Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2007

Καμένες συνειδήσεις

Η ατμόσφαιρα ακόμα και μέσα στην Πάτρα μυρίζει καμένο. Πώς να μην μύριζε άλλωστε, η πόλη είναι "περικυκλωμένη" από πυρκαϊές. Η Καλλιθέα, της οποίας το όνομα πλέον ακούγεται ως τραγική ειρωνεία, η Ναύπακτος, το Αίγιο.


Χθες βράδυ οι φλόγες από το απέναντι βουνό της Ναυπάκτου έφταναν ως τις καρδιές όσων καθισμένοι στον μόλο της Πάτρας έβλεπαν την πορτοκαλίζουσα ατμόσφαιρα πάνω από την γέφυρα. Ο καιρός δυστυχώς είναι βοηθός του κακού αυτή την περίοδο. Ξηρασία και δυνατός αέρας. Ίσως από τις πιο ξηρές περιόδους που θυμάμαι στην Πάτρα.

Ο αέρας στο μπαλκόνι μυρίζει καμένο. Μυρίζει καταστροφή. Στο βάθος του ορίζοντα ο καπνός από την Καλλιθέα. Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη ξυπνούν κάθε τόσο όλους εμάς από τον λήθαργο. Όλες αυτές οι φωτιές ξεκίνησαν βράδυ. Χαράματα. 3 στην Ναύπακτο. Περίπου ίδια ώρα στην Καλλιθέα.

"Ήρωες", οι πιλότοι καί οι πυροσβέστες, τουλάχιστον έτσι αποφάνθηκαν τα κανάλια. Ήρωες σε μια μάλλον αχρείαστη μάχη, συμπληρώνω. Μια μάχη την οποία οφείλουμε δυστυχώς σε κάποιους Προδότες. Χωρίς εισαγωγικά. Κάποιους προδότες τους οποίους πριν από κάθε εκλογή γλυκοκοιτάζουν, δίνοντας κυριολεκτικά γήν και ύδωρ, ώστε να τους ψηφίσουν κάποιοι πιο προδότες. Και ωραία όλοι στα παράθυρα συμφωνούν και λένε να αρχίσουν να συλλαμβάνουν εμπριστές, και πολύ ίσως άργησαν. Λεωφόρος Βασ. Αμαλίας και Σοφίας γωνία, θα ήταν ένα καλό σημείο για να αρχίσουν οι έρευνες τους για ηθικούς αυτουργούς.

1 σχόλιο:

par...alogos είπε...

Αυτοί οι πυροσβέστες μια ζωή στην μαλακία.
Και δεν εννοώ τους απλούς (αυτούς που τρέχουν να σβήσουν), αλλά τους συντονιστές και αυτούς που έπρεπε να να προλάβουν τα πεπραγμένα.

Γιατί πυροσβέστης δεν είναι μόνο "σβήνω την φωτιά", αλλά και "προσέχω μην ανάψει".

"Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαβάνειν", δεν λένε;

Θα ξεχάσω τότε στην χωματερή των Ταγαράδων που την άφησαν να καίγεται για 1 μήνα, γιατί λέει ο αφρός που έπρεπε να ρίξουν ήταν ακριβός; Και φυσικά και τα καύσιμα για τα αεροπλάνα, ακόμα πιο ακριβά γιατί δεν είχε πετάξει ούτε ένα.

Αλλά σε αυτόν τον κόσμο, όλοι ήρωες γίνανε. Κάνουν δεν κάνουν μαλακίες.

*φυσικά και υπάρχουν ευθύνες προς κρατικό μηχανισμό κτλ κτλ (δεν θα τις αναλύσω τώρα. Άλλωστε έχουν αναλυθεί από πολλούς αυτές), αλλά να μιας που έθιξες το ζήτημα του πυροσβέστη και ξανατονίζω: Δεν εννοώ αυτούς που τρέχουν και σβήνουν, αλλά τους συντονιστές (αρχηγούς της πυροσβεστικής), αυτούς που είχαν βγει πριν λίγες μέρες στην TV να δηλώσουν: "Έγιναν λάθη. Ελπίζω να μας βοηθήσει ο Θεός"
Καλά περίμενε...

Related Posts with Thumbnails