Παρασκευή, Μαΐου 29, 2009

Ανάκαμψη;

Οι αγορές αρχίζουν να βλέπουν σιγά σιγά την επόμενη μέρα της κρίσης. Ήδη, διστακτικά για την ώρα, αναλυτές αρχίζουν μιλούν για την επόμενη μέτα, την αναθέρμανση των αγορών και αναφέρονται στην κρίση μιλώντας παρελθοντικά. Φεύγοντας βέβαια, αν φεύγει τελικά όπως λένε, η κρίση αφήνει πολλούς ανθρώπους ιδίως στα οικονομικά κέντρα του πλανήτη, στους πέντε δρόμους και σχεδόν όλους τους υπόλοιπους να καλούνται πλέον να ανταπεξέλθουν στις ίδιες ανάγκες, έχοντας υποστεί μειώσεις στους μισθούς, αυξήσεις στην εργασία και τη βάσανο της επικρεμμάμενης απόλυσης καθημερινά.

Τελικά για ποιό λόγο τα περάσαμε όλα αυτά; Ποιός βγήκε κερδισμένος; Πού στο καλό χάθηκαν όλα αυτά τα χρήματα; Η αφίσα πιο κάτω είναι για να μην ξεχάσουμε χιουμοριστικά τα όσα ζήσαμε τον περασμένο χειμώνα.

3 σχόλια:

Diasporos είπε...

Γειά σας.

Για την αφίσα:

'Εμαθα σήμερα οτι εδώσαμεν (ζώ αμερική) της General Motors $50 δις. τζιαι πάλε εννα παττήσουν.

Εφάαμεν την κανονικά.

Η κρίση έν νομίζω να έσιει ανάκαμψην. Εν πολύπλευρη, μιά πάντα της ανάκαμψεν, η άλλη εν χωσμένη. Ακόμα έν είδαμεν την καταστροφή που εννα φέρουν οι πιστωτικές κάρτες του %25 που κρατεί ο κόσμος δακάτω (με μέσο όρο χρέους $10Κ κάθε οικογένεια!)

Arxwn είπε...

Φίλε Grxter τα λεφτά δε φαγώθηκαν (όχι με τη συμβατική έννοια). Η ουσία είναι ότι γνωρίσαμε πολύ μεγάλη ανάπτυξη με πλασματικά κεφάλαια που δημιουργήθηκαν από τους μάγους της Wall Street. Τώρα πολύ απλά επανερχόμαστε στο κανονικό. Προσωπική άποψη ότι έχουμε ακόμα μέχρι να ανακάμψουμε.

Μια εξαιρετικη visualised και απλοϊκή εξήγηση για εμάς τους μη οικονομολόγους

http://www.youtube.com/watch?v=Q0zEXdDO5JU

http://www.youtube.com/watch?v=iYhDkZjKBEw

Ανήρ Πάφιος είπε...

μα φυσικά φίλε άρχοντα.. Χάθηκε η υπεραξία των πραγμάτων. Και εγώ βλέπω ότι θα αργήσει να υπάρξει ουσιαστική ανάκαμψη, γιατί πέραν των αριθμών στους ισολογισμούς των εταιριών πρέπει να γίνουν αρκετά για να επαναδραστηριοποιηθούν όλοι αυτοί που σε ένα χρόνο θα είναι κρεμμασμένοι από τα χρέη, όπως είπε και ο Διάσπορος. ΕΠίσης βλέπω να συνεχίζουν οι ίδιοι άνθρωποι με τα ίδια μυαλά να διαχειρίζονται και την επόμενη μέρα της κρίσης άρα δεν είναι απίθανο να ξαναμπατάρουμε σε κάποια φάση.

Related Posts with Thumbnails