Τρίτη, Φεβρουαρίου 12, 2008

Ελεύθερη έκφραση

Παρακολουθούσα απόψε, όπως και σχεδόν κάθε βράδυ, τα Νέα του ΣΚΑΪ στις 9. Ενώ το δελτίο εξελισσόταν κανονικά, σε κάποια φάση μας δείχνουν άλλο παρουσιαστή από άλλο στούντιο ο οποίος αφού μας ενημέρωσε ότι κάτι συνέβη στο κεντρικό στούντιο του σταθμού, συνέχισε το δελτίο από το σημείο όπου βρισκόταν. Στο επόμενο ρεπορτάζ ανέφερε ότι το κεντρικό στούντιο του ΣΚΑΪ βρισκόταν υπό κατάληψη από μέλη του ΠΑΜΕ τα οποία διαμαρτύρονταν για το ότι τα ΜΜΕ (γενικά) δεν προέβαλαν όσο θα έπρεπε τις διεκδικήσεις των εργαζομένων κατά την απεργία της ερχόμενης Τετάρτης.

Μου φάνηκε κωμικό και εξωφρενικό! Μια άσχετη ομάδα ανθρώπων καταλαμβάνει το στούντιο ενός τηλεοπτικού σταθμού την ώρα του δελτίου ειδήσεων για δικό της λόγο και εμποδίζοντας την ομαλή ροή του δελτίου. Η απόχρωση που αφήνει πάντως το όλο συμβάν εμένα μου φαίνεται φασιστική. Η ειρωνεία του πράγματος είναι ότι κατά την διάρκεια της κατάληψης το δελτίο συνεχίστηκε κανονικά, και ένα από τα θέματα που μεταδόθηκαν είχε να κάνει με την απεργία, τα αιτήματα και το ποιοί απεργούν.

Ζήτω η ελευθερία της έκφρασης.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Den pame kala...
Eprepe na kalesoun mia astynomia, na tous gamisei sto ksilo

Ιωάννα είπε...

Ακόμη καλύτερα, να τους κάνουν μήνυση και να βγάλουν και κέρδος.

Ανώνυμος είπε...

ta tifla zwa tou KKE ipan kai simera to paramithi tou kommatos, fonaxan kai efigan "dialiontas" to dikommatismo kai legontas genika tis idies paparies pou lene os sinithos ! auto pou prepi na mas provlimatizi ine giati den ekane kanenas tpt na tous dioxi !

gamw to sosialismo mou mesa !

Ανήρ Πάφιος είπε...

Εγώ τους ήθελα - αν μπορούσαν- να τολμούσαν το ίδιο και στα μεγαλύτερα κανάλια. Στα οποία έτσι κι αλλιώς θα είχε ευρύτερη προβολή και το αίτημά τους. Το ότι εισέβαλαν σε ένα σταθμό με θεαματικότητα 3,5% τί μπορούσε να τους προσφέρει; Ο οποίος σταθμός επίσης είναι και από τους λίγους που ασχολούνται με όλα τα θέματα της επικαιρότητας και δεν έχουν παραμείνει στην Ζαχοπουλιάδα - Μακιάδα - Θεμιάδα των τελευταίων ημερών.

Related Posts with Thumbnails