Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2007

Μας ακούνε, the Cyprus Story

Πέρασε και δεν πέρασε ένας χρόνος από τότε που στην Ελλάδα είχε βουήξει ο τόπος με το σκάνδαλο των υποκλοπών τηλεφωνικών συνομιλιών, για να έρθει στην Κύπρο ένα δίδυμο σκάνδαλο με παρακολουθήσεις των συνδιαλέξεων των Κυπρίων πολιτών να ξαναθυμίσει ότι η ασφάλεια στις επικοινωνίες είναι διάτρητη.

Η κυπριακή έκδοση του σκανδάλου, αφορά λίστες που έφευγαν από την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ) με κλήσεις που έγιναν από συνδρομητές της αρχής, τους παραλήπτες, τους χρόνους κλήσης και προσωπικά στοιχεία των εμπλεκομένων τα οποία κατείχε η Αρχή, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας "Πολίτης" που το έφερε στην δημοσιότητα.

Το σκάνδαλο έχει μόλις το τελευταίο διήμερο βγει στην φόρα, και ο διευθυντής της ΑΤΗΚ, υποβάλλοντας παραίτηση μίλησε για επίορκους υπαλλήλους της ΑΤΗΚ και όχι για κύκλωμα παρακολουθήσεων πολιτών. Αξιοσημείωτο είναι ότι στις λίστες περιλαμβάνονται και αριθμοί τηλεφώνων οι οποίοι είχαν δηλωθεί ώς απόρρητοι. Μέσα στην φασαρία που δημιουργήθηκε, προέκυψε και το στοιχείο για ασφαλέστερες επικοινωνίες μέσω κινητού με προπληρωμένο χρόνο ομιλίας, αφού τουλάχιστον τα στοιχεία του κατόχου του αριθμού δεν είναι γνωστά στις εταιρίες τηλεπικοινωνιών.

Στην έρευνα της υπόθεσης έχει εμπλακεί μέχρι τώρα η Γενική Εισαγγελία της Δημοκρατίας, ποινικοί ανακριτές από το υπουργικό συμβούλιο, και οι επίτροποι προστασίας επικοινωνιών και προστασίας προσωπικών δεδομένων... Θα δούμε την εξέλιξη.

3 σχόλια:

Επικοινωνείν είπε...

Βουήξει

Κατ' εμέ σημαντικότερη των εξελίξεων ήταν η δήλωση του Αναστασιάδη ότι μέλη της συγκυβέρνησης όταν θέλουν να επικοινωνήσουν -λέει- μαζί του, αγοράζουν μία κάρτα so easy ώστε να μην παρακολουθούνται! Και φυσικά, κερασάκι στην τούρτα, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Xryso Βούς -ναί, ο νέος ανεκδοτολόγος μετά τον Χριστόδουλα- που τόνισε ότι όταν μιλά στο κινητό μιλάει αργά και δυνατά ώστε να μην υπάρχει περίπτωση αυτοί που παρακολουθούν τις συνομιλίες του να χάσουν κάποια λέξη...

Για τα πανηγύρια και πάλι ο Νεο-Ελληνισμός των ελληνώνυμων και περίπου ελληνόφωνων...

Ανήρ Πάφιος είπε...

Συγκεκριμένα ο "Άγιος" Κύπρου (sic) είπε ότι μιλά αργά και στρογγυλεύει την φωνήν του δια να μην χάνουν ούτε λέξη!

Αυτό δε με την κάρτα soeasy δεν μου φαίνεται και τόσο παράξενο... Η συγκυβέρνηση προτιμά να μιλά χίλιες φορές με τον Ερντογάν και τον Γκιούλ παρά με τον Αναστασιάδη.

Ανήρ Πάφιος είπε...

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι τις ανακριτικές αρχές, λόγω έλλειψης ειδικών, θα βοηθήσουν τεχνικοί της ΑΤΗΚ!!
δηλ, οι ελεγχόμενοι θα βοηθήσουν και στον έλεγχό τους!!!!!

Related Posts with Thumbnails