Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2010

Καραγκιοζιλίκια

Μένω στο χαρακτηρισμό της πράξης και συγκρατούμαι από το να χαρακτηρίσω τα πρόσωπα. Είναι η σκηνή που με αηδίασε στα χτεσινά δελτία ειδήσεων και έχει να κάνει με την ενέργεια μελών του κοινοβουλίου, των κυρίων Τορναρίτη (ΔΗΣΥ) και Λαμάρη (ΑΚΕΛ) να βγουν από τη Βουλή την ώρα που έξω διαδήλωναν μαθητές / φοιτητές και να μιλήσουν στους συγκεντρωμένους.

Αρχική έκπληξη η αντίδραση των μαθητών (!) για το ότι επιχειρεί η κυβέρνηση να αυξήσει, ορθά, το όριο αφυπυρέτησης των λειτουργών της εκπαίδευσης στο 63ο έτος από το 60ο που είναι σήμερα. Και η έκπληξη εστιάζεται στον λόγο της αντίδρασης: μας ωθούν στην ανεργία εν μέσω κρίσης, δήλωσε ο πρόεδρος των μαθητών. Λες και ο μοναδικός στόχος του καθενός μετά την αποφοίτηση είναι να διοριστεί στην εκπαίδευση. Έτσι κι αλλιώς, πρακτικά και με το μέγεθος των καταλόγων σήμερα, ο χρόνος αναμονής για διορισμό έχει ξεπεράσει τη δεκαετία (στην καλύτερη περίπτωση), οπότε οι ελπίζοντες θα πρέπει να περιμένουν αρκετά.

Προσπερνώ το θέμα αυτό και εστιάζω στους δυο βουλευτές και στη θλιβερή τους παράσταση, ένδιξη βέβαια του με ποια σοβαρότητα αντιμετωπίζουν "τον λαό" τους. Αρχικά μίλησε ο κ. Τορναρίτης πλειοδοτώντας αισχρά σε λαϊκισμό (αφού είναι στην αντιπολίτευση). Σε μια λογική Λαζόπουλου, "εσείς μόνο έχετε δίκαιο", άρχισε να "χαϊδεύει" το πλήθος, για να συνεχίζει κατηγορώντας την κυβέρνηση και για την φοιτητική χορηγία (θέμα στο οποίο η κυβέρνηση είναι εν αδίκω). Πού; Στο πεζοδρόμιο, έξω από τη βουλή.
Αυτό το πράγμα είναι απαράδεκτο και σας καλώ όλους ανεξαρτήτως ιδεολογίας, ανεξαρτήτως παρατάξεως να ενώσετε τη φωνή σας στο Υπουργείο Οικονομικών να οδηγηθείτε όλοι μαζί σύσσωμοι για να διαφυλάξετε τα κεκτημένα του φοιτητικού κινήματος. Ο ΔΗΣΥ θα υπερασπιστεί με όλη τη δύναμη της ψυχής μας τα κεκτημένα του φοιτητικού κινήματος.
Νίκος Τορναρίτης, Βουλευτής ΔΗΣΥ
Στον βουλευτή του ΔΗΣΥ όμως βρέθηκε αμέσως απάντηση. Του ιδίου επιπέδου φαιδρότητας. Άλλωστε δεν θα άρμοζε και κάτι καλύτερο. Ο έτερος παριστάμενος βουλευτής, του κυβερνώντος ΑΚΕΛ αυτή τη φορά, κατηγόρησε τον ΔΗΣΥ κατά τα συνήθη.
Επιτέλους ο ΔΗΣΥ ας πει ο ίδιος τι υποστηρίζει. Είναι μαζί σας ή είναι υπέρ της αύξησης του ορίου αφυπηρετήσης ή είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης όλων των ημικρατικών οργανισμών. Ας μην καμώνεται ο ΔΗΣΥ ότι θυμήθηκε σήμερα τα λαϊκά συμφέροντα. Η θέση η δική μας είναι ξεκάθαρη και συνεπής από την αρχή μέχρι το τέλος. Δεν θεωρούμε και δεν πιστεύουμε ως ΑΚΕΛ ότι η επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης λύνει οποιοδήποτε πρόβλημα είτε της οικονομίας, είτε των ασφαλιστικών ταμείων
Γιάννος Λαμάρης, Βουλευτής ΑΚΕΛ
Το δυστύχημα ήταν ότι οι διαμαρτυρόμενοι κατά κύριο λόγο ήταν κομματικά φυντάνια, οπότε κανείς εκ των βουλευτών δεν έλαβε ένα πρέπον γιουχάρισμα ή κάποιο αρμόζων οπωροκηπευτικό. Γιατί η στάση των δυο ήταν για γιαούρτια.

1 σχόλιο:

Γ.Χ. είπε...

Ήταν πράγματι απίθανοι. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Τώρα που το σκέφτομαι θα μπορούσαν ενώπιον των μαθητών να θέσουν και το κυπριακό ή και άλλα συναφή θέματα με την διαμαρτυρία των φοιτητών ή με το προς συζήτηση θέμα.

Related Posts with Thumbnails