Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2010

Ο "απρόσεκτος" κύριος Μπαν

"Δεν πειράζει", μας διαβεβαίωσε σήμερα ο ειδικός απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ, Ντάουνερ, μετά που ο μάστρος του υπέπεσε στο ατόπημα να συναντηθεί με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ εντός του λεγόμενου προεδρικού μεγάρου του στην κατεχόμενη Λευκωσία. "Δεν συνιστά αλλαγή της στάσης του ΟΗΕ, ο οποίος συνεχίζει να αναγνωρίζει μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία", το γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού (απόδέχθηκε και) φωτογραφήθηκε με τον τουρκοκύπριο ηγέτη με φόντο τις σημαίες και τα "εθνόσημα" της κατοχής.


Επι της ουσίας καμμία ουσία από την 24ωρη επίσκεψη.

Απρόσεκτος ήταν τελικά ο κύριος Μπάν; Ή τεχνιέντως απλά συμμετείχε (ίσως και εν αγνοία) σε ένα όμορφο σκηνικό παίζοντας το επικοινωνιακό παίγνιο της Τουρκίας; Τα έψαλλε, είπαν στις ειδήσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον κυριο Ντάουνερκαι αυτό οδήγησε και στην ανακοίνωση "καθησυχασμού" που μαας διάβασε ο δεύτερος. ΚΑι τα έψαλλε καθώς φαίνεται ότι για μια φορά η πλευρά μας έκανε προληπτικές κρούσεις στα Ηνωμένα Έθνη για να μην συμβεί το σημερινό, και φαίνεται να δώθηκαν διαβεβαιώσεις ότι δε θα το βλέπαμε.

Τελικά όμως δυστυχώς είδαμε τον γενικό γραμματέα να γίνεται (σε ακόμα μια περίπτωση) πιόνι επικοινωνιακής εκμετάλλευσης σχεδιασμών άλλων. Και νιώσαμε για άλλη μια φορά τα Ηνωμένα Έθνη, στα ψηφίσματα των οποίων θέλουμε να βασίζουμε τις ελπίδες μας για "μια-δίκαιη-και-βιώσιμη-λύση-στο-κυπριακό", να ευτελίζουν την όποια αξιοπρέπεια και να εξευτελίζουν αξιοπιστία τους. Και βέβαια η απορία είναι με ποιά λογική μπορεί κανείς να εμπιστευθεί και να βασιστεί στο ότι αυτά τα Η.Ε. θα μπορέσουν να είναι "θεματοφύλακας", όπως εμείς τα θέλουμε, σε μια ενδεχόμενη λύση στο κυπριακό; (Ρητορική η ερώτηση)<.div>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails