Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2007

Μπέρδεψε τον Σταυρό με την λίρα

Ήταν μια στιγμή μεγάλης πνευματικής προσφοράς του προκαθημένου της κυπριακής Εκκλησίας, Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου του Β΄. Το περιεχόμενο του λόγου του προς τα κανάλια, χθες Κυριακή, ίσως για την εκκλησία της Κύπρου ήταν ιερότατο. Το θέμα ήταν οι απόπειρες εξαγοράς κυπριακών τραπεζών από ομίλους του εξωτερικού.

Η Εκκλησία, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος, θα στηρίξει τον τόπο με το απεριόριστο πνευματικό εκτόπισμα που έχει και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι όσοι επιβουλεύονται τις κυπριακές τράπεζες.

Είπαμε ότι πρώτα το χρήμα στους εκκλησιαστικούς οργανισμούς αλλά όχι και έτσι!

5 σχόλια:

Yiorgos είπε...

Ti sxesi exei i ekklisia me tis trapezes kai tin e3agora tous???

O Xrisostomos isos na skeftetai tis trapezes kai na xanei ypno. Isos ston elefthero tou xrono na parakoloutha tis e3eli3eis kai na skeftetai pos tha epireasoun ta dika tou oikonomika.

I ekklisia omos pou kolla? To aperioristo pnevmatiko tis ektopisma pos tha voithisei sti sygkekrimeni periptosi?

Ανήρ Πάφιος είπε...

Πάντως και ο διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς στην Κύπρο συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο (και φεύγοντας από την αρχιεπισκοπή είχε τροχαίο (!)) και ο Βγενόπουλος (δ/νων σύμβουλος της Marfin Popular Group) μεσα στους πρώτους που συνάντησε μόλις διορίστηκε ήταν ο Χρυσόστομος.

Μην ξεχνάς ότι η Εκκλησία στην Κύπρο έχει αρκετά μεγάλο ποσοστό μετοχών της Ελληνικής Τράπεζας.\

CHURCH OF CYPRUS HOLY INVESTMENTS FUND!

Ανώνυμος είπε...

Αφού η Μαρφίν Λαϊκή θέλει να πουλήσει το ποσοστό που έχει στην Ελληνική κι ο Χρυσόστομος ο Β΄ να το αγοράσει...

Το χρήμα ενδιαφέρει όταν χαθεί το όποιο πνευματικό 'εκτόπισμα'. Το Πνεύμα τελικώς είναι το εκτοπισμένο από την επίσημη Εκκλησία...

Δείτε το σχετικό άρθρο που ανέβασα στο blog, www.theodorosgotsis.blogspot.com

DrThief είπε...

Εγώ τον πάω πάντως τον νέο μας Αρχιεπίσκοπο. Φαίνεται να αντιλαμβάνεται οτι η Εκκλησία της Κύπρου είναι ο μεγαλύτερος οικονομικός οργανισμός του νησιού, δεν ντρέπεται να το παραδεχτεί αυτό και αντιμετωπίζει ρεαλιστικά το ρόλο του: Διαχειρίζεται την εκκλησία σαν μια επιχείρηση, όπως ακριβώς έπρεπε να γίνεται εδώ και καιρό.

Όσον αφορά την εξαγορά των κυπριακών τραπεζών, αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό απο οσο αντιλαμβάνεται ο μέσος πολίτης που δεν ξέρει λεπτομέρειες για την κατάσταση. Αν τυχόν αγοραστούν και οι 2 μεγαλύτερες κυπριακές τράπεζες απο ξένους ομίλους αυτό ταυτόχρονα θα σημαίνει οτι η οικονομία της Κύπρου θα βρίσκεται ουσιαστικά σε ξένα χέρια, και θα είναι πολύ πιο εύκολο να μας πιέσουν για να κάνουμε υποχωρήσεις στο κυπριακό και άλλα θέματα. Εδώ η παρέμβαση της Εκκλησίας θα μπορούσε να είναι σωτήρια, αφού είναι ο μόνος κυπριακός οργανισμός που έχει αρκετά λεφτά για να αγοράσει αρκετά μεγάλο ποσοστό των κυπριακων τραπεζών, και να τις εμποδίσει απο το να πέσουν σε ξένα χέρια.

Ανήρ Πάφιος είπε...

Σε αυτό που λέει ο Νικόλας σε σχέση με την Οικονομία έχει ένα μεγάλο δίκαιο, αν και λογικά τέτοια θέματα θα πρεπει να ελέγχει η ΚΤΚ και κάτι Αρχές Κεφαλαιοαγοράς.

Ααφορικά δε με τον Αρχιεπίσκοπο, και σε εμένα αρέσει πολύ η διαχειριστική του αποφασιστικότητα. Όπως έγραψα και όταν είχε εκλεγεί "μπορεί να μην πέτυχε η Εκκλησία της Κύπρου στο πρόσωπο του Χρυσοστόμου έναν πνευματικό καθοδηγητή, κέρδισε όμως έναν καλό μάνατζερ που χρειάζόταν ώστε να μπει μια τάξη στην μεγαλύτερη επιχείρηση του τόπου"

Related Posts with Thumbnails