Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2009

Απεργία στην Google, έκλεισε η Yahoo!

Ναί, ο τίτλος είναι φανταστικός. Ναί, επίσης θα ήταν πολύ αστείο ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Όπως και το να απεργούσε η Aegean εαν έκλεινε η Ολυμπιακή. Κι όμως στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι είχαν 24ωρη απροειδοποίητη απεργια γιατί έκλεισε η εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ" και μαζί της και το ραδιόφωνο city του ιδίου ομίλου, ιδιοκτησίας του Θεόδωρου και της Γιάννας (2004) Αγγελοπούλου.

Τραγική κατάληξη ασφαλώς κάτι τέτοιο. Όπως και κάθε παρόμοιο γεγονός, το οποίο αφήνει στο δρόμο τόσο κόσμο. Ακόμα όμως δεν μπόρεσα να καταλήξω στο τί ακριβώς μπορούσε να απαιτεί μια απεργία για αυτό τον λόγο.

Το άλλο που εγώ τουλάχιστον μπορώ να δω είναι ότι τόσο καιρό που σπούδαζα στην Ελλάδα άκουγα τόσο συχνά να μιλούν για το ότι ο κόσμος διαβάζει όλο και λιγότερο εφημερίδες. Ίσως λόγω του ότι ο κόσμος δεν ενημερώνεται τόσο όσο παλαιότερα; Ίσως και λόγω της εισόδου του ίντερνετ στις ζωές μας, το οποίο έφερε μια νέα μορφή ενημέρωσης, άμεση και συνεχή, αλλά με προβληματική εγκυρότητα. Οι εφημερίδες μπορούσαν να κερδίσουν το ίντερνετ πάνω στο τελευταίο. Την εγκυρότητα. Και εκεί είναι που έρχονται τα περιστατικά όπως αυτό του ΒΗΜΑτος την περασμένη κυριακή, που ενισχύουν την πεποίθηση ότι ναι για ενημέρωση καλύτερο το διαδίκτυο. Από την άλλη, σε απλά μαθηματικά, σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων κυκλοφορούν 30 ειδησειογραφικές και 50 αθλητικές εφημερίδες κάθε πρωί. Πώς στο καλό μπορούν να συντηρηθούν στη ζωή;

Η φωτογραφική σύνθεση είναι του "Ατσάραντου"
  • Στην ανεργία με το κλείσιμο του city και η Λιάνα Κανέλη, και ο Μάνος και ο Πάγκαλος. Οι σκέψεις μου και μαζί τους.

2 σχόλια:

Joanna είπε...

Μα τι λες τώρα???

Έπρεπε η κυβέρνηση να αναγκάσει τη Γιάννα να κατήσει στη ζωή μια ζημιωγόνο επιχείρηση για πάντα!!!

Πρέπει να προστατέψει την ελευθερία του λόγου και τη δημοκρατία!!!

Λες και η δημοκρατία στην Ελλάδα απειλείται επειδή έκλεισε ο ΕΤ.

Δεν μπορούν να καταλάβουν όλοι μαζί οι δημοσιογράφοι στα κανάλια ότι αυτοί φταίνε για την απέχθια του κόσμου εναντίων τους?? Ότι αυτοί απειλούν τη δημοκριατία? Ότι την έχουν καταλύσει από καιρό και διοικούν αυτή τη χώρα με της ευλογίες της εκάστωτε κυβέρνησης.

Ανώνυμος είπε...

http://mariatweety.blogspot.com

ENA NEO KORITSI XREIAZETAI AMESA TH BOH8EIA MAS KAI THN SYMPARASTASH MAS GIATI PALEUEI ME THN ANISH AS8ENEIA

AS KANOUME OLOI MAS OTI MPOROUME EIDIKA TWRA POU VRISKETE STO LONDINO SE DYSKOLH KATASTASH

AS THS EYXH8OUME NA GYRISEI PISW KONTA MAS

Related Posts with Thumbnails