Κυριακή, Φεβρουαρίου 03, 2008

Άρτος και θέαμα

Αν και η ενασχόλησή μου με τα αθλητικά, και δη τα ποδοσφαιρικά, είναι περιορισμένης ευθύνης, για να αντικρύσει κανείς το "ντέρμπυ" της αγωνιστικής στην Κύπρο μεταξύ Απόλλωνα (Λεμεσού) και ΑΠΟΕΛ (Λευκωσίας) δεν απαιτούνται και πολύ περισσότερες.

Δεν έδειξε άλλωστε να έχει περισσότερες γνώσεις ούτε καν ο διαιτητής της συνάντησης ο οποίος, σύμφωνα με τις φάσεις του αγώνα που μετέδωσε το ΡΙΚ, έκανε ρεσιτάλ αθλιότητας μετρώντας σε ένα απόγευμα περισσότερα λάθη από ότι έπραξε στην καριέρα του μάλλον. Ίσως σε αυτό βοήθησε και η τεταμένη ατμόσφαιρα που υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο μεταξύ των παικτών από την αρχή του αγώνα, φούντωσε ακολούθως στην κερκίδα με τους περιβόητους «θερμοκέφαλους» (αυτό πρέπει να είναι κυπριακή πρωτοτυπία) οπαδούς, συνεχίστηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο με όλους τους πιο πάνω και ολοκληρώθηκε στους περί του σταδίου δρόμους μέχρι αργά το βράδυ.

Σήμερα δε, ακολούθησε ένα ρεσιτάλ βλακείας και φαμφαρολογίας όπως τελικά συνηθίσαμε να γίνεται μετά από κάθε τέτοιο γεγονός. Μέρος του "ρεσιτάλ" το κρατικό κανάλι της Κύπρου ευτυχώς μετέδωσε και στον δορυφόρο για ενημέρωση των παροικούντων στο εξωτερικό Κυπρίων. Στα δελτία και στην αθλητική εκπομπή του ΡΙΚ. Είδαμε παίκτες και οπαδούς αχταρμά μέσα στο γήπεδο, αστυνομικούς, φωτιές, καπνούς μέσα και τριγύρω και τους παράγοντες των δυο ομάδων (και κυρίως ένα «τύπο» της φυλής των Απολλωνίστας απόψε) να προσπαθούν περισσότερο να αποποιηθούν τις ευθύνες τους και να τις φορτώσουν σε άλλους. Με μια έπαρση να αρνούνται (κυρίως ο «τύπος») ακόμα και να καταδικάσουν (δηλ. το τυπικό της υποθέσεως) τα όσα έγιναν και οδήγησαν και τον δεύτερο αγώνα των δυο ομάδων να λήξει δικαστικά (ο αγώνας διεκόπη στο '99!).

Α, όπου γάμος και χαρά… είδαμε και τους πολιτικούς μαϊντανούς να (ξανά)δηλώνουν τις "προθέσεις τους" "για τις ενέργειες που πρέπει" "και το μαχαίρι να φθάσει στο κόκαλο" "για να ξηλωθεί το στίγμα που λερώνει το κυπριακό ποδόσφαιρο". Ρε δεν αρχίζουν να πηδούν από τα μπαλκόνια σιγά σιγά και στην Κύπρο. Άντε γιατί πολλοί γίναμε.

5 σχόλια:

x είπε...

Για αυτά που συμβαίνουν φταίνε πολλοί: τα σωματεία, οι διαιτητές, οι ποδοσφαιριστές, οι οπαδοί. Πάνω απ' όλα όμως φταίει η ΚΟΠ, η οποία πραγματικά έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τα πράγματα και δεν τη νοιάζει. Άλλες οι πορτεραιότητές της.

Ανώνυμος είπε...

Oute gia mappes eimasten oute gia tipote! Re, an yparxei kosmos pou epireazetai apo ton ka8e komplexiko paragonta, pou vgainei stis tileoraseis, kai en mesw agwniwdwn prospa8eiwn na stavrwsei mia swsti protasi, orietai gia to ka8eti pou tou ftaiei, kalitera na kleisoume to magazi tzai na pame esso mas!

Ανήρ Πάφιος είπε...

Αντιγράφω από ΠΟΛΙΤΗ
"
"Σκέφτηκα να τα παρατήσω και να φύγω. Δεν μπορούν παίκτες της Εθνικής να συμπεριφέρονται έτσι. Γυρίσαμε πίσω σε εποχές όπου επικρατούσε η αναρχία. Ο διαιτητής δεν είχε αρνητική απόφαση μέχρι την ώρα που έφυγε από το γήπεδο!".

Σαφής η προειδοποίηση του ομοσπονδιακού προπονητή Άγγελου Αναστασιάδη, ο οποίος μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας (04/02) στους εκπροσώπους των ΜΜΕ για όσα έγιναν στο Τσίρειο στον αγώνα του Απόλλωνα με τον ΑΠΟΕΛ. Φυσικά, η συνέντευξη Τύπου είχε άλλο θέμα και συγκεκριμένα το διεθνές φιλικό της Τετάρτης (06/02) με την Ουκρανία.

Όσο για τους διεθνείς που συμμετείχαν στα επεισόδια και έβαλαν με τον τρόπο τους ένα... λιθαράκι στη διακοπή του αγώνα από τον Μάριο Σταμάτη, τα... άκουσαν κανονικότατα από τον κ. Αναστασιάδη και δεν είχαν και πολλά να πουν..."

Ανώνυμος είπε...

Trww kounnes, pinw mpira, kai vlepw to 8eatro!

Ανήρ Πάφιος είπε...

Από την ώρα του πόστ σου υποθέτω ότι σε κανένα 10λεπτο (00:15) κουνήθηκες κιόλας (5,5R) για να χωνέψεις :-)

Related Posts with Thumbnails