Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2007

7030000... ευχές

7,03 εκατομμύρια μηνύματα αντήλλαξαν μεταξύ τους οι Κύπριοι κατά την πρώτη μέρα του 2007, επιβεβαιώνοντας έτσι τις στατιστικές που μας θέλουν ως τους πιο... πολυλογάδες σε τηλέφωνα και sms στην ΕΕ. Δηλαδή μέσα στις 24 πρώτες ώρες του 2007 κατά μέσο όρο κάθε κύπριος έστειλε 10 μηνύματα.

Το σύστημα της ΑΤΗΚ (Αρχή ΤΗλεπικοινωνιών Κύπρου) έκανε ποδαρικό στην νέα χρονιά διεκπεραιώνοντας στην πρώτη μόνο ώρα του νέου έτους 1,34 εκατομμύρια αποστολές μηνυμάτων. Ιδιαίτερη αξία έχει ο ρυθμός αποστολής μηνυμάτων στα δέκα πρώτα λεπτά του 07, που ανήλθε στα 371 sms/δευτερόλεπτο, με όριο του συστήματος τα 521.

Τα στοιχεία αφορούν μόνο τους χρήστες του δικτύου της ΑΤΗΚ, αφού η Areeba δεν δημοσίευσε ακόμη τα στοιχεία για το δικό της δίκτυο.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

eee, 10 minimata den ine kai polla
ego monos mou estila pano apo 20 :)

Ανώνυμος είπε...

Stin Ellada dapani8ikan kapou 22 ekatommyria euro sta giortina sms... Lefta pou opws elege mia ekpompi tis net, 8a mporousan na dapani8oun gia tin dimiourgia enos ypersygxronou nosokomeiou 'H 11 ypersygxronwn sxoleiwn... Not bad, gia mia xwra pou epi dyo vdomases i timi tis galopoulas itan prwti eidisi

Ανήρ Πάφιος είπε...

Λέγοντας και ένα "χρόνια πολλά", να διευκρινίσω ότι η αναγωγή 10 μηνύματα κάθε κύπριος που έκανα είναι μπορεί να είναι και λίγο πλασματική αφού, τουλάχιστον 100 με 150000 κύπριοι είναι πολύ μικροί ή... πολύ μεγάλοι και καμμίαν σχέση δεν νομίζω να έχουν με κινητά...

Πάντως το ποσό που ανέφερε ο Πάμπος και το τί μπορούσε να είχε γίνει είναι λίγο ανατριχιαστικό και αξίζει τον κόπο να το θυμάται κανείς! Άκου να πετάξεις 11 σχολεία!

Ανώνυμος είπε...

...elpizw kapoios na to anaferei sta deltia eidisewn, otan me to kalo arxisei to gnwsto klama gia tin akriveia tis zwis kai tis ntomatas...

par...alogos είπε...

Ευτυχισμένος ο νέος έτος και από εμένα!!!
Στην Ελλάδα άκουσα ότι στάλθηκαν 10 μύρια sms στις 3 πρώτες ώρες του νέου χρόνου.
Βέβαια εγώ έλαβα το πρώτο μου sms από Κύπρο και συγκεκριμένα από εσένα grXter ;)
Καλή μας χρονιά λοιπόν!!!

Ανήρ Πάφιος είπε...

ετσι... έτσι... πάντως θυμάμαι, πέρσι, ότι διάβαζα στις εφημερίδες για μηνύματα που στάλησαν το βράδυ πήρε μέχρι το... πρωί για να φθάσουν στους παραλήπτες επειδή μπλόκαρε το σύστημα από τον φόρτο!

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά δεν είναι λογικό το ό,τιδήποτε ξοδεύουμε να το κάνουμε αναγωγή στα προβλήματά μας... Προφανώς οι ευχές αλλά και η επικοινωνία είναι απαραίτητες... Και θεωρώ τουλάχιστον ατυχή τη σύγκριση των αποσταλλέντων μηνυμάτων με σχολεία κλπ. Και το σχολείο χρειάζεται, και η γαλοπούλα, και το ευχετήριο ή μη μήνυμα. Το μόνο που δέν έπρεπε να χρειάζεται είναι τα οπλικά συστήματα, και τα λούσα των εξ-ουσιών (θρησκευτικών και πολιτειακών)...

Ανώνυμος είπε...

@theodoros: Milisa se sxesi me to synexes klama pou parousiazetai sta deltia eidisewn gia tin akriveia... Auto se sxesi me to gegonos oti 22 ekatommyria euro pane se merika lepta, emena mou fainetai kapws...
Nomizw oti xwris euxetirio minima 8a mporouses na ziseis! Nomizw omws an zitousame apo ton ka8ena mas anti na steiloume apo 5 sms, na dwrisoume 50 cent se ena erano gia na xtistoun 10 sxoleia, elaxistoi apo emas 8a to ekanan... An to vriskeis auto ygies, lypamai poly!

Ανώνυμος είπε...

...kai akoma kati... Theodore den ekana sygkrisi twn sms me kati allo! Apla ekana ena Parallilismo, gia na doume to megethos pio parastatika!

Ανώνυμος είπε...

Απλώς τόνισα ότι όλες αυτές οι συγκρίσεις έχουν τα όριά τους στην εποχή μας... Προφανώς και μπορεί κανείς να ζήσει χωρίς ευχετήριο μήνυμα. Λέγοντας απαραίτητο δεν το συνδέω με θέματα επιβίωσης, αλλά συμ-βίωσης. Και τέλος θίγοντας τους παπάδες και τις πολεμοκάπηλες επιχειρήσεις όπλων ήθελα να τονίσω ότι πρέπει να δούμε συγκεκριμένα πού δαπανώνται τα πιό πολλά λεφτά από την ανθρωπότητα σήμερα, και πόσο ηλίθιο είναι να παραμένουμε κολλημένοι στα άγρια ένστικτα που πάντα ο άνθρωπος κουβαλάει μέσα του. Και τέλος, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είναι τα λεφτά που λείπουν, αλλά η βούληση!

Related Posts with Thumbnails