Πέμπτη, Απριλίου 19, 2007

Αντάρτικο στα Λύμπια

Άλλη μια χρυσή σελίδα σοβαρής άσκησης πολιτικής γράφεται (γράφτηκε) αυτές τις μέρες στην Κύπρο. Και μάλιστα στα Λύμπια. Εκεί όπου μετά από μακροχρόνιες συζητήσεις, καυγάδες, δηλώσεις και αντιδηλώσεις αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ο χώρος υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων για την Λευκωσία. Σε περιοχή πέντε χιλιόμετρα μακριά την κωμόπολη.

Και όμως οι κάτοικοι φάνηκαν αποφασισμένοι. Χρησιμοποιώντας ένα επιχείρημα που ουσιαστικά δεν στέκει, αυτό της υγείας των κατοίκων, αρκετά εφφέ, και παραλύοντας για λίγες ώρες τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας Λάρνακας κατάφεραν να ματαιώσουν τα σχέδια. Τουλάχιστον για την ώρα.

Ο λόγος της ματαίωσης ουσιαστικά είναι ένας. Ο ξεβράκωτος τρόπος άσκησης της πολιτικής στην Κύπρο. Η τακτική του όποιος φωνάζει και τον υποστηρίξω θα με ψηφίσει, μπήκε στην πρώτη γραμμή από τα κόμματα, με κύριο βιολί την αντιπολίτευση, αλλά και σημαντική συμμετοχή από την συγκυβέρνηση. Το αποτέλεσμα, ο πρόεδρος της Βουλής παρενέβη, και ουσιαστικά διαγράφοντας με μια μονοκονδυλιά τους θεωρητικά σοβαρούς και μελετημένους σχεδιασμούς των αρμοδίων για την δημιουργία του ΧΥΤΥ, έσπρωξε το έργο λίγο πιο πέρα. Λιγότερο από ένα χιλιόμετρο.

Εκεί πια δεν έχει επίπτωση στην υγεία των κατοίκων βλέπετε. Ο χώρος πια δεν θα επιρεάσει τόσο πολύ την αξία της γής στα Λύμπια. Γιατί αυτό ήταν το πάπλωμα. Γι' αυτό είχαν βγεί τα παιδιά στους δρόμους φωνάζοντας "δεν είμαστε καλά, δεν έχουμε μυαλό". Όλοι το ξέρουν αυτό, και οι πολιτικοί που πήγαν να συμπαρασταθούν στους "Λυμπιανούς" δείχνοντας "κατανόηση" και υποσχόμενοι "κάτι να κάνουν". Όλοι ήξεραν, όπως και σε όλα τα ζητήματα όλοι ξέρουν την αλήθεια. Απλά ο ρόλος τους δεν έχει να κάνει με την αλήθεια. Η πολιτική είναι η τέχνη της εκμετάλλευσης των συγκυριών. Τις περισσότερες φορές για ίδιον όφελος. Αυτό βολεύει και πολιτικούς και λαό.

4 σχόλια:

Επικοινωνείν είπε...

Βολεύει και πολιτικούς και... μάζα. Αν υπήρχε λαός, άλλοι θά ήταν οι πολιτικοί.

Ώς τώρα πίστευα ότι τουλάχιστον σε αυτό, η Κυπριακή Δημοκρατία ήταν αξιοπρεπέστερη της Ελληνικής. Όταν όμως οι κάτοικοι εκτός τού ότι έκλεισαν τον δρόμο, έκαναν και ζημιές πετώντας αυτοκίνητα από την αερογέφυρα, κι όχι μόνον δεν συνελήφθη κανείς αλλά και με διαπραγματεύσεις άλλαξε ο χώρος (κάποιων μονάδων) άλλαξα γνώμη.

Το ηλίθιο της κυβέρνησης είναι ότι έτσι θέτει ένα προηγούμενο που θα το βρίσκει συνέχεια μπροστά της και η αναρχία θα αρχίσει να στήνεται και εν Κύπρω. Ετοιμαστείτε για τον Κύπριο Αλαβάνο!!

Ανήρ Πάφιος είπε...

Ναι βέβαια η διαφορά είναι ότι στην Κύπρο "ο αριστερός φοράει Prada" και κατεβαίνει στην πορεία παρκάροντας στο πεζοδρόμιο την CLK.... Ιδεολογήματα και κουβέντες της δεκάρας.

Στο θέμα πάντως των Λυμπιών μέχρι και την παρέμβαση Χριστόφια, η κυβέρνηση είχε χειριστεί με μεγάλη αξιοπρέπεια και πολύ σωστά το θέμα. Από την στιγμή που οι ειδικοί υπέδειξαν τον εν λόγω χώρο για τον ΧΥΤΥ, δουλειά του σοβαρού κράτους δεν θα έπρεπε να ήταν το παζάρεμα ψήφων με τον κοινοτάρχη και τους 300 για το αν θα πατά ή όχι στο χωράφι τους ο ΧΥΤΥ, γιατί αυτό ήταν το θέμα.

Ανώνυμος είπε...

οι κατοικοι των Λυμπιων δεν ξερουν την τυφλα τους.
Μέχρι και αιολικό παρκο για παραγωγη ηλεκτρικης ενέργειας τους ειπαν οτι θα κανουν στα Λυμπια και βγηκαν στους δρόμους κι έκλεισαν αυτοκινητόδρομους γιατι καποιος υδροκέφαλος τους είπε οτι θα κινδυνεύσει η υγεία τους.

Ανώνυμος είπε...

Οι Λυμπιανοί είναι οι
τελευταίοι των Ελλήνων που ζουν σ αυτό το νησί της Ανατολικής
Μεσογείου.Αυτό το διαπιστώνεις
από τις μορφές των κατοίκων
και την αρχιτεκτονική των σπιτιών της περιοχής.Δεν χρειάζεται καν πτυχίο αρχιτεκτονικής για να το αντιληφθείς. Τώρα για τους υπόλοιπους Κυβραίους,τα χυτά και τα πάρκα εδώ ο κόσμος χάνεται και το μν χτενίζεται...

Related Posts with Thumbnails