Σάββατο, Αυγούστου 08, 2009

Βρείτε τις διαφορές

Είχα γράψει στις αρχές της μπλοκοπαρουσίας μου για την μανία του πρώην μητροπολίτη Πάφου και νυν αρχιεπισκόπου Κύπρου να κτίζει μεγάλους ναούς. Μεγάλους σε οικοδομικό (και μόνο) μέγεθος. Αυτός είχε αρχίσει τις προσπάθειες να κτίσει νέο μητροπολιτικό ναό στην Πάφο, και μάλιστα να τον κτίσει μέσα στο δημόσιο κήπο της πόλης. Με πείσμα και αδιαφορόντας για την αντίδραση του "ποιμνίου" του τις προσπάθειες του μέντορά του συνεχίζει ακατάπαυσα και ο διάδοχός του στο θρόνο, Μητροπολίτης Γεώργιος.

Το τελευταίο διάστημα φαίνεται να υπάρχει μια κινητικότητα στο θέμα του ναού και πάλι και δίνεται η εντύπωση ότι η απόφαση έχει ληφθεί και από πλευράς δήμου. Η μητρόπολη παρουσίασε σε αυτά τα πλαίσια μια φωτογραφία - μακέτα του ναόυ στον χώρο όπου σκοπεύει να τον τοποθετήσει.
Η εφημερίδα "Φωνή της Πάφου" δημοσιεύει σήμερα την εικόνα που φαίνεται στη συνέχεια της δημοσίεσης. Στο Α΄ μέρος φαίνεται η μακέτα του ναού που έδωσε η μητρόπολη. Η εφημερίδα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που κατάθεσε η ΜΜητρόπολη με τα χαρακτηριστικά του ναού προχώρησε στην ανακατασκευή της εικόνας του ναού χρησιμοποιώντας ορθή κλίμακα. Από αυτό εξάγεται το Β' μέρος της εικόνας. Είναι σαφές ότι μιλάμε για κάτι τεράστιο. Για ένα οικοδόμημα που κατά την άποψή μου θα χαλάσει ότι κλασσικό απέμεινε (ίσως κακοσυντηρημένο) στην περιοχή του δημαρχείου της Πάφου. Μια περιοχή που ήδη έπρεπε να είχε αναπλαστεί σε ένα χώρο ζώντα για την πόλη, και που ήδη κακοποιείται αισθητικά από την εκτρωματική αρχιτεκτονική του κεντρικού αστυνομικού σταθμού, πλάι στα κλασσικά κτίσματα του δημαρχείου ,της βιβλιοθήκης, των εκπαιδευτηρίων. Πλέον φαίνεται ότι θα προστεθούν και τα ναοδομικά έργα που θα ικανοποιούν τη ματαιοδοξία ορισμένων ηγετών, και δη "πνευματικών".


1 σχόλιο:

Chrys είπε...

Πολύ καλή δουλειά απο τη Φωνή της Πάφου. Ακόμη μια φορά αποδεικνύουν ότι στη Πάφο υπάρχει σοβαρή δημοσιογραφία.

Related Posts with Thumbnails