Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2007

Κέρδος μεν, αλλά...

Δύο από τα ακριβότερα αεροδρόμια της Μεσογείου έχουν την τιμή να επισκέπτονται όσοι φθάνουν ή αναχωρούν από την Κύπρο. Η Hermes Airports που ανέλαβε την κατασκευή και διαχείριση για 25 χρόνια, μπορεί ακόμα να μην έχει ανοίξει νέα σύγχρονα κτήρια, μπορεί ακόμα να υποδέχεται και να αποχαιρετά τον κόσμο σε παράγκες, αλλά αποφάσισε ότι μέχρι τον Νοέμβριο θα έχει αυξήσει τα τέλη ανά επιβάτη κατά ακόμα 8,50 λίρες. Τα τέλη δηλαδή στα αεροδρόμια θα φτάσουν τα 34,94 Ευρώ. Πριν δυο χρόνια, οπότε και τα αεροδρόμια ήταν κρατικά, ήταν κατά 20 και κάτι Ευρώ φθηνότερα.

Με αυτά, πώς μπορεί να έχει ο επιβάτης κάποια ελπίδα για κάθοδο στο νησί εταιρειών "χαμηλού κόστους"; Και ακόμα και αν αυτές έρθουν, πώς θα μπορούν να έχουν χαμηλό κόστος;

Την ίδια στιγμή σε μια, ακόμα, κρίση υπευθυνότητας οι κυβερνώντες και οι αντιπολίτευση μπήκαν σε ένα πιγκ-πογκ ανοησίας ρίχνοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλο, χωρίς βεβαίως ούτε οι μέν ούτε οι δε να τολμούν να πούν κάτι στον επιχειρηματία. Αμφίβολο δε είναι και το κατά πόσον μέσα στο συμβόλαιο της παραχώρησης υπήρχε κάποια πρόνοια για το πού θα φτάσουν τα τέλη αεροδρομίων, υπό τον στρατηγικό επενδυτή.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Na to doun merikoi merikoi pou pane synexeia stin Kypro...

Ανήρ Πάφιος είπε...

Να συμπληρώσω ότι χθες το βράδυ, φτάνοντας στην Πάφο, και ενώ μόλις ένα αεροπλάνο (το δικό μας) βρισκόταν εκείνη την στιγμή στο αεροδρόμιο, πήρε στο προσωπικό εδάφους του αεροδρομίου μία ώρα για να κατεβάσει τις αποσκευές των μισών επιβατών! Χρόνος ρεκόρ... Τελικά λίγα χρεώνουν κάθε επιβάτη για τις τρομερές υπηρεσίες που του προσφέρουν!

Ανώνυμος είπε...

hahahahaahahahahaha

Related Posts with Thumbnails