Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2007

Χρυσόστομος ο Βού, ο Ναοδόμος

Είναι να μην του μπεί μια ιδέα. Το έχει μέσα στο αίμα του. Όπου πάει θέλει να κτίζει καθεδρικούς. Όλοι οι εκ Πάφου θα θυμούνται τους ατελείωτους πολέμους που είχε ο τότε Μητροπολίτης με τον δήμο και τους κατοίκους της περιοχής Μουσαλλά, όταν ο Πάφου ήθελε να αγοράσει ολόκληρες γειτονιές για να κτίσει μεγάλο, καθεδρικό ναό, στο χείλος του ασταθούς βράχου του Μουσαλλα.

Μπορεί να έφυγε από την Πάφο και να μην κατόρθωσε να πραγματοποιήσει την επιθυμία του, όμως μόλις δύο, παρά κάτι, μήνες μετά την εκλογή του στην θέση του Αρχιεπισκόπου, από τα πρώτα πράγματα που έβαλε μπρός είναι την ανέγερση νέου καθεδρικού ναού εντός της Αρχιεπισκοπής! Μπορεί λέει να μην έχει και πολύ χώρο ο περίβολος αλλά έναν μετρίου μεγέθους ναό θα τον χωρέσουμε!

Υπολογίζει δε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα είναι έτοιμος... Άντε, ποίος τον πιάνει!!!

5 σχόλια:

Yiorgos είπε...

Xreiazomaste neo kathedriko nao toso epeigontos? Den tous xoroun osoi yparxoun?

Ανήρ Πάφιος είπε...

Και μάλιστα το αιτιολογικό ήταν ότι κατά την ενθρόνιση (!) του Αρχιεπισκόπου δεν χώραγε ο Αγ. Ιωάννης (ο οποίος είναι πράγματι μικρός ναός) τον κόσμο, ή όλες οι κηδείες γίνονται στην Παλλουριώτισσα πάλι για αυτό!

Ανήρ Πάφιος είπε...

UPDATE: Τελικά την επιταγή του τέως Πάφου επιχειρεί να πληρώσει ο νύν Μητροπολίτς Γεώργιος. Στην πρώτη συνάντηση του με τον Δήμαρχο μετά τις αναλήψεις των καθηκόντων και των δύο, ο Πάφου Γεώργιος απαίτησε από τον Δήμο να του παραδώσει τον δημόσιο κήπο στο κέντρο της πόλης ώστε εκεί να ανεγερθεί καθεδρικός... Αρχίσαμε πάλι...

Yiorgos είπε...

8elo na do akoma kai xoris tin anegersi allon naon an tha yparxei to idio provlima me ti xoritikotita tous se 10-20 xronia...to amfivallo!!!

Ανώνυμος είπε...

Να σε ενημερώσω ότι η εκκλησία είναι αποφασισμένη να χτίσει τον ναό της Μητρόπολης στον κήπο της Πάφου. Αυτό λέει ο νέος μητροπολίτης.

Related Posts with Thumbnails