Τρίτη, Απριλίου 24, 2007

Τάδε έφη Παττακός...

Μιλώντας στον Γιώργο Μαλούχο στον ΣΚΑΪ σε μια ειδική εκπομπή "Ντοκουμέντα" ο δικτάτωρ Παττακός διερωτήθηκε πού ήταν οι αντιστασιακοί τις πρώτες ώρες μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος. "Γιατί δεν βγήκε κανείς στον δρόμο, πρίν ορκιστεί η κυβέρνηση, να μας πεί πηγαίντε σπίτι σας", διερωτήθηκε. Οπότε λογικά η ερώτηση του δημοσιογράφου, δηλαδή αν το απαιτούσε ο λαός θα φέυγατε, δεν θα κατεβάζατε τανκς; Και η απάντηση: Ναι θα κατεβάζαμε τα τανκς. Θα γινόταν μακελειό μέσα στην Αθήνα...

Επίσης μας ενημέρωσε ότι η μάνα του δεν ενέκρινε τις πράξεις του, ζητώντας του μάλιστα εξηγήσεις για το γιατί "έκαναν αυτά τα πράγματα"!

Ήταν που ήταν ο Παττακός, τώρα που γέρασε... ξεκούτιανε τελείως.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παττακός file grXter

Επικοινωνείν είπε...

Δεν ξεκούτιανε καθόλου... είναι ίδιος όπως πάντα - κυνικός, ευθύς και -όσο γίνεται- ειλικρινής. Αντιθέτως, το μυαλό του είναι σε απίστευτα καλή κατάσταση για άνθρωπο 95 (!!) ετών.

Επίσης, για το μακελειό λέει "μπορεί" αν και φυσικά εννοεί πως πράγματι θα το έκαναν (αν βέβαια ο Βασιλιάς αντιδρούσε και δεν τούς όρκιζε, δεν θα έκαναν τίποτα, κι αυτό είναι απολύτως βέβαιο). Πάντως ήταν μία εξαιρετικά πετυχημένη και ενδιαφέρουσα συνέντευξη, όπου ο Παττακός θέτει και ζητήματα που θέλουν περαιτέρω διερεύνηση από την ιστορική έρευνα. Και σίγουρα έχει δίκαιο όταν λέει ότι η [δική του] 21η Απριλίου τελειώνει στις 8 Οκτωβρίου 1973.

Ανήρ Πάφιος είπε...

Παττακός και έγινε λοιπόν.. Νά που κατάφερα να κάνω λάθος σε ένα φαινομενικά έυκολο όνομα!!

Πάντως όντως ο κυνισμός του έμεινε απαράλλακτος ... δια μέσου των αιώνων!

Related Posts with Thumbnails