Παρασκευή, Φεβρουαρίου 29, 2008

Τα "παραγωγικά" υπουργεία

Μετά την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, ήταν επόμενο ότι θα υπήρχαν διαβουλεύσεις "πολιτικού" περιεχομένου μεταξύ του νέου προέδρου και των κομμάτων που τον στήριξαν προκειμένου να γίνει διαμοιρασμός των υπουργείων και των λοιπών θέσεων. Ή τέλος πάντως ότι έμενα που δεν είχε συμφωνηθεί πριν την εκδήλωση στήριξης. Αυτή ήταν άλλωστε και η "πολιτική" κουβέντα της εβδομάδας μεταξύ των δυο γύρων των προεδρικών. Όλα αυτά πάντα "με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου".

Το θράσος όμως ξεχείλισε. Όλοι ξέραμε ότι ο πόθος των κομμάτων είναι υπουργεία με πεδίον δόξης λαμπρών στο ρουσφέτι. Βέβαια όλα τα υπουργεία το κάτι τί τους το έχουν. Αλλά ιδιαίτερα τα υπουργεία Άμυνας και Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, τα οποία εποπτεύουν Στρατό και Αστυνομία, όπου ο υπουργός μπορεί (;) να δρα εκπληρώνοντας κομματικές επιταγές και δεσμεύσεις προς ψηφοφόρους προσφέρονται για τέτοια σπορ.

Από εκεί όμως, μέχρι το να βγαίνει ο αρχηγός του κόμματος και να δηλώνει ανερυθρίαστα ότι "επιθυμούμε κάποιο εκ των παραγωγικών υπουργείων"

εννοώντας με το "παραγωγικά" αυτό που εξηγήθηκε προηγουμένως υπάρχει μεγάλη απόσταση. Το να τα θέλεις και να πιέζεις για αυτό τον πρόεδρο, είναι καταδικαστέο, αλλά το βγαίνεις και να το διατυμπανίζεις κιόλας χωρίς αιδώ είναι το άκρον άωτο της ξετσιπωσιάς. Φυσικά όλα αυτά γίνονται στα πλαίσια του ανεπτυγμένου μας πολιτικού πολιτισμού (sic), που τα κόμματα τον είδαν και ενδυναμωμένο από την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση. Οι απολίτιστοι.Το παζλ των αξιωματούχων που διόρισε ο νέος πρόεδρος,
όπως το δημοσίευσε η εφημερίδα "Πολίτης"

Το μόνο παρήγορο είναι ότι, ευτυχώς, ο Πρόεδρος φρόντισε από νωρίς να καταστήσει σαφές ότι "δεν ποδηγετείται ούτε από τα κόμματα της συγκυβέρνησης ούτε από το ίδιο του το κόμμα στις αποφάσεις του". Κατά πόσο αυτό τελικά θα ισχύσει, ο χρόνος θα το δείξει.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

They've killed Kenny... Bastards

Ανήρ Πάφιος είπε...

Δεν ξέρω ποιοί τον σκότωσαν, πάντως αν ειναι υπουργοί του Χριστόφια, να λογοδοτήσουν στον σύντροφο.

x είπε...

Η κουβέντα με τα "παραγωγικά υπουργεία" ήταν το επιστέγασμα σε έναν κυκεώνα ξεφτίλας που παρακολουθήσαμε όλοι τον τελευταίο καιρό, στον οποίο πρωταγωνίστηκαν όλα τα κόμματα. Τα λόγια είναι περιττά. Πλέον ούτε τα προσχήματα δεν τηρούνται. Όσο για τη "μη ποδηγέτηση" του Χριστόφια από κάνενα κόμμα, νομίζω για το ΑΚΕΛ μπορούμε να κάνουμε μια εξαίρεση, αφού σ' αυτή την περίπτωση, ακόμη περισσότερο από ό,τι στα άλλα κόμματα, το κόμμα πάνω από όλα, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι οι κυβερνώντες είπανε ότι δεν θα υπουργοποιήσουν πρωτοκλασάτα στελέχη του ΑΚΕΛ για να μην αποδυναμώσουν το κόμμα - δηλ., κατά τη δική τους αντίληψη, προτιμούν να διατηρήσουν ισχυρό το κόμμα, παρά να φτιάξουν μια ισχυρή κυβέρνηση. Έλεος, έλεος...

Ανήρ Πάφιος είπε...

Ακριβώς αυτό που αναφέρεις φίλε παρμπρίτζ ήταν και ο λόγος που προσέθεσα το "Κατά πόσο αυτό τελικά θα ισχύσει, ο χρόνος θα το δείξει."
Γνωρίζοντας ορισμένα πράγματα από το πως λαμβάνονταν οι αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο της Πάφου, όπου οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΑΚΕΛ τις περισσότερες φορές επιφυλάσσονταν να ψηφίσουν αργότερα, αναμένοντας απόφαση της ΚΕ του ΑΚΕΛ, έχω την αίσθηση ότι αυτό θα ισχύσει πόλύ περισσότερο στην κυβέρνηση.

Όμως αφού το δήλωσε ρητά ο πρόεδρος ότι δεν θα ποδηγετηθεί για την ώρα του δίνω the benefit of the doubt!

Related Posts with Thumbnails