Τρίτη, Νοεμβρίου 10, 2009

Πάλη και αγώνας για επικράτηση

Ίσως το πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη στην Ελλάδα βοηθά λίγο στο να εξηγήσει κανείς και την αρχική άρνηση Χριστόφια στο να επισκευθεί την Γερμανία. "Παλεύουμε για το σοσιαλισμό, που αργά ή γρήγορα θα γίνει πραγματικότητα" λέει ο τίτλος της εφημερίδας, για την επέτειο της πτώσης του τείχους, και την κατάρρευση παράλληλα του "υπαρκτού σοσιαλισμού", και σημειώνει στον υπέρτιτλο της "Αντικομμουνιστικές Εκδηλώσεις στο Βερολίνο".

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με το λαλείς πιο έξω γιατί μπορεί να γελάσουν κάποιοι αν επιχειρήσεις να έβρεις σύνδεση ΚΚΕ και Ακελ.
Καλό θα ήταν να είμαστε γενικώς πιο σοβαροί

Ανήρ Πάφιος είπε...

Αλληλοαποκαλούνται αδελφά κόμματα, και επιπρόσθετα οι του ΑΚΕΛ νομίζουν, και λένε στους οπαδούς τους ότι είναι "κομμουνιστές". Τώρα αν έχουν μπέρδεμα στο τί τους γίνεται και στο τί πιστεύν φίλε μου ανώνυμε δεν φταίω εγώ για αυτό.

Ναι το τείχος στο Βερολίνο και η κατάρρευση του ήταν η πιστωποίηση της κατάρρευσης και αποτυχίας στην πράξη μιας ολόκληρης ιδεολογίας. Τονίζω το εφαρμογής στην πράξη. Ο Χριστόφιας έχει δηλώσει ότι ανέλαβε πρόεδρος ενός φιλελεύθερου συστήματος αλλα πρώτος στόχος είναι να λύσει το κυπριακό και μετά να αλλάξει τα φώτα μας (συνέντευξη σε εφημ. Sabah), οπότε μην μου πεις ότι δεν το ονειρεύεται κατά βάθος αυτό που λένε και οι εν Ελλάδι αδελφοί του.
Έχω πολλές φορές γράψει και στο παρελθόν ότι τελικά η στάση του ΑΚΕΛ είναι πιο σωστή από την "αδιάλλακτη" στάση του ΚΚΕ, και ότι πολλά κακά γλυτώσαμε χάρη στην πιο "διαλλακτική" στάση του ΑΚΕΛ, όμως όπως είπα και στο κείμενο της δημοσίευσης "ΊΣΩΣ το πρωτοσέλιδο του Ρ να ΒΟΗΘΑ ΛΙΓΟ στο να εξηγήσει κανείς την αρχική στάση του προέδρου στο θέμα"

Ανώνυμος είπε...

Σωστά και εσύ ως έξυπνο άτομο έπρεπε να το καταλαβει ότι μεινίσκει στα χαρτια για σκοπούς αβρότητας.
Κοίτα και τα υπόλοιπα κόμματα που ονομάζουνται αδελ΄φα και εννα καταλαβεις.
Εσιη π.χ σχέση το πασοκ με σοσιαλισμό?Εν τυχαία που μια χαρα επίεννε τα ο δυση με τον σημίτη??
Έξυπνο άτομο είσαι και μπορείς εύκολα να το αντιληφτείς

Ανήρ Πάφιος είπε...

Εντάξει δέχμαι ότι το "αδελφό" δεν είναι απαραίτητα έννοια ταύτισης, εδώ σου δίνω δίκαιο.
Από την άλλη όμως δεν μπορώ να δεχθώ το ότι το ΑΚΕΛ ονομάζεται αριστερό και κομουνιστικό κόμμα "στα χαρτιά" και για τους τύπους. Δηλαδή πιστεύει στην φιλελεύθερη ιδεολογία αλλά μένει σε πασσέ τύπους επειδή πουλούν πιο εύκολα; Αν είναι όντως τέτοιο κόμμα τότε δεν μπορεί να είναι και πάρα πολύ μακριά από το πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη τα αισθήματα του σήμερα! Δεν μπορεί η κατάρρευση του σοσιαλεπώνυμου καθεστώτος να είναι για αυτούς μια κανονική μέρα. Είπα ότι τους έχω για πιο γιαλαντζί κομουνιστές τους εν κύπρο, αλλά στο τέλος θα την βγουν από δεξιά στο ΔΗΚΟ όπως τους σκέφτεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Το Ακελ πιστεύει στις διαχρονικές αξίες του κομμουνισμού .Ούλλες καταγ΄ραφονται και στον χριστιανισμό.
Δεν ξέρω αν είναι άθεοι και δεν μ ενδιαφέρει.
Το Ακελ εχει στα καταστιχα του που το 1978 οτι το σύστημα που "ταιριάζει" στην Κυπρο εν το συστημα της μικτης οικονομίας εν αντιθέσει με το Δυση που πιστέυει στον φιλελευθερισμό και στο λιγότερο κρατος (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙ ΠΟΤΤΕ ΓΙΑ ΒΟΛΕΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΤΕΡΩΝ ΤΟΥ).
Δεν ξέρω τι επικαλείσαι ξέρω τι ήξερα και ξέρω τι βλέπω.
Αν δεν ήταν το ΑΚΕΛ κομμα συναίνεσης και αυτοκριριτκής ,τα ποστοστα του θα εκαταντούσαν σαν αυτα του ΚΚΕ.
Πιο δεξια που το δηκο αποκλειεται γιατι το δηκο παει να ταυτιστεί με το Ευρωκό.Αλλωστε το Ακελ εκαμε τοσες πολλες παροχες προς τους αναξιοπαθούντες ,που παμε να μπούμε σ επιτηρηση,δικαιολογώντας τον τίτλο ως αριστερό κόμμα

Ανώνυμος είπε...

Οτι τζιε να λαλεις η ανορθωσάκα ενα πιάει τον τίτλο.
Αρπα την Ξερολα.
Αχαχαχαχαχαχααχαχ

Related Posts with Thumbnails