Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2007

Μεσαίωνας

Η καλύτερη κυβέρνηση των αμερικανών στο Ιράκ κάπου πιστεύω δεν μέτρησε σωστά τα πράγματα.
Το να ευαγγελίζεσαι νέα αρχή, νέο κράτος και δημοκρατία την στιγμή που χλευάζεις όσο χειρότερα γίνεται ένα ηγέτη, έστω δικτάτορα, στον οποίο ακόμη και μετά την πτώση του πολλοί Ιρακινοί πίστευαν και τιμούσαν είναι μάλλον μαγιά κακών εξελίξεων. Και δεν λέω ότι δεν πρέπει να τιμωρηθεί για τις πράξεις του, και δεν λέω να μην εφαρμοστεί η θανατική ποινή, αλλά θα μπορούσε να έλειπε η, σε βαθμό φιέστας, διαπόμπευση, η οποία σίγουρα θα οδηγήσει, ίσως μελλοντικά, τους οπαδούς του σε ξέπλυμα αυτής της ταπείνωσης. Διότι όσο και αν δεν φαίνεται δυνατό ο Σαντάμ συτσπείρωνε και 2 χρόνια μετά την πτώση του ένα μεγάλο ποσοστό, της τάξης του 30% στο πρόσωπό του.
Μια νέα αρχή στο εμπόλεμο Ιράκ, σύμφωνα με τον καλύτερο ηγέτη του, η οποία σηματοδοτείται με ένα χάσμα αιώνων και ένα άλμα στον μεσαίωνα, με μια δημόσια εκτέλεση - διαπόμπευση του μέχρι πρότεινος συμβόλου ισχύος του καθεστώτος.
Μια νέα αρχή αμά τη οποία ο ίδιος ο καλύτερος ηγέτης δηλώνει ότι ούτε ήθελε να αναλάβει εξ' αρχής, ούτε επιθυμεί να συνεχίσει να ασκεί καθήκοντά προέδρου του Ιράκ.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά... και όπως εγράφη σε έναν τοίχο στη Βαγδάτη "καλύτερα η τυραννία του Σαντάμ, παρά το χάος της Αμερικής".

Ανώνυμος είπε...

Σου στέλνω και τα γλωσσικά σχόλια... πλέον έχεις την ευχέρεια απλώς να τα δεις χωρίς να πρέπει να δημοσιευτούν... χεχεχε

α). πρότινος: εκ τού τι (τί, τινός, τινί, τί και αρσενικό τίς, τινός, τινί, τίνα) άρα με -ι. Πχ το άρθρο του Τρικούπη "Τίς Πταίει;" = Ποιός φταίει.

β). άμα τη: άμα + δοτική, ποτέ με αιτιατική (έβαλες την).

Yiorgos είπε...

I ektelesi tou Saddam telika fainetai na ton metatrepei se martyra, akoma kai iroa...pragmati exei maze4ei arketous ypostiriktes. Eprepe na ton afisoun na sapisei se kapoio mpountroumi.

Related Posts with Thumbnails