Τρίτη, Δεκεμβρίου 11, 2007

Parrot in parking fine row

Για τα μέτρα του δήμου της Πάτρας για το παρκάρισμα είχα γράψει και παλιότερα, και για τα αποτελέσματά τους - αν υπάρχουν τέτοια - μέχρι τώρα. Η είδηση σήμερα είναι ότι αυτά έχουν γίνει θέμα στο BBC!

Ο λόγος για αυτό δεν ήταν τόσο η μεγάλη επιτυχία τους όσο μια ιστορία για γέλια. Η δημοτική αρχή επέβαλε πρόστιμο 444 Ευρώ σε ιδιοκτήτη παπαγάλου γιατί το σταντ του πτηνού είναι παράνομα... παρκαρισμένο σε διαγραμμισμένη θέση στάθμευσης!

Σύμφωνα δε με το πρακτορείο ο πολύχρωμος Κόκο δεν πρόκειται να μετακινηθεί από την θέση του, αλλά ούτε ο δήμος προτίθεται να ακυρώσει το πρόστιμο και πλέον η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει από το δικαστήριο (σε κάτι χρόνια, άν ζει ο Κόκο!). Στο ρεπορτάζ του BBC φιλοξενούνται και δηλώσει του αντιδημάρχου της πόλης. Ούτε με την πολιτιστική τέτοια

A legal battle is under way in the western Greek city of Patras over a parrot that is facing a $650 (£320; 444 euros) parking ticket.

The local council says his perch is illegally parked and is obstructing drivers because it partially blocks a metered parking space.

Coco the parrot's owner, Lambros Michalopoulos, says the bird will die if it has to move back inside.

Neither side is backing down so now the dispute is going to the courts.
BBC


Διαβάστε ολοκληρο το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails