωνίες σε διάφορους τομείς με την Γαλλία, στην συνέχεια οι στενές σχέσεις της πρώτης Κυρίας και του Λιλλίκα με την χώρα και εσχάτως είχαμε και την επανάσταση από το Υπουργείο Εξωτερικών. Ο Γιώργος Λιλλίκας πλέον στις διασκέψεις τύπου, μιλά στο υπουργείο έχοντας στο φόντο του γραμμένο "Κυπριακή Δημοκρατία - ΥΠΕΞ" σε ελληνικά και... γαλλικά.

Αγγλικά και τουρκικά τα στείλαμε γενικώς. Και ας τα είχαμε τα αγγλικά στο προσκεφάλι μας. Το πιο ηχηρό κτύπημα όμως ήρθε με την κυπριακή συμμετοχή για την Εurovision (ογοβιζιόν) η οποία θα τραγουδηθεί, σε ποιά άλλη γλώσσα; Στα γαλλικά επίσης. Με γαλλικά, όμως χωρίς πιάνα. Comme ci, comme ca, και Euridiki et Koryalas!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πρότινος...

Μη ξεχνάς ότι και τα χαρτονομίσματά μας στη Γαλλία τα τυπώναμε... Τέλοσπαντων, και στη σελίδα του Γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται μία σημαντική αύξηση στη Γαλλοφωνία στην Κύπρο.

Related Posts with Thumbnails