Τρίτη, Φεβρουαρίου 23, 2010

Aegempic

Επειτα από 4 μήνες παράλληλης ζωής και την παραγγελία μερικών νέων αεροσκαφών, αποφασίσαμε από κοινού να προχωρήσουμε πλέον μαζί ως εταιρίες και μέτοχοι που μοιράζονται την αγάπη για τις επενδύσεις τους και την αγωνία για το μέλλον τους. Είμαστε σίγουροι ότι η απόφασή μας αυτή θα υποστηριχθεί και θα γίνει σεβαστή από όλους.
Olympic Air, Aegean Airlines
Ιδού και η αναγγελία της σχέσης. Λίγους μήνες μετά την αναγέννηση, εξαναγένετο εταιρία. Για την ακρίβεια αποπειράται να ξαναγίνει εταιρία. Η Olympic, Ελλάδα ψηλά, και η Aegean, θέλω να πετάξω τώρα, αποφάσισαν να γίνουν ένα και να συνεχίσουν μαζί την απογείωση τους.

Ομολογουμένως είναι από τις σημαντικότερες οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, στη μέση μιας δύσκολης οικονομικά περιόδου. Μια εξέλιξη που όμως όσο ξαφνική και αν φαίνεται, εν τούτοις ίσως δεν ξαφνιάζει τόσο. Φήμες για το φλέρτ ακούγονταν ακόμα και τη στιγμή που ο Ανδρέας Βγενόπουλος από το βήμα της Olympic κατηγορούσε τον Βασιλάκη και τη Μπακογιάννη για τις αναθέσεις των άγονων γραμμών και των διεθνών δρομολογίων (δεν θυμάμαι ποια ήταν η ευκαιρία).

Οι δυο επενδυτές δεσμεύονται ότι δια αυτής της μεθόδου θα μπορέσουν να κρατήσουν χαμηλά τα ναύλα και δηλώνουν ότι η κίνηση αυτή είναι προς το καλό και των δυο εταιριών, οι οποίες θα μπορέσουν να αναπτυχθούν στο εξωτερικό με τη νέα εταιρική δομή, γλυτώνοντας το αλληλοκατασπάραγμα. Η αλήθεια είναι ότι αυτό ακούγεται ειλικρινές και μακάρι να συμβεί. Πριν περίπου 8 μήνες βέβαια, ετσι εκλάμβανε κανείς και τη διαβεβαίωση του Βγενόπουλου ότι την Ολυμπιακή την αγοράζει όχι με σκοπό να την πουλήσει, αλλά με πλάνο για να την κάνει "να πετάξει ψηλά". Αρκετά ψηλά ώστε να συναντήσει τους... γλάρους.

Φωτο copyright plekkas [http://www.airpics.net]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails