Τρίτη, Ιουλίου 29, 2008

Κύπρος και ΜΜΜ

Είναι νομίζω εντυπωσιακό, αλλά στην Κύπρο έχουμε μείνει στο θέμα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην εποχή του χαλκού. Εν έτει 2008 και διαβάζω διθυράμβους στις εφημερίδες για το επίτευγμα της δρομολόγησης λεωφορείων από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας. Και μάλιστα παρά τις αντιδράσεις των οδηγών ταξί.

Τί μου λέτε; Ανακαλύψαμε τα υπεραστικά λεωφορεία στην Μεγαλόνησο; Εγώ πραγματικά δεν κατάλαβα πως μια τουριστική χώρα δεν έχει ανεπτυγμένο ένα άρτιο σύστημα αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών. Επιτέλους τουλάχιστον μετά από 35 χρόνια λειτουργίας του αεροδρομίου σκέφθηκε ότι δεν είναι ανάγκη κάθε ένας που φθάνει ή έρχεται στην Λάρνακα να χρησιμοποιεί το δικό του αυτοκίνητο. Και πραγματικά με εντυπωσίασε το ότι δεν έκανε πίσω η κυβέρνηση στις όποιες αντιδράσεις υπήρξαν από τους οδηγούς ταξί. Αυτό και αν είναι ανήκουστο. Οι ταξιτζήδες είχαν εισηγηθεί να δρομολογούνται λεωφορεία κάθε 3-4 ώρες για να μην έρχονται πολλοί με αυτά! Ευτυχώς δεν εισακούστηκαν. γιατί κάτι τέτοιες κουλαμάρες συνήθως είναι στα "τραπέζια των διαπραγματεύσεων" κατά καιρούς.

Τα λεωφορεία φαίνεται να έχουν για την ώρα πετύχει, αν και είμαστε μέσα στο μέσο του καλοκαιριού που η κίνηση είναι αυξημένη. Μακάρι να συνεχίσει έτσι η κατάσταση και μακάρι επιτέλους να δημιουργηθεί και στις πόλεις υποδομή για αστικές συγκοινωνίες. Μα πάνω από όλα μακάρι να καταφέρουμε να τα χρησιμοποιήσουμε και να αποβάλουμε αυτό το βλακώδες και αφ' υψηλού βλέμμα υπεροψίας με το οποίο βλέπουμε το ενδεχόμενο χρήσης λεωφορειακών και ποδηλάτων.

1 σχόλιο:

Madame Bovary είπε...

Μα δεν είναι συγκινητικό?

Related Posts with Thumbnails