Πέμπτη, Ιουνίου 03, 2010

Για την Αμαλία

Τρία χρόνια μετά...

Για την Αμαλία. Και την κάθε Αμαλία που χάνεται ακόμα μέσα στις γραφειοκρατικές διαδικασίες και τους κακούς γιατρούς. "malpractice" ήταν το ιστολόγιο στο οποίο η Αμαλία Καλυβίνου έγραφε μέχρι πριν τρία χρόνια και μας έκανε κοινωνούς του δικού της Γολγοθά. Της δικής της άνισης μάχης με τον καρκίνο, την αδιαφορία των γιατρών και την αναλγησία του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Ελλάδας.

Νικημένη τελικά από τον καρκίνο, αλλά και τη βρωμιά του συστήματος η Αμαλία έφυγε στις 25 Μαΐου του 2007. Η 1η Ιουνίου για τα blogs είχε ορισθεί σαν μέρα Αμαλίας. Για φέτος έψαχνα να βρώ ένα βίντεο που είχα με μια δημόσια συζήτηση για το θέμα, και για αυτό άργησε και η ανάρτηση. Η συζήτηση είναι γεμάτη φιλοφρονήσεις και κενή περιεχομένου, μεταξύ του τότε υπουργού υγείας Αβρααμόπουλου και του τότε βουλευτή της Αντιπολίτευσης Βενιζέλου.

Μίλησαν και οι δυο για ανάγκη πράξεων και όχι λόγων. Αλήθεια, τί έχετε αλλάξει μετά από 3 χρόνια στο ΕΣΥ;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Apo tote mexri twra to ESY aplws exei xrewthei merika epipleon ekatomiria euro xreous... Kata t'alla i katastasi einai idia kai xeirwteri. (oxi bebaia oti perimename kati diaforetiko)

Related Posts with Thumbnails